Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ловен пистолет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ловен пистолет

Рабтата май отива на тука . Разбираемо е - всеки нормален човек иска да им нещо за защита от четерикраки и двукраки .
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAWNOFF2_6.jpg
Прегледи:1
Размер:76.0 КБ
ID:5221522

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
      Ако искаш вземи един стар сигнален пистолет сложи му една вкладна цев (12 кал) и си имаш ловен пистолет, но ако те хванат ще го лежиш
      Надявам се че е било шега - това ще му се взриви в ръцете! Газовитве оръжия се правят предимно от ЦАМ точно с цел да не подлежат на подобни преработки.

Коментар

Че е шега, то е повече от ясно. Най-малкото заради размерите на цевите, щото няма как в 8-9-милимитрова цев, да вкараш 12-ти калибър.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Не е шега! Става дума за сигнален пистолет СПШ 44. Той е с 26мм цев, която по ловните стандарти е 4 калибър. Към този сигнален пистолет руснаците предлагат вкладни цеви за 12к 16к 20к, 28к...9мм, 7,62мм, 0.22 . Наричат го ОФ 93. Не е правен от ЦАМ. Всъщност е от времето на ВСВ.

Коментар

За вкладната цев в сигнален пистолет не е шега лично съм стрелял с такова, рита като магаре и ушите ти пищят около 10 минути.

На колегата би му свършила работа и една въздушна пушка 5.5 мм. Продават се стоманени съчми(чашки) с по малък диаметър,които в края имат "метла от естествени или изкуствени косми. Диаметъра на чашката е по малък защото стоманата ще изяде цевта а космите играят роля на уплътнител.
            Това решение е по лесно и непротивозаконно.
            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
            Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
              Така поставен въпросът е отвсякъде незаконно притежание. Отделно че идеята ти е трудно осъществима. Не вярвам който и да е търговец на оръжие да си рискува лиценза пък и още куп проблеми да си създаде и да ти продаде желаното от теб. Замисли се за законен начин. А и някак си намирисва идеята ти. Отначало щеше да се защитаваш от кръвожадни зверове, после времената станаха особени...... Работата отива към кръгова отбрана от хищни зайци до нежелани "чернокраки" посетители.
              Не разбрах какъв въпрос и как съм го поставил, та ти идва мисълта, че замисълът ми е за незаконно притежание на оръжие. И ще тръгна аз на всеослушание в един такъв голям форум да се интересувам за пистолети.... Може би това, че не искам да парадирам с пушка на рамо, а предпочитам тихо да си нося патлака под мишница те е навело на тази мисъл. Или това, че нямам желание да ставам ловджия/по ред причини, които са за друга тема/, но искам да имам оръжие само за самозащита и то при крайна необходимост.
              А с кръговата отбрана наистина ме развесели
              Нека да припомня, че единственият ми въпрос е, ако някой знае някъде да се продава нещо подобно на ловните пистолети „Енкор” на „Томпсън Център”, само че да са по-евтини, да сподели.
              Не мисли като човек!

Коментар

Много са скъпи тези пистолети които си харесал около 1500 лв.

Спецификации:
                • Калибър – .44 Rеm.Mag.
                • Дължина на цевта – 305 mm (12″)
                • Обща дължина – 419 mm (16,5″)
                • Тегло – 2 kg. (4,4 lbs)
                • Вместимост – 1 патрон
                Иначе е много добър!

Има въздушен вариант.

Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  Рабтата май отива на тука . Разбираемо е - всеки нормален човек иска да им нещо за защита от четерикраки и двукраки .
                  [ATTACH=CONFIG]262743[/ATTACH]
                  За какви пари може да се намери такова? Румънците май "лупара" му казват.
                  Не мисли като човек!

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение

Има въздушен вариант.

Ако обичаш, кажи нещо повече за пистолета, изглежда ми добре.
                    Не мисли като човек!

Коментар

Ба, Румънците кога са станали корсиканци?
                      Рязана пушка му викаме тука.

Коментар

Това е за ловните пистолети,поне това намерих с търсачката
                        http://www.isd-bg.com/products.php?pcatid=114&catid=138

а това са въздушните:

http://www.isd-bg.com/products.php?pcatid=124&catid=125

а иначе на мен този ми харесва:

цената му на нашия пазар е около 300 лв.
                        Dacia Duster 4WD

Коментар

Ами това е рязана ловна пушка с външни ударници. Не е законно да се притежава подобно оръжие. Закона забранява ловни гладкоцевни с цев по-къса от 510мм за съжаление. Произвеждат се подобни оръжия, но не и за нашия пазар.
                          Ловните пистолети които си харесал са много хубави, но цената им е перверзна.

Коментар

Едно е т.н. "лупара" , която е рязана ловна пушка
                            а ловния пистолет е с нарезна чев в случая на снимката от пост N 22 боеприпаса е това:
                            Dacia Duster 4WD

Коментар

За ловните пистолети с търсачката и аз дотам я докарах, а въздушният е красив, но .... "предназначен за спортни състезания, тренировки и развлекателна стрелба".
                              Не мисли като човек!

Коментар

Първоначално публикуван от Еднорог Преглед на мнение
                                За какви пари може да се намери такова? Румънците май "лупара" му казват.
                                И стигаме до добрия стар виц в който един руснак пита търсещия рязана пушка /лупара по румънски/, "за какво ти е тая "лупара" ?
                                Отговорът бил прост - "С нея по лесно ще си намеря калашник ! "

А сега съвсем сериозно. Ако наистина искаш да притежаваш каквото и да е оръжие, не разпитвай за цените, а най-напред помисли за съответните разрешителни. После е лесно, магазини бол, има и втора употреба.
                                Тази земя, по която тъпча сега,
                                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                                тази земя – не е моя земя,
                                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X