Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видри?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Видри?

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
    Отде риба да ги изхранва?
    Тука вече е трудно решението на въпроса.Не съм запознат ама трябва да ядат и нещо друго? Само риба...............???

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      Порових малко из нет-а, не открих кой знае каква информация. Дори не знам как и по колко се въдят и къде зимуват, нихната кожа. Ще съм благодарен за всякаква информация по въпроса.
      Лутър се вика /нихната кожа/. Една от най ценните. А не намираш нищо в нета защото биологията на видрата не е достатъчно проучена. Потайно животно. Щом е в рибовъдно стопанство - под ножа. Иначе не става. И чакалът беше в червената книга преди 20г.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Видри са, знам им и пътечката, личат си и лапичките като са идвали, баща ми ги е засичал веднъж на място. За техен късмет - само с гсм-а в ръка...
        Двукраките от доста време вече са обучени да не доближават, как точно - и сами можете да се сетите

Гьола всъщност си е точно гьол - по-малко от половин декар огледало, в най-дълбоката си част е около 3 метра, повечето е по-плитко. Не е някой голям рибарник, че да изтрепя всичката рибоядна фауна наоколо просто ей-така. Пък и къде е гаранцията, че дори и да изтрепя сегашните, напролет няма да дойдат други

Интересно ми е какво ядат сега например, когато и нашето гьолче и язовира са замръзнали, а рибата в реката се е скатала и спи някъде, пък и не е кой знае колко. ... и за още нещо се замислям - бахти вредителя нещастен, че то това едва ли тежи повече от 10 кила, ако има и толкова, не му ли присядат две кила риба на ден??? Аз съм 70 кила и не знам дали мога да изям 2 кила риба...

П.П. Интересно е и друго - с чапли, рибари и прочее хвъркат рибояден добитък, кучката се справя отлично. Попикавал съм се от смях като започне да ги гони, не им дава да припарят до водата, въпреки, че са летящи. Как обаче видрите успяват да я измамят, акъла ми не стига.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Видрата е световно застрашен вид. В цяла Западна и Централна Европа числеността и намалява, като в много страни е почти напълно изчезнала. Това се дължи на замърсяването на водоемите, липсата на риба, прякото убиване и безпокойството.

Малък цитат за природозащитната и значимост:

Видът е с висок консервационен статус и актуален обект на проучване. Той е включен в Приложение II на Бернската конвенция, Приложение I на Конвенцията за международната търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора, Приложения 2 и 4 на Директивата на Съвета на Европейската общност за запазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. Видрата е един от приоритетните видове при изграждането на Европейската Екологична мрежа Натура 2000; включен е и в Списъка на световно застрашените видове (2007 IUCN Red List Of Threatened Species) на Международния съюз за защита на природата (IUCN) в категория „потенциално застрашен” (near threatened). Често видът е сочен като индикатор за състоянието на цели водосборни райони, чието състояние рефлектира върху неговата популация.
          Както се разбира от по-горе написаното, убиването на видра е нарушение на Закона за биологичното разнообразие. Убивайки видра с нищо няма да сте по-различни от оня гъбар, кмета на Созопол - Рейзи, който коментирахме тук.

Затова препоръчвам да се насочите към позволени от закона средства за предпазване на рибата - предполагам в нета може да се намери доста инфо по този въпрос.

п.п. Чаплите, както и голяма част от "рибоядния добитък" също са застрашени от изчезване и са под защита на закона.

Коментар

Ще струва пари,но мисля че ограда от телена мрежа е най-подходящата защита.Не би трябвало да и да е много висока може би най-много метър.В добавка може по нея да се пусне ток от т.н. "електро пастир"-при кравите това представлява опънат проводник на около 50 см от земята.Тока е минимален само колкото да "подскаже" на животното,че не му е там мястото.Захранва се от акумулаторни батерий,е остава нуждата от зареждането им.Недей да ги убиваш,не си слагай тоя грех на.Не е толкова важен закона,а това че всичко се унищожава,тук при мен заек вече не можеш да видиш по полето примерно,защото почти всяко двукрако мисли,че гората е изконната му месарница.

Коментар

Освен мрежата има и друг вариант - релокация. Ловиш и ...после на близкия гьол (стига и той да не се стопанисва от някой като теб). Не е много по закона, но не трепеш и си решаваш проблема.

Ей на това езерце на ей тоз кей
              http://photoshare.shaw.ca/messages/v...9562/page/1/15

точно два пъти видра ми гони и хваща токущо клъвналата и ЗАКАЧЕНА все още риба.. още докато се боря с рибата и си я прибирам към кея -седи под него и в когато усети че има борба стрелва и погва рибата. Даже за удобство се завира под кея и там я чуваш как сумти и си папка. А пък ако е с малките които чакат там .. да знаете какъв джангър настава ..
              Що пцувАнье отнася .. ама никой не смее да пипа.

Иначе вижте ей тоз калпазан - да не си помислите че е питомен
              http://photoshare.shaw.ca/messages/v...9563/page/1/15

дърпа и ръмжи все едно си му в къщата
              http://photoshare.shaw.ca/messages/v...9564/page/1/15

Мисля че така ги оправят нещата - на 1-2 години като се изтарикатят видрите - идват , в чувала и някъде на далеч на диво.
              Успех в борбата - само не ги трепи.

Коментар

http://www2.yardiac.com/long.asp?item_id=10037

Видра на английски е Otter. След малко търсене в Интернет- вариантите са
                -3 Пушка /незаконен в БГ/
                -Ограда
                -някакъв химикал.
                Това в бутилката е олио извлечено от черен пипер и още 2-3 неща. Поръсвало се по земята и работело 30 дни. Лощото е, че изрично е написано да се вземат мерки водата /поливане или дъжд/ да не до набута в нежелана територия. Не знам дали няма да работи, ако го поръсиш на "пътечката" използвана от врага. Как ще действа на кучката е и на останалите твари наоколо... пак не се знае. Как ще го спреш да не го отмие дъжда във рибарника- ти си знаеш.

Аз това намерих, не съм го пробвал, не знам колко работи.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

надявам се нямаш предвид това дали знам кое е видра ?
                  това на снимката само пример и има още по-нежна кожа, ама как хапеее ... дзвЕр !
                  на тоз на снимката му перфорира пръста за норматив.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                    това на снимката само пример и има още по-нежна кожа, ама как хапеее ... дзвЕр !
                    Хахаха, ама ти верно ли си виждал видра? Бъзикам се де. Изобщо не съм имал в предвид твоите снимки, като казах как е видра на Английски. Вие в Канада, ако не знаете какво представлява видрата, кой друг?
                    Написах го за да е по лесно на колегите, ако търсят в Google анти-видри далаверки. Аз например не знаех, че видра било Otter и ми се наложи да поровя в речниците. Та викам да спестя на някой ровенето.
                    Иначе аз поне животните ги деля на няколко вида- хвърчащи, плуващи, бягащи и псуващи. Твоето на снимките е суек за мене. Ти му викай както си искаш, за мене си е суек с примеси на съсел. Всички змии са опасни, всички риби се ловят на червей... Абе въобще не ме питай за животинските видове. Хич ме няма /е разпознавам Булонка от Пудел/
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                      Това на снимката се води американска норка. Видрата е почти два пъти по-голяма.
                      Много е интересно, това което си показал. Интересно е и отношението към дивите животни, което го има при вас. Тук нямаше да изкара дълго. Все на някой щеше да попречи.

Коментар

Не ги убивам де. нали затова е темата, ако има по-цивилизовано решение, да се намери и приложи.

Засега работата отива на ограда, остава само въпроса в височината и дълбочината. Реално имам възможност да я направя около 30см под земята и половин метър или съвсем малко повече над. Да се постопли малко и ще видим, дано има ефект...
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

хайванчета, можеш ли да ги виниш... те разбират, че това което правят е грешно по човешките стандарти.

Коментар

А нещо електронно...подобно на кучегонеца??С ифранещо си
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ще поразпитам тези дни и ще пиша какви резултати е имало. Според мен електропастира ще върши работа, ако е добро поставен, но знам ли.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                                Хахаха,........ Хич ме няма /е разпознавам Булонка от Пудел/
                                а тоз малкия дет съм го показал на снимката тук му викат mink ама ние си му викаме Василенко . - щото кат видеше някъде из храсталаците моя приятел Василе .. се появяваше моментално - един вид "домашно" животно . Само с галенето нещо не можаха да се разберат ... що ли ??

А за видрите .. не че няма зложелатели. ама ги е страх -както NIKSD по-горе го е обяснил нАучно - за щангата и пцетата. Тука таз роля я изпълняват рейнджърите - тез инак любезни господа имат правото да ти конфискуват такъмите, лодката, КОЛАТА (с която си дошъл) и да те пратят да си ходиш с рейса ако решат че нарушаваш правилата или пък правиш нещо нередно.
                                Та вероятно и заради това няма много желаещи да млатят видри ... най-много некоя пръчка или камък във водата - ако ти се мотае пред въдицата. Ама рибата така или иначе вече отдавна се е изнесла ..
                                Последно редактирано от Slick; 22-01-10, 19:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X