Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебед умря от птичи грип край Видин

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    1. Министърът прочита заглавията във вестниците.
    2. Записва си на листче непознатите думи.
    3. Намира някой, който е свършил поне осем класа за да му ги обясни.
    4. Убеждава се че не може да ги разбере.
    5. Усилено тренира да ги произнася с приблизително правилни ударения без повече от едно запъва на средно дългите. Че дявола си няма работа, може да потрябва.
    6. Отказва да отговаря на какво да е в блицинтервюта. Като мълчиш по-бавно се разбира че си глупак.
    7. Забравя словоблудието Евросъюз - Брюксел - изисквания.
    8. Събира пресконференция придружен от свита експерти.
    9. Със скръбна физиономия и прости думи, които е чувал от малък казва че има проблем, той е страшен, но който трябва се е заел със случая.
    10. Млъква.
    11. На всички въпроси отговарят истинските експерти а не малоумните му партийни приближени.
    12. Чете вестниците на следващата сутрин, убеждава се че кризисният ПР е сработил.
    Това в случай на дребен, обективно възникнал проблем. Във всички други случаи повтаря като латерна че е виновен предшественикът му, и трескаво прехвърля всички държавни имоти на които е докопал нотариалните актове на роднините си. След малко ще има избори.

    Всичко това ти го казвам само ако ще го използваш в твоята си работа. Ако ще го използва друг, не е лошо да си запише банковата ми сметка.

    Коментар


    • #47
      на сегашния етап просто се вслушвам в съветите на практика няма къде да ги приложа

      не е ли по-просто да се каже има еди каква си болест по птиците и мутиралия щамп или както се казва, за да e правилно, е опасен и за хората .......
      препоръки към всички гледащи кокошки, гъски и тн и евентуално както казват когато се развърлува вирусния хепатит - мийте си ръцете или не знам какво

      а пиенето на каквито и да е опаковки медикаменти е напълно безполезно - може и да греша но мисля, че е нужна около година, за да се изнамери ефикасна ваксина или медикамент срещу нов модел мутирал вирус


      а иначе в недалечното минало дори и кравите подлудиха - какво остава за хората

      Коментар


      • #48
        Ето това дето го каза трябва да бъде направено от всеки нормален, мислещ и честен човек, дори когато е министър. Тогава и идиотизма ПР няма да е нужен като явление. Обаче пък това предполага и несъществуването на цялата грамадна глутница изроди от втория ешелон за които говори Фюрера. Което пък предполага друго обществено устройство. И пак Финландската гара. Или технократични правителства, и значи пак друго обществено ... И Финландската ... Мда.

        Коментар


        • #49
          А, не. Не може да се обясни с думи прости, че има някаква болест по птиците, която може да засегне и някой катил, който не спазва никакви хигиенни норми. Защото това е новина само за орнитолози и птицевъди и ще се разпространи по надлежния ред, а не по националните новини на кръгъл час. А, като няма измислени проблеми и опасности, хората може и да се позаинтересуват защо е публична тайна, че цялата ни система на социално и здравно осигуряване е в колапс. Или да питат за актуалните приватизационни и концесионни сделки. Или изобщо да се занимават с подобни глупости. Друго си е да мълчат за такива дребнотемия и да викат "Тихо, тихо, че Пандемониумът дойде!" Това е типично руски похват. Във всички азиатски бивши съветски републики лайтмотивът е "всичко търпим, само война да няма." Затова им се вихрят разни добитъци като Ниязов, Назарбаев и прочее паплач.

          Абсолютно изтъркан и клиширан похват, който всеки път минава, да му се неначудиш на простия народ.

          Стига с този ПР. Много обичам снизходителното отношение на разни учили-недоучили, които мислят народа за идиоти и му обясняват като на такива.

          За мен, мястото на тази новина е в рубриката: "Лебед умря от птичи грип край Видин, а пък кола сгази едно куче на околовръсното на Сливен, така че преди лягане си проверете гардеробите и погледнете под леглата, щото много злини ни дебнат напоследък".

          Коментар


          • #50
            Ей, замалко ви оставих и вижте какви сте ги забъркали!
            Софи, ти защо не им обясни разликата между PR, секретар и журналист, щото Фюрера май не прави разлика и смесва понятията... Не може да мислиш че всички педали в колата вършат една и съща работа, затова си има акселератор (газ), спирачка и съединител, и е глупаво да се минава с израза, както и да го наричеш, все си е педал...ами натискай ги тогава както ти падне, що така не караш кола? Не се заяждам, просто всеки разбира от нещичко, и е силен в някаква област, аз не споря в нещо в което не съм силен, защото съм смешен в очите на разбиращите и специалистите... Фюрер, тук не си много прав, истерията не се дължи на PR-а, а на тъпите журналисти, възпитани да правят сензация от прости и обикновенни неща...И ти много правилно схващаш нещата...Имам братовчед ловец от Плевенско, около селото има много водоеми и река, рай за птиците...Според неговите наблюдения всяка есен и зима си върлува някаква зараза по дивите птици, но до сега никой не го е правил на проблем...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

            Коментар


            • #51
              А братовчедът -ловец жив ли е?Ако е така ,проблем няма
              B+

              Коментар


              • #52
                Жив е и в добро здраве... Ще трябва да го навестя тези дни...
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                Коментар


                • #53
                  Да отстреля малко диво
                  B+

                  Коментар


                  • #54
                    Не, съвсем домашно прасе...и разни домашни питиета има, ама нали не съм им голям фен, та само приятелите които взимам с мен ги хвалят, а аз се наливам с бира...
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                    Коментар


                    • #55
                      Ха бира.Че сега сезона не е за бира.Питай който искаш.Свинско с винско.
                      B+

                      Коментар


                      • #56
                        Що бе, и ПРът и журналюгите са звена от една и съща верига. С която душат всичкото население. Или му мият мозъка, ама то все тая ... Се същата социална психология. И всичко насочено към лошото.

                        Коментар


                        • #57
                          Куадра, наясно съм с длъжностните характеристики на изброените от теб професии. Абсолютизирам именно поради това. Дразня се от измислици като ПиАр, ДжиПи, Дивелъпър, Криейтив, КюЕй и т.н. Самото звучене не променя факта кой какъв е. Аз си му викам прес секретар. Народът го е казал - пременил се Илия, пак в тия. Имал съм достатъчно вземане-даване с рекламни и ПиАр агенции, за да си съставя това мнение. За държавни служители изобщо няма да говоря. Живот и здраве, някой да ме опровергае.

                          Българската казионна журналистика (то друга май няма) работи за същите хора и каузи, за които и разни PRи и всякакви такива недоразумения. Затова проблемът не е само в тях. За да не съм голословен, виж само кой е директорът на пресцентъра на МВР и какъв е бил допреди това. Батко ми Явор Симов, разбийш ли... Говори ми после, че нещата не били такива, каквито ги виждам.

                          Схванах, че го приемаш на професионална чест, затова теб те изключвам от общия кюп. За съжаление заради 99% от PRите, на останалите им излиза лошо име.

                          Коментар


                          • #58
                            Не е въпросът за личните ми имания-давания с такъв вида занимания, а че когато я упражнявах, пък и до сега вътрешното усещане, а и реалната ситуация е че PR-ът и журналистите се занимават с едно и също, ама от двете страни на барикадата...и е едно голямо надлъгване и борба да не се допуснат именно такива психози...Щото по мое време хората се напиха с Йод, че имало авария в АЕЦ...Ама айде да не вадиме грамотите за най-добър кризисен PR, че май тук е мръсна дума...
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                            Коментар


                            • #59
                              В България нещата се случват в друг ред: първо идва нещастието и после се говори за това. Всичко което се коментира превантивно и се вземат някакви мерки не е поради загриженост за народа.
                              2010 CRF 250 R

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X