Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЖ с 2 спусъка или с 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ИЖ с 2 спусъка или с 1

Не са забранени, има дори и ново производство на 2 модела - ИЖ-43К(курочная) и ИЖ-43КН(куроци настоящие), като при първия модел с курозите се запъва само бойната пружина, но иглите са скрити, докато при КН модела всичко си е както трябва.

Коментар

Възможно е да греша , с такова впечатление съм останал .Помня че преди време имаше дебати по темата в медиите . Благодаря за корекцията
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

Всичко е въпрос на навик за мен поне е по удачна системата с два спусъка защото дава възможност за мното бърз избор между два боеприпаса примерно 13-14/0 и бренеке в зависимост от вида на дивеча големината растоянието и други фактори. Имал съм случай на едрия лов да ми излезе лисица с бренеке вероятноста да я уцеля не е много голяма и я проснах с 13/0 . Като млад ловец съм имал случай да забравя да сваля предпазителя прицелвам се натискам и истрел няма добре че прасето не ме усети пък и явно не бързаше за никъде та не станах за бъзик на дружинката. В подобни ситуаций необходимоста да превключваш селектори е само минус.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Всичко е въпрос на навик за мен поне е по удачна системата с два спусъка защото дава възможност за мното бърз избор между два боеприпаса примерно 13-14/0 и бренеке в зависимост от вида на дивеча големината растоянието и други фактори. Имал съм случай на едрия лов да ми излезе лисица с бренеке вероятноста да я уцеля не е много голяма и я проснах с 13/0 . Като млад ловец съм имал случай да забравя да сваля предпазителя прицелвам се натискам и истрел няма добре че прасето не ме усети пък и явно не бързаше за никъде та не станах за бъзик на дружинката. В подобни ситуаций необходимоста да превключваш селектори е само минус.
          Напълно съм съгласен с колегата.Имено поради тази пречина си взех с 2 спусъка и я предпочитам пред ловния автомат.
          С един спусък според мен е предимство само в спортната стрелба.
          877104344

Коментар

+1 за двата спусъка.За мен е по-удобно
            Николай Папазов

Коментар

Зависи за какъв лов ще се използвар,но аз сам за два спусъка.

Коментар

С въведеното ограничение в последния ловен закон за 2+1 патрона в полуавтоматичните оръжия беспорните предимства в птичия лов на този тип оръжия пред класическите двуцевки са сведени до пренебрежим минимум. Универсално ловно оръжие няма но не са много ловците имащи финансова възможност да си позволят десетина различни типа ловни пушки и карабини. За мен фаворит е надцевка с два спусъка.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Надделява мнението за два спусъка. Но да ви питам тук, че да не отварям нова тема : Къде да проверя дали пушката може да стреля със стоманени съчми?

Коментар

Първоначално публикуван от ivanwt Преглед на мнение
                    Надделява мнението за два спусъка. Но да ви питам тук, че да не отварям нова тема : Къде да проверя дали пушката може да стреля със стоманени съчми?
                    На пушката нищо и няма, проблемни са шоковете. Всяка пушка със сменяеми шокове може да стреля със стоманени съчми........ама за какво ти е тая "екстра"?! Да, знам какво казва Закона за Биологичното Разнообразие - на 200м от влажните зони само със съчми несъдържащи олово, бисмут и прочее вредни за пилците елементи, но дали се продават тук такива патрони - не знам. Във всеки случай предвид характеристиките на стоманата , съчмите ще имат висока начална скорост, която ще губят доста бързо и кочто ще трябва да се компенсира с количество - тоест гилза 12/89 супермагнум........за каквото е и създадена в крайна сметка.

Коментар

Питам, защото миналата седмица си говорихме на лова, че щели въобще да забраняват оловните съчми. Та се чудех дали ще ми се налага да сменям оръдието.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanwt Преглед на мнение
                        Питам, защото миналата седмица си говорихме на лова, че щели въобще да забраняват оловните съчми. Та се чудех дали ще ми се налага да сменям оръдието.
                        Че защо!? Някой да е забранил оловно-цинковото производство.....или оловните акумулатори? Да ти обясня, ако не си чел за това де - оловните съчми, когато бъдат погълнати от водоплаващите, предизвикват висока смъртност сред тях. Именно затова в т.нар. "влажни зони" към които спадат езера, язовири, блата, речни корита и прочее, Законът изисква ползуването на нетоксични съчми, но никъде не пише задължително стоманени! Масово се ползуват примерно оловни с медно покритие, а има и други алтернативи. Поздрави!

Коментар

Колега спорд мен е въпрос на навик , но ако сега купуваш пушка на старо /защото око си забелязал,че фирмите произведители не предлагат голям избор с 2 спусъка от новите си модели/ не знам защо . Когато става въпрос за руска пушка ИЖ избора е :
                          1.Произведена В СССР или по друг начин преди 1989 г. заради качеството
                          2.Надцевка - заради по здравото заключване и по прецизно примерване
                          3.С два спусъка - заради бързия избор на муницията и бърза стрелба
                          4.Ударноспусковия механизъм е много надежден и е със спирални пружини което гарантира безотказност.
                          5.Без сменяеми шокови стеснения - за по добър и постоянен бой.

6.Защото дори великият ловец Джон Хънтар е предпочитал оръжието му да е с два спусъка.

Поздрави на всички и НАСЛУКА .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X