Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пирани!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пирани!

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
    Мисля че погрешно тълкуваш темата. Изобщо , ама изобщо не става дума за страх от къпане. Къде видя нещо такова?
    по БТВ казаха - да не се къпеме у тоя гьол - сакън чудовищата ще ни изядат
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      А какво си я подкарал тази червенобуза костенурка.Аз тук в БГ.все още не съм си уловил такава.А обикновени и от двата вида колкото щеш.Не ги ловя по често ги махам от пътя.Като си хвана или видя червенобуза ще ти се поклоня доземи.По-скоро го приемам като поредната параноя.
      А бе подхванал съм я - нищо не съм я подхванал, но тя и слънчакът са първите които ми идат на акъла щом стане дума за приспособени тропически животни към нашите условия.

Коментар

А бе подхванал съм я - нищо не съм я подхванал, но тя и слънчакът са първите които ми идат на акъла щом стане дума за приспособени тропически животни към нашите условия.
        Не са само те и приспособяване в различни климатични условия има мнооого отдавна.Вземи камилите,елена лопатар,рапани и раковини и ред още други.От това не се умира даже понякога ползи има.Знаеш ли какво ренде става от зъбаците на един вид пираня с едни триъгълни големи зъби.Туземците си острят стрелите с тях.Много е яко
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Пиранята е стадна риба. Един вид нашенски костур. Обикновено не напада стръв по-голяма от себе си. Мислите ли, че стадо пирани (колко е голямот това пуснатото там е под въпрос) може да изяде повече от един 30 кг сом - примерно? Затова споко, горките животни ще загинат още ноември месец.
          Иначе що се отнася до хищниците има и по-опасни от пираните: Pseudoplatistoma fasciatum. Как се храни това рибе и как расте не е истина. Каня се да взимам таквоа в новия си аквариум. Освен всичкото казват и че е вкуснотия. Като стане за 1 година 40 см ще му умалее аквариума и ако ми даде сърце може да го хапна.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Аййй много Холивуд много СТРАХКолко от вас са виждали пирани в естествената им среда.Къпал съм се там където си живеят,пък и дъщеря ми тогава на около 7 годинки си се къпа в Рио Напо при пираните.Определено са вкусни и не тоолкова агресивни.Щом като пиша сега...
            Да слезем на земята,както ни призоваха по-горе.Две думи за пираните-живеят в много тесен температурен диапазон-20 до 27 градуса.Това е причината да се отглеждат трудно в изкуствен водоем или където и да е извън ареала им.Не е случайно,че са ендемичен вид(вид,който живее на строго определено място и не е приспособим другаде).Нещо много важно за тях-започват да се размножават,когато температурата надмине 28 градуса.Това в България няма как да стане.Ако ми кажете къде има язовир,в който водата става над 28 градуса,веднага отивам там на къмпинг.Така че,тези риби едва ли ще изкарат дори есента,за зимата да не говорим.Това,че ще мутират и ще живеят под леда го приемам като шега.Ако еволюцията на един вид траеше два-три месеца,животът на Земята в момента щеше да изглежда съвсем различно.
            За агресивността им :те стават агресивни при две задължителни условия-когато дойде сухият сезон храната намалява,част от водоема се изпарява и рибите стават прекалено много за това място.Тогава се наблюдават и случаи на канибализъм.Второто условие е да са много(терминът е ято)-все едно се надъхват взаимно.
            И последно :колегата е много прав-рибата е много вкусна.Индианците я ловят много,защото освен прясна тя запазва добър вкус и пушена.За съжаление не зная на каква стръв.Има само едно правило-когато я измъкнат от водата,веднага я халосват с нещо тежко по главата.Това е защото пиранята е много жизнеспособна и може да захапе(и отхапе !) пръст доста след като е извадена от водата.Та така.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
              Пиранята е стадна риба. Един вид нашенски костур. Обикновено не напада стръв по-голяма от себе си. Мислите ли, че стадо пирани (колко е голямот това пуснатото там е под въпрос) може да изяде повече от един 30 кг сом - примерно? Затова споко, горките животни ще загинат още ноември месец.
              Иначе що се отнася до хищниците има и по-опасни от пираните: Pseudoplatistoma fasciatum. Как се храни това рибе и как расте не е истина. Каня се да взимам таквоа в новия си аквариум. Освен всичкото казват и че е вкуснотия. Като стане за 1 година 40 см ще му умалее аквариума и ако ми даде сърце може да го хапна.
              Pseudoplatistoma fasciatum. Tова ли е по опасно от пираните?

Коментар

Aз само едно се чудя:защо не коментирате серсемската постъпка,а спорите за евентуалните последици?За мен ,,човека'',пуснал пираните е ИЗРОД(независимо от това дали има последици или не)Същия този утре ще разпръсне радиоактивни отпадъци,пак без последствия...
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Митко/fulda беше дал ей този адрес, има филми и за пираните свалете си и гледайте с кеф. http://kolibka.com/2.html
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Ами не само тях.... В Черно море, преселник е рапана (Rhapana thomasiana) тоя морски охлюв е донесен чак от Японско море към 60 те години на миналия век, дошъл в Черното бурно море и открил безкрайни ловни полета от черна мида и нито един естествен враг - е като изключим рапанджиите от последните години, които му станаха враг номер едно.

Аз съм далеч от мисълта,че един хищник няма да се приспособи...

Поздрави,

Коментар

И последно :колегата е много прав-рибата е много вкусна.Индианците я ловят много,защото освен прясна тя запазва добър вкус и пушена.За съжаление не зная на каква стръв.Има само едно правило-когато я измъкнат от водата,веднага я халосват с нещо тежко по главата.Това е защото пиранята е много жизнеспособна и може да захапе(и отхапе !) пръст доста след като е извадена от водата.Та така.[/quote]

За вкусна е вкусна .По-горе писах на листо от някакъв храст който ни дадоха индианците я ловихме.А те като я хванат и извадят не я халосваха а както си е закачена я развъртаха и здраво удряха в земята.Чак след това и вадеха куката/един особен бодил/от устата.А относно опушването -това там в джунглата е единственият начин на съхранение на развалящи се продукти и най-вече меса.Много жега много влага/вали всеки следобяд/ и постоянно рояци от какви ли не насекоми.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Уважаеми съфорумци,
                        От източник пожелал да остане анонимен научаваме, че в района на "Пача бара" с. Гиргини, където тези дни са извадени пираните, се развива проект за санаториум за тъщи и свекърви. Горките рибки.
                        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Aз само едно се чудя:защо не коментирате серсемската постъпка,а спорите за евентуалните последици?За мен ,,човека'',пуснал пираните е ИЗРОД(независимо от това дали има последици или не)Същия този утре ще разпръсне радиоактивни отпадъци,пак без последствия...
                          Ами то според Закона за биоразнообразието е забранено вкарването на нови видове не ендемични за дадения биотоп и МОСВ вместо да обслужва интересите на разни фирмички от ДПС да се заеме с преките си задължения, а именно осъществяване на контрол.

Също така в настоящия казус може да се намеси и Нациоаналната ветеринарно медицинска служба - тя е създадена не само за да събира пържолки "за проба за анализ" от месарските магазини, а и да се занимава с незаконно разпространени животински видове и профилактика на заразни ветеринарни болести.

Някой да не реши, че отношението към двете цитирани ведомства ми е прекалено негативно, не просто професията ми е такава, че ежедневно се сблъсквам с тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
                            Съгласен съм!
                            Чух,че ще проверяват водоема с примамка от кърваво месо.Какво ли ще покаже опита
                            Примамката - на барбекюто..
                            Опита - неуспешен...
                            Резултатите - фалшифицирани...
                            Комисията - махмурлия...

тая пираня не е случила на водоем - пусто, то в Бг...

Грешка, Спасе...

Коментар

Отровна жаба унищожава крокодилите в Австралия

Ако чак толкова много се развъдят пираните у нас, ще трябва да си вкараме такива жаби да ги изтребят ... щом крокодили унищожават какво остава за тия рибоци

Коментар

Първоначално публикуван от MuPoH Преглед на мнение
                                Отровна жаба унищожава крокодилите в Австралия

Ако чак толкова много се развъдят пираните у нас, ще трябва да си вкараме такива жаби да ги изтребят ... щом крокодили унищожават какво остава за тия рибоци
                                Има един мултфилм на великият Доньо Донев-Умно село. Та и май в Австралия като във филмчето.........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X