Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за мъжа, жената и рогата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тема за мъжа, жената и рогата.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Това е водороден прекис или тежка вода. Използва се в ядрените реактори. Не знаех, че и това се продава ....
    За перхидрол ставаше дума.
    Рогцата са сварени, почистени от мръвки /леко потъмняха при 3 ч варене/. Чака ги обезмасляване с бензин, после перхидрол.

Коментар

Аз се чудех, защо в последно време, блондинките ми изглеждат, като ядрени реактори, ама може и от възрастта да е.
      sigpic

Коментар

А аз да попитам. Дали има пазар за тези трофеи. Дядото навремето бил ловджия и гледам интересни рога има в мазето. Майка ми само се чуди как да ги изхвърли. Идеята ми е, дали се купуват ?
        Вероятно ако имам вила някъде в гората - планината, ще паснат, но в апартамента ще са ми малко тегави.
        Мерси.

Коментар

Първоначално публикуван от Pin2 Преглед на мнение
          А аз да попитам. Дали има пазар за тези трофеи. Дядото навремето бил ловджия и гледам интересни рога има в мазето. Майка ми само се чуди как да ги изхвърли. Идеята ми е, дали се купуват ?
          Вероятно ако имам вила някъде в гората - планината, ще паснат, но в апартамента ще са ми малко тегави.
          Мерси.
          Има.. голям пазар....

Чл. 63. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Лицата, намерили и взели паднали дивечови рога, ги предават в държавните горски стопанства или в ловните стопанства.
          (2) Лицата по ал. 1 могат да придобиват падналите дивечови рога след заплащане на такса по тарифа, определена от Министерския съвет.

Чл. 64а. (Нов - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Забранява се препарирането, притежаването, излагането на публични места, пренасянето, превозването, изнасянето зад граница, продажбата, дарението или замяната на дивеч, дивечови продукти и ловни трофеи, без документи за произход.

Чл. 73. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Българските ловци, притежаващи ловни трофеи и дивечови кожи, могат да ги даряват, заменят или продават. Новите собственици на ловните трофеи в срок 14 дни след извършване на сделката ги регистрират в държавното горско стопанство по местоживеене.
          (2) Падналите дивечови рога се даряват, заменят или продават, придружени с документ за платената такса.
          (3) Притежателите на ловни трофеи са длъжни да ги предоставят за участие в национални и международни ловни изложби.
          (4) Забраняват се сделки с нерегистрирани ловни трофеи.

Чл. 88. (Изм. - ДВ, бр. 79 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Който събира и взема яйца от птици - обект на лов, без писмено разрешително за лов, събира и присвоява дивечови рога в нарушение на чл. 63, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            Това е водороден прекис или тежка вода. Използва се в ядрените реактори. Не знаех, че и това се продава ....
            Водородният прекис и тежката вода са съвсем различни неща.И тежка вода не се продава,поне не по магазините.Наистина се използва в реакторите като забавител на бързите неутрони.В нея водородът е заменен от деутерий.
            Водородният прекис пък има допълнителна молекула кислород,която лесно се отделя - т.е. той е силен окислител.При това не много стабилен.Разтворен в обикновена вода от 1 до 3 процента дава т.н. кислородна вода,популярният антисептик.Именно отделеният кислород убива микробите.Когато концентрацията е около 6 процента/не помня точно/ се получава перхидрол - химикалът за производство на блондинки.Реагира с меланина в косъма и го обезцветява.Фризьорките си слагат гумени ръкавици при работа с блондински глави,защото перхидролът изсушава и поврежда кожата - ръцете побеляват.
            Концентрираният водороден прекис се използваше доскоро за окислител на горивото на торпедата в подводниците.Впрочем една от версиите за гибелта на "Курск" е,че точно той е предизвикал експлозията - както казах по-горе - нестабилен е и доста опасен.В момента руснаците продължават да го ползват за торпеда,но е на изживяване,заместват го с други,по-безопасни вещества.

И една рецепта за премахване на лош дъх преди среща с гадже :капват се 1,2 капки /не повече/ кислородна вода /не перхидрол !!/ в половин чаша вода,разбърква се и се жабурка здраво,като разбира се не се гълта.Убива светкавично всички микроби в устната кухина и може спокойно да се целувате.
            Поздрави.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
              Водородният прекис ....Разтворен в обикновена вода от 1 до 3 процента дава т.н. кислородна вода,.....Когато концентрацията е около 6 процента/не помня точно/ се получава перхидрол ........
              Поздрави.
              20 процентен е перхидрола, ако не се лъжа.

Коментар

Колеги,позволете да се поправя - перхидролът е 30 % ,а кислородната вода - 3 % разтвор на водороден прекис / или пероксид по последна мода / във вода.Извините за грешката.
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

И за да те разберат до край : деутерият е изотоп на водорода, който има още един неутрон (общо два), пък водород с три неутрона е тритий. За четвъртий и петий... да не говорим.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Днес имах малко свободно време, та продължих да дооправям рогата на жената.
                    След тричасово варене на двора на газов котлон, в тенджера от която се носеше аромат на студентски стол реших, че супата е готова. Гнус не гнус, с голи ръце почистих остатъците. Според оригиналната технология трябваше да се вари само черепа, без рогата, но това е почти невъзможно. В резултат рогата потъмняха до ватерлинията. Последва накисване за час - два в разтвор на прах за пране и яко търкане с четка след това. Вместо бензин за обезмасляване ги нациках обилно с препарат за същото от супермаркета. Поне не миришеше лошо. Престояха 30 - 40 минути. После ги завих с тоалетна хартия /неупотребявана/, вместо марля и ги залях с перхидрол.

30 % е разтвора, както е писал колегата Hala.
                    Ето до какво води употребата с голи ръце:

Ето и резултата след 3 - 4 часа. Доста избеляха. Има още какво да се желае, обаче.

Следва рязане, моля за помощ по коя линия да режа. Аз съм се насочил към синята. Има ли някакво правило?

Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                      Следва рязане, моля за помощ по коя линия да режа. Аз съм се насочил към синята. Има ли някакво правило?
                      Поздрави.
                      .... ти си на ход, пари нема действай
                      Прикачени файлове
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Избелването на рогата е грешка.Избелва се само черепа.Желателно е рогата да запазят естествения си цвят,те не се боядисват и лакират,дори остатъците от дървесна кора набити между перлите и надлъжните бразди не се чистят.
                        [LEFT]JEEP CHEROKEE 2.1 TD
                        [/LEFT]
                        [LEFT] HONDA MTX 200R Хубавата жена и хубавата кола трябва да могат да си въртят гъза.[/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          И за да те разберат до край : деутерият е изотоп на водорода, който има още един неутрон (общо два), пък водород с три неутрона е тритий. За четвъртий и петий... да не говорим.
                          И за да го разберат съвсем и баш докрай: намали малко неутроните, намали малко. Иначе ще избия всички пионерчета ))
                          Водород -- няма неутрони, D -- 1 неутрон, T -- 2 неутрона.
                          То верно, че подфорумът е ловджийски и разказите сигурно се подправят с "допълнителни количества от всичко", ама... ))
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Проблема тук е че рогата наи вероятно са били "мъхеси" тоес пролетни и мъха не им е бил опадъл за това са и бели/а не че сръндака е бил млад,както казаха някои колеги/,не са придобили характерния за тях цвят.Това става обикновено юли, август когато имено е и подборния обстрел.Тогава рогата на сръндака са наи добри.А в случая варят се,после перхидрол и накрая калиев перманганат се мажат само рогата за да придобият цвят близак до естествения.И не ги оставяите на пряка слънчева светлина,побеляват пак.

Коментар

Първоначално публикуван от [B
                              в[/B]анко 2;823619]Проблема тук е, че рогата наи вероятно са били "мъхеси" тоес пролетни и мъха не им е бил опадъл за .....когато имено е и подборния обстрел.Тогава рогата на сръндака са наи добри.А в случая варят се,после перхидрол и накрая калиев перманганат се мажат само рогата за да придобият цвят близак до естествения.И не ги оставяите на пряка слънчева светлина,побеляват пак.
                              Тичай при ВАНКО-1 в Пловдивския да учиш малко правопис-с-с-с

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                                За ДНК и околната среда. Един ловец обяснява на жена си:

-Ние двамата сме руси и със сини очи. Децата ни - също. Това е от ДНК.

-Съседът и жена му брюнети и чернооки. А децата им - руси, синеоки. Това е от околната среда.
                                И двата случая са възможни "по ДНК". Но когато съседите са светлооки, а децата им - чернооки - това вече е от "околната среда" (мнение на Грегор Мендел, 1822-1884).
                                Последно редактирано от trapper; 17-12-09, 10:32.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X