Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кръстоска между-дратхар и гонче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: кръстоска между-дратхар и гонче

без да превръщаме темата в спор, нека ви напомня че, Вашите породисти кучета са плод ИМЕННО на такива кръстоски!!!
    за качествата на всяка една порода може да се говори дълго, но мнението ми че, СРЕДАТА е определяща си остава!
    друг е въпросът че, съпоставката между Гонче, Териер и Дого е точно толкова смислена колкото например: Фероза, Самурай и Патрул!

Коментар

всеки има различни вкусове и цели,за които да използва кучетата,било то за едър лов,птичи...и така до домашния лубимец...затова има толкова много различни породи,и всеки може да си избира и гледа такаова куче което му допада като характер,вид,цел и т.н....
      Но поддържам мнението на колегата,че породистите кучета са пройзлезли именно от кръстоска...
      Моето лично мнение за гончето е,че е едно от най-добрите кучета за едър лов
      [CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Ivailo_ Преглед на мнение
        Но поддържам мнението на колегата,че породистите кучета са пройзлезли именно от кръстоска...
        Това е точно така, но кинолозите смятат, че породите са вече установени и няма нужда от създаването на нови. Тоест за всяко конкретно приложение си има създадена порода със съответните качества.
        Ако колегата Буби смята да създава нова порода трябва да му напомня, че затова се изисква доказването на 5-6 ( не помня точно колко, но Българското Овчарско Куче видя бая зор да се регистрира) поколения с еднакви качества.
        Успех.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Поздрави и на Вас!
          Бих се радвал ако не сте просто "пишещ човек" а ОЩЕ някой, опитваш се да разбере психиката на кучетата!
          Теорията, опровергавана яростно от мен, че кучето вижда само черно и бяло, доскоро бе разбита на пух и прах от поредица изследвания...не се учудвайте ако и други животински постулати се окажат толкова "верни"...
          ...а относно нуждите от нови породи - може би само изискванията НИ са факторът определящ появата на нови такива - във всеки житейски аспект!

Thumbs UP!

Коментар

Първоначално публикуван от bubi Преглед на мнение
            без да превръщаме темата в спор, нека ви напомня че, Вашите породисти кучета са плод ИМЕННО на такива кръстоски!!!
            за качествата на всяка една порода може да се говори дълго, но мнението ми че, СРЕДАТА е определяща си остава!
            друг е въпросът че, съпоставката между Гонче, Териер и Дого е точно толкова смислена колкото например: Фероза, Самурай и Патрул!

Това първото гонче не е ли на Жельо от Добрич?

А сега към колегата Ивайло:
            -Защо смята че само положителни качества са се добавили?Ми къде отива обонянието на гончето ,кой започва да гони на поглед и да гони по 5-10 мин.,а след това да тича из пусията като настинало магаре?
            И съответно ха заведи това куче на пилешки лов.По твойта логика то ще е станало и по-добър птичар.Ама ще се запилее на 300-3000 м. от теб и ще вдигне всичко живо наоколо .А както знаем това е идеална дистанция за лов на пилци.
            Не присаждай на Г-класата уазкови мостове,колкото и добри да са!
            И за да не бъда погрешно разбран Г-то се приема в единия случай пилчара,а в другия гончето.Т.е. сами по себе си са такива.
            Това е мое неангажиращо никой мнение.
            Густо майна , пътят свърши !!!

Коментар

Колега Г.Василев,това е така,че има недостатъци както всяко друго куче,аз зададох съвсем обикновен въпрос и не искам да превръщам темата в спор,аз имам собствено мнение и вие също сега можем да обменим само опит!

Коментар

Моят опит е скромен ( аз ловувам с чистопородни кучета ). В дружинката, в която ловувам има добри мелези, но те са между гонче и барак т.е. между кучета с близки ловни качества.
                След ловния сезон надявам се да споделите впечатлението си от кучето( ако е "тръгнало" разбира се).
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                  Моят опит е скромен ( аз ловувам с чистопородни кучета ). В дружинката, в която ловувам има добри мелези, но те са между гонче и барак т.е. между кучета с близки ловни качества.
                  След ловния сезон надявам се да споделите впечатлението си от кучето( ако е "тръгнало" разбира се).
                  ще го...но едва ли ще е този сезон а следващия
                  аз също ловувам с чистопородни кучета и от 10 и повече годин гледам предимно гончета и съм много доволен от тези кучета и не мисля да ги сменям и за напред...породата се е доказала!минала година реших да разнообразя(оставих си гончетата),но взех един барак(черен) и един дратхар от малки...тааа ще видим какво ще излезе от барака за сега е токсамоче още детското му е в главата,но е само на 1 годинка.
                  Поздрави...

Коментар

Не е ли по-добре да залагаме на чистия дратхаар? В момента имам 5 перфектни бебета от маркови родители.Само за по 220 лева с ваксини,купирани опашки и обезпаразитени.Дратхаара е наистина уникално куче.Разбирачите знаят защо.

Коментар

Първоначално публикуван от ачо5 Преглед на мнение
                      Не е ли по-добре да залагаме на чистия дратхаар? В момента имам 5 перфектни бебета от маркови родители.Само за по 220 лева с ваксини,купирани опашки и обезпаразитени.Дратхаара е наистина уникално куче.Разбирачите знаят защо.
                      зависи от гледната точка и още много други фактори! в моя случаи от гонче майка и дратхар баща излезнаха мн будни кучета с интерес към лова,аз си оставих едно и от 7 месец прогони бая на ниво,и то интересното е че си му иде отвътре,можеби е просто късмет незнам аз съм очарован и неочаквах толкова добро куче да излезе...(женско е моето) имам наблудения върху още две от същото кучило,е нямат грешка....
                      ако пускаш обява май не е тук мястото
                      Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Ivailo_ Преглед на мнение
                        зависи от гледната точка и още много други фактори! в моя случаи от гонче майка и дратхар баща излезнаха мн будни кучета с интерес към лова,аз си оставих едно и от 7 месец прогони бая на ниво,и то интересното е че си му иде отвътре,можеби е просто късмет незнам аз съм очарован и неочаквах толкова добро куче да излезе...(женско е моето) имам наблудения върху още две от същото кучило,е нямат грешка....
                        ако пускаш обява май не е тук мястото
                        Поздрави
                        аз имам такова куче женско на 2.5 год.прогони на 6 месеца.носа му работи добре,от двете ми кучета то първо намира дивеча/другото е на 3.5 год./много жизнено и енергично.
                        kia sportage 2.0 128 h.p.

Коментар

Утвърдените породи ловни кучета са резултат на много векове специална селекция. Разбира се, че не от всяко пале ще стане добър ловец, но повечето имат заложби, които трябва да се развиват при обучението. Някои от най-старите породи имат вродено чувство за специализиран лов, напр. гончета, пойнтери, а други трябва да се обучават - дратхари, курцхари. Но най-важен си остава ловеца, неговите познания, възможности и морал.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

колеги искам имформация за хъски ставали за едар лов

Коментар

От: До: кръстоска между-дратхар и гонче

Чувал съм,че става и ловъуват успешно на едър дивеч с хъски,но аз лично нямам наблудение над тази порода кучета!Малко късен отг.но по добре късно отколкото никога ))

Коментар

От: До: кръстоска между-дратхар и гонче

Колега,ако искаш куче за лов и го обучаваш както трябва от тези мелези ще станат добри ловци 90%,но ако е само да видиш какво ще стане и си правиш експерименти,недеи да правиш още кръстоски има достатъчно мелези,въпреки че в България май вече е по-добре да имаш мелез иначе заминава за Гърция докато се усетиш.Иначе кучето ще лае докато гони едър дивеч сигурен съм,само да не спре и направи стойка на някой бекас хахахаха...митап.Не е лошо да видим снимки на кучето от коя кръв е взело повече.Успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X