Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Риболовът - майсторлък или късмет?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Риболовът - майсторлък или късмет?

Според мен,поне на Дунава си е чист късмет.Хващал съм сом 4кг.в 13.00ч в най-голямата жега,при положение,че знаем по правило кълве вечер и сутрен/хищник/.
    Вчера колегата Меха вади въдицата за презареждане и в следващият момент както си върви леко,авансът изсвири.И какво мислите че беше хванал-толстолоп,около 3-4кг.закачил се около хрилете само на влакното.
    Чавдар Владимиров
    0887/912075
    Ленд Ровър Диско 1
    Самуад в проект

Коментар

Е е е един дядо дойде с една сопа и ни разказа играта , или не дядо а некакав от селото с кололо -- Пълно е с такива примери. Те хорицата там са израстнали около местните си гьолове -какъв късмет сигугно и имена на рибите си са сложили, ако някой прихождащ рибар хване повече от тях --тогава е късмет.
      Няма късмет си мисля в риболова - малко информасия да , но касмет няма.

Коментар

За мен риболова е като покера не ти ли се паднат добри катри загубен си ,късмета късмета е основен ,а ако трябва да поспорим за мен такава дума късмет несъщестува ,за мен има стечение на обстоятелствата или още казано ,чиста случайност !

Коментар

помалко и от двете,но когато няма риба и най-големия майстор няма да хване

Коментар

ами докато клавне е касмет и след това измакването е малко майсторлък ако е голяма рибата

Коментар

И измъкването е късмет.Ако ти издържи линията, а не се е търнала на предното прибиране в някой камък, ако се е закачила здраво рибата, ако не ти се счупи или изправи куката, ако не се забие в някой върбалак или легне в праг преди брега, претрие влакното и замине.С толкова "ако"-та няма закономерности.
              Максимум 50/50, която риба е твоя, друг няма да я хване.

Коментар

Maxxx, доводите ти за категорични, и практиката ги потвърждава, но винаги има и "ако" в + посока. Ако минеш в района в който ще ловиш със сонарчето и намериш подходящото дъно с всичките му там падини, прагчета и ями - които рибата обича, или пък направиш подходяща линия с качествен и тънък конец/а не както сме виждали по Дунав конецът да стърчи от пръчката като арматурно желязо!/, фин монтаж с качествени куки, и поднесеш захранката по подходящ начин. Няма ли да подпомогнеш сериозно късмета? На слука!
                "Make love, not war!"

Коментар

Пак за "ако" говорим, колега.Не ме разбирай погрешно, не съм песимист, а реалист.
                  Ще подпомогна късмета, разбира се, с изброеното от теб, но ако рибата не е моя, като тръгна да вадя, ще се опетлечи в скъсан преди такъм/парче мрежа, после и с въдица на рамо да тегля, все тя.Пък ако е речено аз да я имам, ще излиза като талпа, ще търне корема в брега, ще се изджаска като се уплаши, да ти сгъне сопата, да ти напълни душата и аванса да попее малко;после според размера, кепа или канджата.Ох, дай Боже, че само семки и бонбонки тая година.

Коментар

Късметът е въпрос на гледна точка... Преди години на яз. Искър, над "Стария мост", се запознахме с двама скоро пенсионирани летци, дошли за риба с новия си джип и 2 стюардески. При тях на брега в хладилна чанта между мезетата имаше бутилка най-скъпа водка. Имали уговорка - който хване риба, пие по глътка. Хвърляха по 1 въдица на торен червей за костур. Но вадеше само единия, рибка-глътка. По едно време шишето преполови и въдиците мяташе само "трезвеника", но се ловеше само на другата въдица. По едно време на мацките им доскуча и замрънкаха да си ходят. Трезвеника измърмори "голям късметлия...", а рибаря му отговори "да, сега ще караш нова кола, а утре няма да те боли главата"...
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Късметът е въпрос на гледна точка... Преди години на яз. Искър, над "Стария мост", се запознахме с двама скоро пенсионирани летци, дошли за риба с новия си джип и 2 стюардески. При тях на брега в хладилна чанта между мезетата имаше бутилка най-скъпа водка. Имали уговорка - който хване риба, пие по глътка. Хвърляха по 1 въдица на торен червей за костур. Но вадеше само единия, рибка-глътка. По едно време шишето преполови и въдиците мяташе само "трезвеника", но се ловеше само на другата въдица. По едно време на мацките им доскуча и замрънкаха да си ходят. Трезвеника измърмори "голям късметлия...", а рибаря му отговори "да, сега ще караш нова кола, а утре няма да те боли главата"...
                      Малко спам, но точно този "Стария мост" някой кретен е откраднал половината камъни-гранитни блокове от парапета ! Срамна работа

Коментар

Мойто мнение е 80%майсторлък и постоянство,а другото късмет.
                        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                          Мойто мнение е 80%майсторлък и постоянство,а другото късмет.
                          Ако трябва да се илюстрира с отношения тук някъде е истината. Според мен процента на късмета е дори по-малък!
                          Дори мисля, че който не споделя това мнение нищо не разбира от риболов.
                          И преди да ме подхванете с "тоягите" нека ви предложа моята риболовна философия.
                          Когато отивам за риба го правя с идеята да хвщам определен вид и дори размер.
                          Ако и вие "късметлиите" приемете това като условие, ще разберете, че всички решения ги вземате вие - кога, къде, с какво, на какво, как ...
                          При това положение късмета се превръща в изключение. Не че не съществува, но е изключение. Още повече, че например за дядото дето хванал големия шаран, може би успеха му съвсем не е късмет.
                          Не, че се имам за майстор, но ми е много смешно когато чуя, че някой отива някъде и незнае защо отива.
                          Когато тръгваме си пожелаваме "успех", а не "наслука".
                          Рибохващането - к'вото клъвне и колкото повече по-добре е основна захранка за тезата на "късмета".
                          Да си мангизлия и да си накупиш последния писък на риболовната индустрия въобще не значи, че можеш каквото и да е повече от един мангал "корморан".
                          Само може да си помислиш, че "авторитетно" може да напишеш някъде в нета, че всичко в риболова е късмет.
                          Неискам да обидя никого. Надявам се да сте ме разбрали.

П.С. Ловя само от брега. Взимам риба колкото мога да изям вечерта като се прибера. Според мен сонара опорочава риболова.
                          [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Брей, че мастито становище.
                            И за какъв водоем говорим или е общовалидно - няма язовир, няма бара, няма река?

Коментар

Първоначално публикуван от tna_bg Преглед на мнение
                              ....
                              Дори мисля, че който не споделя това мнение нищо не разбира от риболов.
                              ......
                              Според мен пък човек, правещ такива генерални заключения не разбира нищо не само от риболов.

Кой каза, че винаги когато си на риба трябва да хващаш? Аз пък напоследък дори ходя без живарник, каквото хвана го пускам на мига. Сто пъти ми е по-добре да прекарам няколко часа по реката, сред природата и да релаксирам отколкото да се настървявам и да търся неминуемо количество улов. Има хора и хора. Уф, забравих, че не всички разбираме от риболов...
                              Това е моята "риболовна философия".

Коментар

Да уцелиш мястото е късмет, но има и майсторлък (каква захранка да хвърлиш, как да извадиш рибата, каква линия да сложиш и т.н.) .
                                Дарин 0897042636
                                ВАЗ 2105

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X