Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лебед умря от птичи грип край Видин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Паниката даже има продължение:

Още мъртви птици край Русе, Бургас, Варна и Ямбол

Седем мъртви лебеда и една малка белочела гъска откриха днес експерти от РИОСВ-Варна по време на извършваните ежедневни проверки на водоемите в района на защитена местност “Шабленско езеро”, местност „Езерешко перило”.

В местността “Голямата дига”, на територията на защитена местност “Дуранкулашко езеро”, са открити други 8 мъртви лебеда, съобщават от Министерството на екологията.

Незабавно са информирани Районната ветеринарномедицинска служба /РВМС/-Добрич и областния управител на Добрич.
    Експертите на РВМС-Добрич вече са взели проби и са ги изпратили за анализ в централната лаборатория на НВМС в София.

Гайдарски: Няма опасност от заразяване с птичи грип

По-рано днес бе съобщено и за мъртъв пеликан, намерен тази сутрин в река Дунав край русенското село Мартен, съобщи БНР.

Трупът на птицата е прибран с лодка от ветеринарните специалисти.

Заедно с пеликана за изследване в София е изпратен и мъртъв сокол, намерен днес край Русе.

Умрял лебед е изваден и от Тунджа в района на Ямбол, съобщи БТА.

Междувременно кореспондентът на БНТ в Бургас съобщи, че птица, правила хаотични движения, е била забелязана в един от каналите на рибарското селище в местността Ченгенескелe, близо до Бургас, съобщи БНТ.
    Птицата се е опитвала да излезе на плиткото, каза Стамат Бахчеванов, чиято рибарска хижа се намира на брега на морския канал.
    Той веднага е позвънил на дежурните лекари в районната ветеринарна служба.

Екипът завари лебеда вече мъртъв, на около 2 м от брега, заседнал в плитчината. На метър от вече умрялата птица, втори лебед правеше хаотични движения с шията си и след десетина минути замря в странна поза.

Обитателите на рибарското селище са разтревожени от случващото се и очакват пристигането на ветеринарните инспектори.
    Местността Ченгенескеле се намира на около 20 км от Бургас и в този закътан морски залив зимуват над 800 лебеда и 25 000 белочели водни кокошки.

През почивните дни районните ветеринарни служби от Видин, Монтана и Враца ще извършват засилено наблюдение по Северозападния участък от Дунав.
    Заедно с рибари, ловци, лесничеи и еколози ще се следи за мъртви птици по реката, бреговете и островите, съобщи директорът на районната ветеринарномедицинска служба в Монтана д-р Людмил Антов.

Наблюдението е разпоредено заради открития във Видин болен от птичи грип лебед. Д-р Антов заяви, че при досегашните наблюдения във водоемите от област Монтана не са откривани мъртви птици, не е констатирана и завишена смъртност при зимуващите в региона прелетни водоплаващи, нито при домашните птици.

От 20 дни ветеринарните инспектори обхождат едно по едно домакинствата с птици в селищата от ломското поречие на Дунав.
    Раздават се листовки с информация за болестта птичи грип и начините за предпазване от нея.

Още преди два месеца ветеринарите от Монтанско са проверили големите птицевъдни обекти в областта, дадени са препоръки как да бъдат изолирани птиците от възможни контакти с диви птици, как да се съхраняват фуражите и т.н.

От региона са взети 530 проби и всичките са били отрицателни за птичи грип.

Коментар

Всичко е бизнес на фармацевтичните компании струва ми се ,че те печелят повече от петролните.Нашите управляващи като папагали повтарят едно и също, дори и да има някаква зараза при нас незнам дали имаме техника да определим каква е .Че министрите могат да ядат пилешко в огромни количества видяха всички , въпроса е откъде са им го доставили.

Коментар

Естествено че можем да оределяме всичко. Това е още една част от бизнеса - да се затрие и нашият Институт по паразитология и вирусология. Иначе за кво да плащаме на лондонския за същото?
        Прочети още веднъж кво бил казал министърът. Неправилно съставени фрази на човек който очевидно не разбира за какво говори, и не знае значението на думите които казва. Но е верен партиен апаратчик. За да изпукаме масово изобщо не ни трябва грип. Министрите ни са несравнимо по-вирулентни и по-опасни. Елииит, ръзийш ли ... Просто откровено неграмотни и немислещи дерибеи.

Коментар

Ако съдя по моя опит, думите които казват министрите се пишат от ПиАр-ите им...а те какви са, да не говорим, че и аз съм бил от тях, та ме е срам от себе си...
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Когато публично лице и високопоставен чиновник говорят с незавършени изречения и не знаят какво значат всички думи, които излизат от списъка с 200 думи за бейзик бългериън ... А и тях използват неправилно ... Няма смисъл да търсиш смисъл в измънканото. Нито да се интересуваш от публични релета и спич райтъри. Както е забелязал Ленин в известният виц - по-добре да се връщаме на Финландската гара.

Коментар

Рисковете да си колония на руските другари е, че нямаш управляваща класа, а шайка корумпирани и безобразно некомпетентни третокласни апаратчици. Западняците не са виновни, че нашите им се връзват безропотно на всяка дивотия. И аз да съм на тяхно място, по същия начин ще ги разигравам. Най-малкото да видя докъде мога да стигна. Досега никой не е стигнал границата някое наше безгръбначно да е ударило с юмрук по масата. Презират ни с основание.

Обаче ние пак сме добре. Я какви ги дипли този хубав човек Тюркменбашито (бившият "инструктор отдела организации партийной работы ЦК КПСС и председатель Совмина ТССР): http://www.polit.ru/news/2006/02/03/no_pensioners.html.

Имаше една приказка за новия бардак и старите труженички...

Коментар

Чакай, чакай. Искаш да кажеш че западният модел предполага нещо повече от третокласни апаратчици? Или по-адекватно управление на обществото? Тогава сигурно няма да се затрудниш да посочиш примери, ще съм ти благодарен.
                Или философията е по-читава? Интересно от къде тогава дойдоха духовните и интелектуални скопци, които търсят първо комфорта дори в риска? За които джип без климатик не е джип. Поколенията, които вече не могат за печелят войни, да строят държави и да летят на другите планети? Тези, които се извиняват на стадо безумци за това, че в собствения си дом живеят както живеят?
                Дръж се естествено. Това че последното реално противопоставяне, което водеше до мислене и работене беше между т.нар комунизъм и т.нар. капитализъм в никакъв случай не е принципиално. Важното е че го имаше. Сега го няма, и както може да види всеки сам, западния плутократичен модел силно отстъпва по ефективност и целесъобразност на съветския. И в значително по-голяма степен рови в личният живот на индивида.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                  Ако съдя по моя опит, думите които казват министрите се пишат от ПиАр-ите им...а те какви са, да не говорим, че и аз съм бил от тях, та ме е срам от себе си...

абсолютно прав си, че всички публични изказвания се правят след разговори с PR-ите, в крайна сметка за това са тези агенции, за да манипулират, преиначават и преценяват какъв процент от истината и как да бъде поднесен - професионалистите са много малко в тази сфера

в конкретния случай познавам много добре хората и не в тях е вината

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
                    Първоначално публикуван от quadra

абсолютно прав си, че всички публични изказвания се правят след разговори с PR-ите, в крайна сметка за това са тези агенции, за да манипулират, преиначават и преценяват какъв процент от истината и как да бъде поднесен - професионалистите са много малко в тази сфера

в конкретния случай познавам много добре хората и не в тях е вината
                    Доуточнение, не след разговори, а след нареждане от страна на министъра на ПиАр-ите да напишат изявление, под което да се подпише министъра. И така те сядат и си изсмукват от пръстите набора от стандартни фрази и готово...и не са агенции, а отдели в самите министерства, в които работят хора далечни от тези неща. И заплатите са им съвсем скромни, не като тези в агенциите, така че те не си дават особенно зор да се ограмотят и да пишат речите умно и правилно...те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя...познато нали?
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Хе, в безобразията няма невинни. Дали повече или по-малко грамотно, въпросните пиари просто лъжат за пари. Къде е тяхната невинност? Когато става дума за предполагаемо бедствие, честното поведение предполага не примитивна пропаганда с брутално подценяване на публиката, а обясняване за какво всъщност става дума. Или ако номера е минал са невинни, а ако клиента въпреки това заеква, пелтечи, и никой не му обръща внимание, са виновни?
                      Къде продават такъв морал? Искам и аз.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                        Хе, в безобразията няма невинни. Дали повече или по-малко грамотно, въпросните пиари просто лъжат за пари. Къде е тяхната невинност? Когато става дума за предполагаемо бедствие, честното поведение предполага не примитивна пропаганда с брутално подценяване на публиката, а обясняване за какво всъщност става дума. Или ако номера е минал са невинни, а ако клиента въпреки това заеква, пелтечи, и никой не му обръща внимание, са виновни?
                        Къде продават такъв морал? Искам и аз.
                        Избираш, или си морален и без работа, или неморален и с премия в края на месеца...Аз за няколко години доста работи смених...явно не мога да се адаптирам да съм "правилен"

Коментар

Аха. Точно това казвам, Стефане. При това не на теоретично макрониво, а от опит. Примери ли искаш? Слагаме масата и ще има примери с имена, факти и прочее конкретика.

Като гледам,ти си този, който говори абстрактно за плутократи и т.н. Поименно, колега, както се казваше в един виц.

Коментар

Quadra - пак си прав донякъде чиновниците в ПР отделите много рядко са хора с подобни умения - все пак друго е да пишеш реч по образец от предишната година и да развиеш концепция с доста четене и проучване преди това

министерството на птичогрипния министър ползва услугите на агенция

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка
                              Quadra - пак си прав донякъде чиновниците в ПР отделите много рядко са хора с подобни умения - все пак друго е да пишеш реч по образец от предишната година и да развиеш концепция с доста четене и проучване преди това

министерството на птичогрипния министър ползва услугите на агенция
                              Тези с агенциите са единици, и практиката показва че по-лошо се справят, все пак не могат да вникнат в естеството на работата...еееех, хубаво нещо са това PR агенциите, работа малко, пари много...Що не взема и аз да си направя такава...

Коментар

Кви са тия PR?! Тези работи се пишат от секретарията, независимо дали им викат PR, GP или "Литературен фронт". Всички излизащи от министерствата глупости са плод на колективен труд и продукт на управленската и чиновническа култура. Малко вероятно е шепа простаци да снесат стойностен анализ, концепция или стратегия. Квито са им комюникетата, такива са им всички останали произведения.

Още навремето Петър І е казал: "Боярам в думах говорить по ненаписанному, дабы дурь каждого видна была!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X