Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ловни дрехи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ловни дрехи

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    Едни ловци излизат на лов за да се разтоварят, други за да си попийнат и похапнат, трети за да се похвалят с новите си оръжейни придобивки или просто за да избягат от половинките си и да си напълнят торбичките. Както казва автора - "Разни хора - разни идеали".

Облеклото и обувките са особено важно за всяко едно от изброените дейности. Не може да ме убедите, че има дрехи които еднакво добре да топлят и да пазят от дъжд, да са удобни и практични, в същото време да не запарват, да не шумят и най-важното да са евтини. Пълно щастие няма и няма да има.
    Ако дрехата пази от студа, то тя трябва да е дебело ватирана. Обаче ще се мокри, ще тежи и трудно ще изсъхва. Затова трябва да е най-малкото промазана или гумирана, обаче тогава пък ще почне да шуми и да запарва. Какво да правим. Ами обръщаме се към съвременните технологии, за т.нар. "дишащи" материи, които вече не са толкова скъпи, защото здравето и кефа цена нямат.
    Купуваме си обувки от същите материи и нови технологии. Дядовите цървулки ако не миришат много ги закачаме на стената в битовата стая, за да виждат децата как се е ходило навремето на "дискотека". Гумените ботушки ги вадим за патешкия лов или за свинската коледа в двора. За тях също никой не може да ме убеди, че един битако-колхозен образец от 10-20лв ще бъде удобен, ще топли и няма да запарва крака. Хубавите ботуши за съжаление си имат и хубави цени.

Лова не е евтино хоби и всеки неразумно спестен лев е един направен компромис. Всеки направен компромис отнема част от удоволствието на лова. Лова е до време, а живота е кратък, затова човек трябва максимално да им се наслади докато все още може.

Наслука на всички в предстоящата СВИНСКА събота и неделя.
    Браво колега,много правилно си го казал.Относно предстоящата събота,дано само не вали,че пустите свини се натискат и нещат да стават
    Нслука
    Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
    Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
      Лова не е евтино хоби и всеки неразумно спестен лев е един направен компромис. Всеки направен компромис отнема част от удоволствието на лова. Лова е до време, а живота е кратък, затова човек трябва максимално да им се наслади докато все още може.

Наслука на всички в предстоящата СВИНСКА събота и неделя.
      Не знам защо си мислиш,че с недишащата и ми грейка не изживявам огромно удоволствие от излитетите,независимо дали има слука или не.Искам да ми е топло,уютно и комфортно.Имам го.
      Не казвам че не трябва да имаш хубави и модерни неща.Искаш ги,имаш ги.Важното е това да ти носи удоволствие.Но всеки намира радостта в различни неща.Моята раница например е пълна със всевъзможни "боклуци",които дори аз смятам,че никога няма да използвам,но ги имам.Последната ми такава ненужна придобивка в раницата е малък,сгъваем масат.Но трябваше да го имам,донесе ми някаква радост.Така е с всичко останало.

Единствено тъжно е когато някой иска нещо ,но не може да си го позволи.Или ще си го позволи с цената на много лишения.Той страда.

Наслука колеги и дано успеем да постреляме..."да изкараме малко дяволите".
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Грешно тълкуваш мисълта ми за "неразумно" спестения лев. Искам да кажа, че човек не трябва да пести от нещо което може да си позволи, защото така прави компромис със себе си, със здравето си, с конфорта и удовлетворението, което изпитва от лова. Това се отнася не само за дрехите, но и за оръжието, ножа, раница, друго оборудване, храната и т.н.
        Ако на някой ловец му е приятно да се изпотява, да се мокри от дъжда, да измръзва като куче, краката му да се разкисват като жаби в гумените ботуши, да ходи гладен, жаден и т.н., това не означава че не е ловец. Просто е ловец мазохист, който също изпитва удоволствие от това. Аз не съм такъв, но има и такива хора.

Човек не може да се разпростира извън чергата си, но щом има черга трябва да я използва оптимално.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Един път едно момче от нашата група беше с гумени ботуши на лов ,а снега на места над един метър и на първата пусия го пратиха гонач.Слязъл в дерето ,там беше много гъсто и клоните бяха надвиснали. На момчето му влиза сняг в ботушите и му замръзват краката .Той спира и започва да стреля и вика за помощ.Едва го спасиха тези ,които бяха отишли първи, а температурата беше -15-20 градуса.
          Последно редактирано от lyubo73; 30-09-09, 21:10.
          0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

А в нашата сме почети всички с гумени ботуши и за 20год. не съм присъствал на замръзвания, но от време на време като дойде някой "манекен", все потропват.

Дебел вълнен шушон обут на босо, гумения ботуш и крачолите върху ботуша. Колкото и дебел да е снега само мокри крачоли.

Наслука и умната, ако не умната то поне русата!
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
              Един път едно момче от нашата група беше с гумени ботуши на лов ,а снега на места над един метър и на първата пусия го пратиха гонач.Слязъл в дерето ,там беше много гъсто и клоните бяха надвиснали. На момчето му влиза сняг в ботушите и му замръзват краката .Той спира и започва да стреля и вика за помощ.Едва го спасиха тези ,които бяха отишли първи, а температурата беше -15-20 градуса.
              Nema страшно.Лова е за мъже.По малко такива по излетите,по-малко грижи и за нас.При майка му в полата няма да замръзне.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                А в нашата сме почети всички с гумени ботуши и за 20год. не съм присъствал на замръзвания, но от време на време като дойде някой "манекен", все потропват.

Дебел вълнен шушон обут на босо, гумения ботуш и крачолите върху ботуша. Колкото и дебел да е снега само мокри крачоли.

Наслука и умната, ако не умната то поне русата!
                Моята практика показва, че ако туриш под вълнения чорап и една дебела памучна партенка, става още по- добре...
                Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
                ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Аз нося и предпочитам на дрехите и обувките да пише GORE TEX ни вятър ни дъжд а на краката тънко чорапче. забравих шапката сящо GORE TEX и задължително да се обръща със сигнален оранжев цвят. още да добавя купих комплект летен и зимен ТЕФЛОН също много доволен.
                  Последно редактирано от valkov.val; 21-12-09, 09:56.

Коментар

Колеги дайте малко повече информация за начина на пазаруване от този сайт "cabelas". Как се прави поръчка, колко време се чака и най-важното колко е доставката? Благодаря ви предварително

Коментар

я споделете някой голям магазин в Пловдив за ловна екипировка(дрехи търся)?

Не съм ловец, но съм тествал някои от марките които се продават на ловния пазар и мога да кажам че са по-добри от пунтажите на планинарска екипировка които продават по-нашия пазар. В момента си търся ръкавици хиллман и един модел гети. Ще ме опътите ли за някой магазин да отида днес да проверя? (ходих вече в онзи до трето районно, там имат и още нещо)

Коментар

Първоначално публикуван от 4oveko Преглед на мнение
                        Колеги дайте малко повече информация за начина на пазаруване от този сайт "cabelas". Как се прави поръчка, колко време се чака и най-важното колко е доставката? Благодаря ви предварително
                        Първо се регистрирваш,кредитна карта желателно в долари и пазариш.Доставката е 20$ до 100$ след това е 25% от стоиноста.
                        Имаи на предвид,че до 150 евро плащаш ДДС над 150(200$) и мито.Стоката идва до 2 седмици.
                        Jeep Cherokee 4.0l-Звяр

Коментар

Първо се регистрирваш,кредитна карта желателно в долари и пазариш.Доставката е 20$ до 100$ след това е 25% от стоиноста.
                          Имаи на предвид,че до 150 евро плащаш ДДС над 150(200$) и мито.Стоката идва до 2 седмици. __________________

Колега, благодаря за информацията, ама то много се оскъпява покупката от този сайт.

Коментар

Митото вече е над 50 евро.
                            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
                              Митото вече е над 50 евро.
                              В петък ми доиде колета до 150 евро е само ДДС
                              Jeep Cherokee 4.0l-Звяр

Коментар

Ето и цяла тема по въпроса. Минималната необлагаема стойност даже е 15 евро, а не 50.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...FF%ED%EA%EE%E2
                                sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X