От: Риболовът - майсторлък или късмет?
Направих опит като изказвам мнение да споделя защо е такова.
А водоема няма значение, имах предвид това, че като ходя на Марица да въртя за сом между 19-22ч не очаквам на 14см воблер да ми удари кефал.Но ако се случи, то това е късмет.
За първото генерално заключение може би си прав.
За другото - смесваш нещата. Темата е "Риболовът - майсторлък или късмет".
Идеята ми как да ги оценим е - отивам "да прекарам няколко часа по реката, сред природата и да релаксирам отколкото да се настървявам и да търся неминуемо количество улов" опитвайки се да хващам примерно само мряна над 20см. "Кой каза, че винаги когато си на риба трябва да хващаш?" тази която искам да хвана? Е тук е момента между майсторлъка и късмета. Ако на този излет ми "вземе" някоя каракуда 800г после не разправям колко голям майстор съм.
А мряна обичам повече от скумрия, затова задържам за два тигана.
Предполагам, че този път съм бил по-ясен?
Първоначално публикуван от maxxx
Преглед на мнение
А водоема няма значение, имах предвид това, че като ходя на Марица да въртя за сом между 19-22ч не очаквам на 14см воблер да ми удари кефал.Но ако се случи, то това е късмет.
Първоначално публикуван от Тихомир
Преглед на мнение
За другото - смесваш нещата. Темата е "Риболовът - майсторлък или късмет".
Идеята ми как да ги оценим е - отивам "да прекарам няколко часа по реката, сред природата и да релаксирам отколкото да се настървявам и да търся неминуемо количество улов" опитвайки се да хващам примерно само мряна над 20см. "Кой каза, че винаги когато си на риба трябва да хващаш?" тази която искам да хвана? Е тук е момента между майсторлъка и късмета. Ако на този излет ми "вземе" някоя каракуда 800г после не разправям колко голям майстор съм.
А мряна обичам повече от скумрия, затова задържам за два тигана.
Предполагам, че този път съм бил по-ясен?
Коментар