Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЖ 27

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ИЖ 27

    В момента карам курсовете за ловец и същевременно се оглеждам за пушка, харесал съм си ИЖ 27, какво ви е мнението за ИЖ, като за първа пушка?
    Какво ви е мнението за съвременното руско оръжие?
    Какво да съобразя при покупката на първа пушка?
    Основния лов ще е на диво прасе?
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

  • #2
    1 "какво ви е мнението за ИЖ, като за първа пушка?" Идеална !
    2 "Какво ви е мнението за съвременното руско оръжие?" Не става или поне в сравнение със съветското е като правено в час по трудово в механически техникум. Много по-добре е да си намериш читава стара, и по-евтино ще ти излезе и като качество ще е по-добра,само да е запазена и обгрижвана. В момента руското оръжие е почти на нивото на турското, слаба оксидация, понякога проблеми с УСМ, често не добре направени нарези за мобилни шокове и т.н.
    3 "Какво да съобразя при покупката на първа пушка?" Основното е цевите да са запазени отвътре, без язви и драскотини, да не е удряна отвън и да е премазана. Всичко друго може да се оправи.
    4 "Основния лов ще е на диво прасе?" Ако е така, според мен по-добре се замисли върху полуавтомат - МП или Мозберг
    Поздрави !

    Иначе има доста разработени ловни форуми, където може да намериш инфо за пушките, оферти и т.н. Ако не можеш да се оправиш с гугъл ми пиши на лично да ти пратя линк
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-05-11, 07:07.

    Коментар


    • #3
      От: ИЖ 27

      Благодаря за отговора.
      Ровя се и в ловните форуми и чета всичко, но исках и мнението на този форум.
      Търся си стара руска надцевка /ИЖ ИЛИ ТОЗ/, в отлично състояние, но ако не намеря ща не ща ще бъде нова от магазина.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

      Коментар


      • #4
        От: ИЖ 27

        А, ижовки има много из милата ни родина, все ще се намери нещо на сносна цена. За диво прасе щом ще е предимно, по - добре надцевка, ама на кой както му е удобно, на мен надцевките не ми лягат добре и за това си карам с успоредка. Новите ижовки, ако ще взимаш нова, гледай да е максимално "проста", което ще рече 2 спусъка, фиксирани шокове и само с екстрактори за повдигане на гилзите. Новото руско производство не е на съветското ниво! Сравнявали сме познати моята ижовка 43 и нова такава руска, просто съветската е видимо по - добре изработена в детайли и по - добре напасната. Не съм използвал дълго време руска и няма как да ти кажа други неща. Имам познати с руски 27ци, максимално "прости" и нямат проблеми. Моето мнение също е по - добре някое старо и запазено съветско оръжие. Виж и други марки. Збрьовките старите също нямат грешка. Ако ще купуваш ижовка на старо, гледай каквото се гледа при всяко оръжие. Да няма раздувани и оправяни цеви! Патрониците виж каик са и как лягат да няма просвет! Като хванеш пушката за шийката на приклада и я разклатиш нагоре - надолу да не хлопат цевите. Също язви да няма и вътре канала на цевта да е гладък и равен. Да няма запоявания по планката и тем подобни. Абе едвали си нямаш на идея какво да гледаш, общо взето това е. Успех с избора и наслука.
        Последно редактирано от ivodianov1992; 26-05-11, 20:14.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

        Коментар


        • #5
          От: ИЖ 27

          Когато избираш гладкоцевка, погледни през цевите към светлината - трябва да светят и ясно да се виждат концентрични окръжности.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

          Коментар


          • #6
            От: ИЖ 27

            Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Когато избираш гладкоцевка, погледни през цевите към светлината - трябва да светят и ясно да се виждат концентрични окръжности.
            Ako преди това е почистена както трябва.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

            Коментар


            • #7
              От: ИЖ 27

              Пропускате най-важното, а именно че каквато и да е пушката (евтина-скъпа, успоредка-надцевка-ловен автомат, руски-съветски-турски и т.н.) то тя пушката трябва да "ляга" отлично на стрелеца. В противен случай пушката няма да "цели". Като млад ловец преди да купиш първо разгледай, пробвай, прикладвай, ако има къде постреляй по панички и тогава купувай. Подкрепям мнението за оръжие 2 ръка по една единствена причина - цената за която купуваш евентуално и после ще продадеш.
              За мита за старото и новото руско/съветско оръжие можеш да прочетеш достатъчно по ловните форуми. Аз не го споделям и затова съм си взел ИЖ-27 ЕМ-1С "Спортинг" - "най-проблемното" ново руско оръжие.
              Щом с оръжието ще се ловува основно на прасе, то аз също споделям мнението за ловния автомат. И за да съм пак на обратно ще препоръчам Стожер. Излизат втора употреба за 400-500лв доста читави бройки. А по отношение на МП-то въобще не съм фен.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

              Коментар


              • #8
                От: ИЖ 27

                Е щом се е насочил към нея, предполагам е пробвал доста и му ляга, но както и да е. Полуавтоматът също е вариант, въпрос на гледна точка и на предпочитания. Лично мен по - ми ляга успоредката и я предпочитам. Не казвам че автоматите не струват или, че са калпави, или прочее. Всеки както си предпочита. За това има духалки всякакви: автомати. помпи, текове, чифтета, дрилинги, за всеки вкус има. Каквото най - ти ляга това вземай. Като се замисля в момента и едните и другите имат своите предимства е недостатъци спямо другите.
                Ако е машина, нека бъде немска!
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

                Коментар


                • #9
                  От: ИЖ 27

                  Иж 27 или по-точно Иж 27 М, с всичките му модификации, е едно от най-разпространените ловни оръжия в България. Ограничение в избора на оръжие втора употреба може да бъде единствено парите които си готов да дадеш за него.В ловните форуми е пълно с обяви за такива произведени в USSR, в Россия, с фиксирани или със сменяеми щокове, с един или с два спусъка...естествено повечето са на "само 50 патрона".При покупката на употребявано оръжие, общо взето, рисковете са същите, като при покупка на употребяван автомобил.Колегите по-горе са ти казали най-важните работи които би трябвало да гледаш и да видиш, ако имаш някакви познания за оръжията.Ако нямаш, ползвай жокер "обади се на приятел", може да ти спести доста разочерования.Ако решиш да купуваш нова от магазина,обърни внимание на мерната линия(планка), често се случва да е видимо крива.В тази връзка, качеството на руското оръжие което се продава в момента, може да не е като съветското, но е доста по-добро от това което се предлагаше до към 2002-2005 г. Финиша, обаче, си остава зле...За лова който си посочил, че смяташ преобладаващо да практикуваш, може да погледнеш и полуавтоматичните пушки.На пазара в момента има доста добри предложения,приблизително на цената на нова Иж 27 М с повечко "екстри".Понеже си млад ловец и едва ли си абсолютно наясно кой лов точно ще ти хареса, сменяемите шокове ще са предимство ако решиш да ходиш, примерно за водоплаващ или за прелетен дивеч.Каквото и да решиш, наслука в избора.
                  Последно редактирано от emil5koff; 26-05-11, 22:04.

                  Коментар


                  • #10
                    От: ИЖ 27

                    Съвет няма да ти давам , колегите са писали основните доводи "ЗА" и "ПРОТИВ" , но ще ти кажа как постъпих аз .

                    Преди 6 години и пред мен стоеше същата дилема . Имам приятел който е собственик на оръжеен магазин и той ми предложи една страхотна стара ижовка с 2 комплекта цеви , спортно изпълнение в много добро състояние . Дълго мислих дали да взема нея (имаше малък луфт в главата ) или нова . Той настояваше да взема старата , дори беше ми я запазил въпреки интереса който имаше към нея , но аз реших да си взема една нова и доводът ми беше единствено , че ще знам кой и как се грижи за нея . Така вече 6 години нямам никакви оплаквания от оръжието . Може да ръждясват повече , не знам .. Аз след всеки лов си я смазвам и не е ръждясвала до сега . Механиката и работи .. За сериозното почистване и смазване след края на сезона няма да говоря , то на всички е ясно ..Единствения проблем е че не мога да развия пълния шок ( със сменяеми е ) , но така я купих , мъчих се няколко пъти и се отказах .
                    Та мнението ми е , че няма голямо значение каква е пушката , важно е как ще се грижиш за нея ..
                    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                    WJ 4.7

                    Коментар


                    • #11
                      От: ИЖ 27

                      Първо: Първата пушка е като първата любов!
                      Второ: Противно на масовите схващания, ТОЗ-34 е по-добър от ИЖ-43.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

                      Коментар


                      • #12
                        От: ИЖ 27

                        +1 за ТОЗ-34 баща ми е с такъв на него съм се учил да стрелям, много удобна и лека пушка, единствения проблем при тези пушки са че от време на време(5-6 може и повече години) чупят пружини на иглите.
                        Аз си купих втора употреба пак ТОЗ 57 от стрелбище, само той си знае колко патрони е изстрелял, перфектна пушка за едър дивеч, но е доста по тежка от ТОЗ 34.
                        Стрелял съм и с различни ижовки и от старите и от новите и те ми харесват, като цяло лоша пушка няма казват по моя край има само слаби стрелци...
                        И един съвет от мене като млад ловец не се лъжи с тези автомати, при нас поне младите ловци с автомати дават по слаби резултати, щото си мислят че като има 6 патрона все с един ще падне, научи се с двуцевка, постреляй една две години научи се да се прицелваш и да стреляш както трябва и после си вземи автомат ако те влече примерно, но като цяло добре си се насочил.
                        Поздрави Цанко.
                        Subaru Legacy sedan 1.8 16V 4WD '91

                        Коментар


                        • #13
                          От: ИЖ 27

                          Руските пушки производство след 2004г са с много добро качество. Казвам го, като собственик на 6 пушки, като имам и съветски и руски. Аз ти препоръчвам да си купиш Иж-27 с ДВА спусъка( за да можеш бързо да избираш с коя цев- респ., с кой боеприпас първо да гръмнеш. Това със селекторите е бошлаф!). Добре е да е с ежектори. Още си спомням, как животните тичаха около мен и аз с треперещи пръсти се опитвах да извадя гилзите и да презаредя По принцип ежектора на Иж-27 се изключва и може да работи и, като екстрактор. Сменяемите шокове ще направят оръжието по-универсално( пернат с куче, прелетен, водоплаващ, заек, едър). При избора освен споменатото от колегите гледай патронниците да са съосни с цевите. (Виждал съм няколко пушки с несъосни патронници, но хората си ловуват успешно с тях.)
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

                          Коментар


                          • #14
                            От: ИЖ 27

                            при нас поне младите ловци с автомати дават по слаби резултати, щото си мислят че като има 6 патрона все с един ще падне, научи се с двуцевка, постреляй една две години научи се да се прицелваш и да стреляш както трябва и после си вземи автомат ако те влече примерно
                            Е това е много точна и верна мисъл. Винаги трябва да разчиташ на първия изстрел ! Ако имаш време за втори, благодари на Господ. А единствения начин да възприемеш идеята е двуцевката. Най-добре надцевка за да преминеш после по-лесно към ловен автомат или нарезно.
                            Добрите фотографи са се учили на фотоапарат с 36 кадъра във филма, а сега в цифровия има милиони и процента брак е огромен. Това беше лирично отклонение за илюстрация на темата.
                            Тази земя, по която тъпча сега,
                            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                            тази земя – не е моя земя,
                            тази земя, простете, е чужда.

                            Коментар


                            • #15
                              От: ИЖ 27

                              Аз също съм млад ловец и от това което съм разпитвал мога да ти кажа ,че и ИЖ-а и ТОЗ-а са изключително надеждни пушки.
                              На тренировките и на изпита стрелях с ТОЗ и наистина ми беше доста удобен и си търся такъв ,но са малко по-скъпи защото са по-редки като производство.
                              ROCK ON

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X