Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо пораждаме война М/у Ендуро и Оф с/у ловците?!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: по темата

Първоначално публикуван от Antoniy
    Още една случка!Карам си АТВ-то между Чуйпетльово и Ярлово на Витоша.Тъмно е към 20.30,този април.По пътеката гледам УАЗ-ка на горското,празна а и с пернишка регистрация.След 200-300м пусия на вишка(май така се казва),от там ме светна некъв с голям фенер.Спрях да поразпитам за правилната пътека.Онези едни псувни кат поеха ,щели да ме стрелят,да съм се махал веднага на майната си и т.н.Лесно им бе, все пак са с цеви пък и 3-ма!За мен си беха явни бракониери(при това на служба),доколкото знам след залез е забранен официално лова.Та едно въпросче-прав ли съм или не?
    Прав си ,но нали знаеш че забранените неща са по-сладки.Тези са били от нашите.Ядосали са се,защото може би 2-3 дни са наблюдавали нещо трофейно и точно когато са отишли до го чакат си се появил ти и си им е..л мамата.

Коментар

Ха ха ,разсмя ме наистина.Трофейно на Витоша!!!!!!Освен на некой гъзар рогата от жена му,друго едва ли.Братята от околните села дори металните капаци на канализацията подвиват всека година.

Коментар

Точно заради такива жадни за трофей хитряги,които искат да си вдигнат самочувствието на "добри ловци" и ходят да бракониерстват стават глупостите!Заради тях има и намаляване на дивеча.И точно тук трябва да се направи разликата между лова и бракониерството.От чакало всеки може...А напротив ловците са страшно всеотдайни хора,помагащи си един на друг(визирам в малките села,в които всеки има нужда от помощ) и най-вече хора обичащи и уважаващи гората.А аз лично не виждам "вражда" между ловците и който и да е било друг

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
          глигана е умрял от старост и най вероятно е паднал близо до хотела, тя ми повярва и се усмихна!
          :lol
          От пет минути не мога да се спра да се смея...
          Но по темата. Май като се поставя в ситуациите описани по-горе съм повече ловец. Защото лова е свързан с тишина, дебнене и т.н., и ако гледате френската "лов и риболов", ще видите че там хората слагат едни табели "тук се провежда лов" и никой не стъпва в района. Но не мисля, че планината е на този или онзи, просто всички трябва да се съобразяват с другите. Какво да правиш като ти излезе на пътеката някоя "дива" баба туристка, да я стреляш ли..?!
          Преди години с баща ми имаше един такъв случай. Събота, редовен излет, бележка, наблюдаващ горски- всичко по устав. Района граничи с х.Здравец над Пловдив. Отишъл си човека на предварително разузнатото място ,където се пресичат дивечови пътеки и имало следи от сърни(тогава тоя лов беше разрешен) и гледа точно на кръстопътя някой опънал едни въженца с флагчета. Брей, след малко ще тръгнат викачите, разбирай и сърните, а някой си го оградил местото, че и знаменца сложил да плаши птиците. Набързо извадил ножа, рас-прас и прибрал въженцата в джоба. На един храст висяла и някаква пластмасова джаджа, и нея смотал и се затаил зад едно дърво да чака дивеч. По едно време се задали...., цяла върволица състезатели по туристическо ориентиране! А баща ми от там отива в хижата, понеже станала ясна работата, намерил Главния съдия, дал му въженцата и перфоратора и му казал, че ако още веднъж сложи контролна точка във ловния район, ще вземе дружинката и ще им събере всички въженца и перфоратори. Оня, обаче бил важна клечка, от федерацията в София, и се обадил на шефа на ловното в Пловдив, дигнал пушилка ,че са му провалили състезанието, като искал баща ми да бъде наказан, защото го е заплашил с проваляне и на друго състезание. Шефа на ловното го попитал, за името на този който го е заплашил, оня го казал и шева след кратка пауза му отговорил "Виж какво, ако е този човека, наистина ще ти събере всички въженца, така че по-добре, не си прави маршрутите в този район"!
          Така, че най-добре е всеки да си поставя табелките и другите да се съобразяват! Защото, ловният излет е разрешен от държавата, в определен ден, на определено място и никак не е гот, да ти се появи някой ендурист, да изплаши всичкият дивеч и понеже си прави кефа да развали твоя!!!
          Друг е въпроса когато, някой се натъкне на бракониери, тогава си е много опасно и моят съвет е, ако имате някакви съмнения, да се обаждате на МВР и в горското, особено ако са ви заплашили с оръжие. Ако имате апарат снимайте, но без да ви разберат, от далече, а ако имат карабини, изобщо не снимайте, ами се изпарявайте то там, НЕМЕДЛЕННО!!! Не дай се боже, да дерат в момента!?

Коментар

Самозабравилите се идиоти трябва да бъдат изтребвани навсякъде. Те са вреден дивеч без всякакви сезони. Тука и аз съм ловец, само дето никой не ми иска членски внос за тая дружинка. А жалко. Бихме живели сигурно малко, но по-добре.
            Що не използвате вградените рефлекси за твърдост, непоколебимост, решителност, неумолимост, други, в естествената си среда на обитаване? Градът.
            Знам че в тая терминология най-мощният градски хищник е финансиста да кажем, зер нали той е и най-успешен. По градските критерии. Ама нали симбиоза на идеите, преливане на културите, други глобалистични идеи ... А?))

Коментар

Веднъж в плана имахме състезание с мотори и джипки. Този ден май се оказа ще е някакъв важен ден за лова, защото имаше една група от поне 15 човека тръгнали на лов, които явно "бяха изтеглили къса клечка" защото имаше около 30 джипа и 20 мотора в плана по същото това време. Въпросните ловци бяха много разярени от този факт - ама до толкова че някой от тях почнаха да ни заплашват с пушките си. Дори някой от нашите - не помня кои ама май бяха пак близнаците се здрапаха и по сериозно с тях, а аз просто ги подминах. Не тая лоши чуства към тях, но определено ме е страх от група пияни(често са такива) и въоръжени хора...

Коментар

Колеги, аз съм от ловците в темата.Да ви кажа, че последните три зими не сам пропускал излети /събота и неделя/, обиколил съм много райони в Родопите, Странджа и Стара Планина и нито един път не съм имал случай на проблем с мотористи, туристи и т.н. Нося винаги GPS с карти от Сабин, на които са отбелязани маршрути минати главно с мотор / той и самия Сабин си пада по моторите/ и виждам, че много от тези маршрути съвпадат с нашите... И нито една среща!
                Проблемът види се е в началото на сезона, когато времето все още е топло и няма смяг. Не съм чувал някой да ходи с мотор в гората при минус 10-15 градуса и половин метър сняг!! А ние сме там
                Искам да ви кажа и друго - в лова дивеча не е най важното нещо! По -важно е да си в гората, да разтовариш и да разпуснеш! Пък ако излезе дивеч - хобаво, ако излезе моторист..... е какво да се прави и те са хора!!!
                Тодор Томов
                =============================
                Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Няма война, Просто сме и от двете страни, едновременно! Но ги разбирам и двете!

Коментар

Аз съм и от двете страни, и тъка като страничен наблюдател какво виждам.
                    Понеже ловувам най-вече в Бухово онзи ден отивам и какво заварвам ловците се тюхкат: Тези офродаджии сасипаха природата, разораха поляните, изплашиха дивече, замърсяват (нали беше голямата война в събота, та някой си изхвърлил чували с боклук в гората и те набеждават офролдаджиите) и според мен от там идват някакви дразги !!!

рр Пак казвам аз не взимам страна за мен в гората всички сме равни !!!
                    LZ1HKW
                    Реглаж на преден и заден мост
                    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Да бе да....!!! Аз където отида събирам боклуци! От Волф трябва да ми плащат заплата. Боклука, а и на други, го нося от Доспат в София, щото знам,че в Доспат ще го изхвърлят пак в гората....

Коментар

Да така е, даже и на кмета са се оплакали. А по отношение на буклуците единствените такива които бяха оставени на картинг пистата бяха собственоръчно събрани от Баща ми!
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от GAD
                          Да бе да....!!! Аз където отида събирам боклуци! От Волф трябва да ми плащат заплата. Боклука, а и на други, го нося от Доспат в София, щото знам,че в Доспат ще го изхвърлят пак в гората....
                          Аз също се отнасям като теб с боклука защото мисля че трябва да запазим по възможност горите си девствени !!!
                          LZ1HKW

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333
                            Понеже ловувам най-вече в Бухово онзи ден отивам и какво заварвам ловците се тюхкат: Тези офродаджии сасипаха природата, разораха поляните, изплашиха дивече, замърсяват (нали беше голямата война в събота, та някой си изхвърлил чували с боклук в гората и те набеждават офролдаджиите) и според мен от там идват някакви дразги !!!

Влади,специално нашият отбор който има бая тренировки в района,
                            винаги завършва на едно и също място деня.Така наречената от нас
                            точка"скарата".И ВИНАГИ след като си тръгнем след нас остава най-
                            много утъпкана трева.Оставянето на каквито и да е отпадъци в наша-та група е забранено.Събираме и боклуците оставени от други.
                            Ела някой път и ще се убедиш сам.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter
                              Първоначално публикуван от vladi333

Влади,специално нашият отбор който има бая тренировки в района,
                              винаги завършва на едно и също място деня.Така наречената от нас
                              точка"скарата".И ВИНАГИ след като си тръгнем след нас остава най-
                              много утъпкана трева.Оставянето на каквито и да е отпадъци в наша-та група е забранено.Събираме и боклуците оставени от други.
                              Ела някой път и ще се убедиш сам.
                              Аз ще дойда но не за да се обеждавам дали чистите или не а за да си прекараме добре! Защото аз съм сигурен че повечето от нас събират боклука след себеси, но съгласи се че има и идиоти които оставят боклук !
                              А единствено което съм виждал и смятам за неправилно в този раьон е един път бяхме на лов за прасета в ловен ден с бележки както си му е реда, и от някъде минаха 10-на джипа покрай ловната хижа !
                              Това не го одобрявам да се организират състезания в разрешен сезон за лов на едър дивеч и то защото може да стане някой сакатлък не за друо! Това с плашенето на дивеча мен лично воовбе не ме касае защото и наци ловни излети свършват до барбекюто !!!
                              LZ1HKW

Коментар

Ако е било края на зимата-ние сме били.Не знам колко ти е ловният
                                стаж,но диво животно нали знаеш колко се плаши от джип.Хеле пък
                                грухчо въобще не му пука.Даже на една от последните тренировки
                                имаме човек на когото му излезнаха посред бял ден.Абе добър ви е
                                района,и сърни си имате.Дано не ги стреляте.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X