Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за БОК

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпроси за БОК

От днес кучето има къща и постепнно ще се нанася за 15дни стана от 6.400кг. на 8.900кг. като ми се вижда по-слаб, само е пораснал.
    2 снимки от днес
    2 снимки на баща му
    Поздрави!
    Прикачени файлове
    VARADERO SD2

Коментар

Супер, и баща му на Вълчан е много хубав! Наснимай го още, малкия мушморок Ние днес отново имахме проблем с ушите. Понеже са клепари нашите любимци, често се случва да им се възпаляват ушите. Свиквайте го от малък, да му бъркате- чистите ушите. Понеже често се случва да станат сериозни пазачи, с много силен характер, от малък го научете да му слагате намордник. При нас е почти невъзможно да ни прегледа ветеринар, добре че жена ми е мед. лице, та му бие ваксините, бърка в уши, слага капки. Има много хубав препарат за чистене на уши-Епи-Отик, но при проблем най- добре се консултирайте с доктора.
      А вие с какво се храните Много е важно качественна храна, особено докато растат. Друго, за което се сещам е- съотношение калций-фосфор. Нашите мечета израстват много бързо, хубаво е да го следи доктор, за състоянието на лапите и при необходимост да давате калций.
      Намерих едно клипче на Таз и мен, как играем Тук е на годинка.
      Поздрави!

Последно редактирано от Филип Георгиев; 20-02-10, 20:52.

Коментар

Имам три такива все женски по- добри пазачи са,докато навършат година и половина трябва сериозно хранене по три пъти на ден комбинирано с витамини за да не изкривят крачетата тъй като докато са малки и при добро хранене бързо надават и могат при липса на калции да се получат проблеми.Не го глези иначе после няма оправяне, трябва от малко да знае кой е шефа,много са умни и интелегентни и много бързо намират твоето слабо място с цел да кръшкат от командите, затова трябва да си строг но без бой, това не е добро решение аз така развалих едно от кучетата стана страхливо .Вече спокойно можеш да го изкарваш навън там му е мястото
        Аз мойте ги хранех като малки със попара от сварени кокали с месо по тях и хляб плюс каквото и ние ядем и остава от масата

Коментар

И аз имам такъв хубавец . Взех го на 50 дни и веднага на двора не е стоял един ден вкъщи освен за първата си баня. Пуснах го на двора през март някъде към 20 миналата година . Сега е на година и не съм имал никакви проблеми с него откъм условия на живеене не му пречи студа, дъжда,снега . Определено треперенето не е от студ моя като го взех беше гледан в къшли с овцете и не беше никак на топло място.След като го взех вкъщи на топло целия трепереше ,но според мен е от страх че е сменил мястото няма я майка му братчета и т.н.
          Иначе както е писал един колега по нагоре колкото по студено е навън толкова по хубаво им става .
          Качвам и няколко снимки от различни периоди в растежа .Сега е на 13 месеца надявам се да порасне и поумнее още малко ,че е много твърдоглав.
          Прикачени файлове
          Dimitar Dyakov

Коментар

Колеги някой може ли да ми каже нашият красавец каква порода е? Тук е на 8 месеца и тежи 58кг.
            Прикачени файлове
            Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
            На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
            Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Порода Убавец Да ви е жив и здрав. Тръгнал е май да криви предните лапи, доколкото се вижда от снимките. Що не направите консултация с ветеринар.
              Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                Порода Убавец Да ви е жив и здрав. Тръгнал е май да криви предните лапи, доколкото се вижда от снимките. Що не направите консултация с ветеринар.
                Поздрави!
                Водя го редовно на ветеринаря не намира нищо нередно.Всичко каквото трябва му се дава.
                Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

Да не останеш с впечатление, че съм някакъв спец, просто обичам рошави огромни кучета. Споменах за лапите защото съм виждал много изпуснати кучета, но по снимка не мога да давам каквато и да е диагноза. Сигурен съм, че се грижиш за кучо добре
                  В България си имаме страхотно овчарско куче, но поради разделението на клубове и неразбирателството между тях, как да се казва породата и още много безкрайни препирни, престанах да следя развитието на този фарс. Дали е БОК или Каракачанка или уличен превъзходен миндил, си е мойто куче и аз си го обичам, грижа се подобаващо за него
                  Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                    В България си имаме страхотно овчарско куче....
                    Това ми е третата поред мечта-да имам точно такова куче. Разкошни са!
                    Не мисли като човек!

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
                      Колеги някой може ли да ми каже нашият красавец каква порода е? Тук е на 8 месеца и тежи 58кг.
                      Според мен е кръстоска,но не съм кинолог да определя между какви породи.Явно родителите са му от едрите породи кучета.Но дали е чиста порода или не,не мисля,че е от съществено значение.Така или иначе то става член на семейството.Едра порода е и трябва да се следи за рахит.Почти всички едри породи родени и израстнали в есенно зимния-период заболяват от рахит.Това не е толкова страшно защото се оправя с калциеви препарати.При вашето "кученце" има леко изкривяване и Х образна постановка на предните крайници.Това не е фатално.Препоръчвам ви да отслабне малко защото ако наистина тежи 58 кг.са много.Когато го погледнете отгоре хълбоците му трябва да са хлътнали-иначе е затлъстяло ако са равни.Добавете му в храната някакви добавки/според вашият вет.лекар/ съдържащи калций фосфор и вит.Д3.Много често рахит се получава и при промяна съотношението на калция и фосфора в организма.Отсъществено значение е и редовното обезпаразитяване против глисти и кучешка тения.

Коментар

От: Въпроси за БОК

Това е Вълчан на 6 месеца, вече сме приятели, и сме добре заедно.
                        Прикачени файлове
                        VARADERO SD2

Коментар

От: До: Въпроси за БОК

Виждам че темате е поспряла да се развива. Та и аз да напиша за моята красива женска овчарка. Казва се Косара. В момента е на година и половина. Тежи около 45-47 кг. Освен че пази дома ми и разнася котката (която е нейн приятел) по двора, основното и занимание е лов. Да от малка е с мен в гората за да се учи да става ловно куче. Знам, че породата не е такава, но ми писна да ми крадат кучетата и реших да взема тази респектираща българска порода, поради това, че малко трудно ще ми я откраднат. За учудване на всички, тя обича да ходи на лов. Обикаля около мен в радиус 200 - 300 метра. За последния ловен сезон изгони 2 прасета, като едното от тях изгони към мен като гонач и което аз отстрелях (имам снимки ако има някой любопитен). След което разбира се тя го до удави. Интересното е, че винаги разбира какво изкам от нея и дори на игра го прави.
                          Land Rover Range Rover 2,5 DT
                          Land Rover Discovery 200 TDI
                          BMW F650ST - RIP
                          "Совите не са това което са"

Коментар

За моя най-голяма радост третата ми мечта взе, че се сбъдна - от две седмици в двора щъка едно прекрасно бебе на 70 дена. Черно е цялото и само отпред на гърдите бяло. Много интересно съчетание, аз поне не бях виждал до сега такова БОК. Не мога да го издебна да го снимам когато е на задни лапи, че да го видите.
                            Абе вечно е гладно това куче, когато и да му дам нещо - не отказва. Прави ми обаче впечатление, че почти винаги след ядене хълца. Дали не му давам много храна? Обикновено менюто му е гранули, поляти с някакъв бульон. Вода винаги има около него и си пие когато иска.
                            Не мисли като човек!

Коментар

Хълца,защото яде лакомо(предполагам)! Накисвай му гранулата поне 1час преди ядене,защото ще се подува стомаха му,особено с водата след ядене! Не казвам да му махнеш водата,накисвай храната по-рано.
                              Да ти е жив и здрав и много да те радва!
                              088пет722пет99
                              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря! Много живо и игриво кутре е, а отгоре на това и бързо схваща - още на втория ден се научи да не влиза в къщата. Думичката "не" му е вече пределно ясна като значение, защото винаги правилно реагира като я чуе.
                                Това за накисването на гранулите ми мина през ума, но не знаех дали е правилно. Още утре ще опитам, защото наистина е лакомник.
                                Не мисли като човек!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X