Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лебед умря от птичи грип край Видин
Свий
X
-
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
-
много е лесно да се критикува, да се вземе лош пример и всички да се поставят под един знаменател
само, че има и хора, който когато имат клиент, който има общо с горите например четат почти денонощно повечето написано в тази област и стигат до там дори колко вида листоядни, короядни в частност за дърветата и т.н. насекоми има в България
Коментар
-
А защо тогава никой не може да обясни кога какво става, и тихомълком се върнаха безценните соцумения за четене между редовете и тълкуване на слухове, които се оказват по-верни от комюникетата?
А бе Фюрер, ти наистина ли вярваш че сега старателно и трудолюбиво ще натъркалям тука списъците на президентите, кабинетите и парламентите на Северна Америка, цялата Европа плюс Украйна и Грузия, оше някви по-малко значителни местности? И отделно списъците с ръководствата на примерно хилядата най-големи фирми в света? Ей ти ги имената. За делата им живота изобщо не може да ми стигне, в реално време - в новините всеки ден, за кво да ги преразказвам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Софианиткамного е лесно да се критикува, да се вземе лош пример и всички да се поставят под един знаменател
само, че има и хора, който когато имат клиент, който има общо с горите например четат почти денонощно повечето написано в тази област и стигат до там дори колко вида листоядни, короядни в частност за дърветата и т.н. насекоми има в БългарияВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанА защо тогава никой не може да обясни кога какво става.
а и винаги има опасност някой да надигне глас, за да попита как се стегна до тук и какви мерки взехте
ще се всява паника поради липса на кратка и ясна информация
ще има нещастни и неграмотни хора, които ще си колят добитъка защото може да заболе от птичи грип и на никой няма да му пука
Коментар
-
Опа!
Социалният хаос възниква от паниката. Паниката - от неизвестността. Когато е известно какво се случва и как то се развива, паника в тълпата няма. Тия хора са назначени там за оперативно управление, и никой не им е давал пълномощия да решават морални или природни проблеми. Май много товарят на немощните се ганглии и душици. Това за мене е углавно престъпление тип самоуправство, измама, каквото там друго имаше в НК. Аз им давам последните си стотинки за да вършат нещо, а не да се грижат за психиката ми, нямат правоспособност. Очевидно нямат и малкото нужна честност и достойнство за да кажат поне нещо вярно. Кво министри, кво пиарчета - един и същ взаимозаменяем буклук, който за стотинки ще играе хоро и на гроба на майка си.
Коментар
-
приех го много лично това с ПР-ите в случая и затова ще повторя, че работата на истинския ПР не е да казва истината и само истината, не е модерното название на старите прес служби, пишещи нещо, което после се чете от "високопоставения"
има ситуации в които действа като адвокат, търсещ начин да спаси кожата на клиент убил някого или ............................... ,а това ,че аз ползвам наказателен кодекс в работата си, не ме прави способен да практикува юрист по наказателни дела
Коментар
-
Първоначално публикуван от Софианиткаприех го много лично това с ПР-ите в случая и затова ще повторя, че работата на истинския ПР не е да казва истината и само истината, не е модерното название на старите прес служби, пишещи нещо, което после се чете от "високопоставения"
има ситуации в които действа като адвокат, търсещ начин да спаси кожата на клиент убил някого или ............................... ,а това че аз ползвам наказателен кодекс в работата си, не ме прави способен да практикува юрист по наказателни дела
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Хм. Как се казва, когато лъжеш за пари? А когато знаеш че лъжеш и пак го правиш за пари? Професионалист?
Когато става дума за жизнени интереси на цялото общество, работата не може да се сведе до тактичност. Нито пиара има право да приема заявки за спасяване на кожата на клиента, цялото общество е по-ценно от алчният негоден министър, и трябва да бъде спасявано то, а не той.
Естествено че знам какво е ПР и как работи. Разговора тръгна от там, че това с нищо не се различава от мънкането на низовият партиен секретар. Когото никой не слуша. Нито по същество, нито по форма. Само е по-скъпо.
А, и вместо задължителното БКП може да се напише нещо друго, ама пак с три букви. А после се обиждат, когато народа си ги тури на нещо трибуквено. Значи и не работи, освен че е скъпо, глупаво и съвършенно досадно. Така че не го приемай лично, ами се изучи за инженер, да кажем. Тогава ще те благославят само мързеливите техници. Или за химик-физик-биолог някъв, тогава пак ще си бедна, обаче поне честна
Коментар
-
Куадра, независимо какво пише в разните органограми, това си е секретарият. Пък на вратите да си пишат каквото искат и да се правят на тънки познавачи на "комуникацията със социума" - все тая.
Стефане, зарежи имената на публичните личности - президенти, директори на бордове и т.н. Тези идват и си отиват. Важен е управленският апарат, който си стои и движи (да не кажа налага) държавната и фирмената политика,. В това число пише речите и втълпява мислите на говорителите пред обществото. Пък отвреме не време ги секири, ако нещо почнат да се вихрят. Тях имах предвид поименно. Нали не смяташ, че Рейгън или малкият Буш управляват Америка? Нашата управленска класа е несравнима със западните, пък ти говори каквото искаш. Фактите са налице. Няма нужда да обясняваш колко са закъсали западняците и накъде вървят. Това са спекулации, а нашето дередже е обективна действителност. Именно затова те ни правят на маймуни, а не ние - тях.
Коментар
-
Фирмичката е пазарен субект, има за своя публично обявена цел единствено парите, живее, или трябва да живее по пазарни закони, и някаква доза лъжа в поведението и е обществено приемлива. Задачите на кое да е министерство е изключително благоденствието на обществото, и всякаква форма на лъжа е недопустима по принцип. Свеждането на държавното управление до бизнес технологии, довежда до това, което всички виждаме всеки ден. Държавата е силна като никога. Едновременно с това няма съвършенно никаква държавност. В такъв смисъл факта на съществуване на подобен ПР е държавна измяна.
Коментар
-
Стефане, поне според мен понякога си много краен - вярно винаги аргументирано
Каква според теб е правилната реакция в случая - появява се болна птиц в България и- като все пак са имали време да се подготвят от министерството - глупаво е да се мисли, че само здравите птици ще прелитат над България и заболелите птици от съседните страни няма да пресичат границата
Коментар
-
Преди време намерих умряла пчела в колата ми. Сигурно върлува пчелен грип, който може да се пренесе и върху хората. Пих 3 опаковки Тамифлу и не се разболях.
Абе, кви са тия PRи и прочее тъпанари в министерствата?! Не са ли чували, че по животните има болести, а че птиците имат неприяното свойство да умират. Всичко живо, в това число. А, да са чували, че има болести като холера, тиф, чума, малария, туберколоза и т.н.? А, бедност и несправедливост по света?
Какво ни занимават с глупости само?! Който въди пилета, да си спазва санитарно хигиенните норми и да си гледа работата. Мен какво ме интересува? Знам, че диви животни не се закачат, заради бяс, антракс и прочее гнусотии и толкова. Чудо голямо. Обаче, PRите първо ползват гръмки думи като пандемия, Армагедон и прочее, пък после викат, че нямало страшно. Ето така се създават психози, когато народът е прост. Все едно да извикаш "Пожаааар!!!!!! .... няма." на някой панаир. Пък после що тълпата стъпкала 100 човека в суматохата...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар