Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пирани!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пирани!

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    питайте който и да е аквариумист - пираните живеят в един аквариум с други видове риби с подобни размери и не ги разкъсват /колкото и това да е чудно за някои/... също така /неясно защо/, не прегризват стъклата на аквариума

Хора, слезте на земята и намалете гледането на холивудски филми, че съвсем ще ви се измие мозъка
    Да, да и един мармот...Защо не пробваш да сложиш червена пираня в аквариум с други рибки?

http://images.google.bg/imgres?imgur...%3Dbg%26sa%3DN

http://www.vbox7.com/play:1544e046
    Последно редактирано от Тихомир; 19-06-08, 11:12.

Коментар

Така е, навремето юнаците като са изклали всичките лами и змейове горяни, ся пирани и крокодили ще си завъждаме! Даже за един местен ягуар знам случай!
      Не се притеснявайте, нашенските цигани с мрежичките ще се справят и с пираните!!!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Особено ако разберат, че са годни за ядене Хммм, не е лошо да им се пусне този слух
        И друго се сещам - от уловените пирани да се създаде генно модифицирани такива, които се хранят с апетит само (и то с всякакви) отпадъци - поне ще изчистят водоемите Хайде, учените, залавяйте се със задачата
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

аз предлагам още днес да върнем всички домати и краставици в Америка - колко катастрофи на ден стават заради тези чуждоземни видове!!!

вялно, че е топло последните дни... ама чак толкова да ви енапекло главите
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

аз предлагам още днес да върнем всички домати и краставици в Америка - колко катастрофи на ден стават заради тези чуждоземни видове!!!

Ние с връщането ще се провалим, но аз имам друга стратегия - опитвам се да ги изям!

Коментар

Колега да не спамим излишно - тук става въпрос за диви видове - такива, които са на свобода - колко такива краставици и домати си видял диво разстящи? Ако си видял повече кажи да "хвана" някой килограм за довечера!

Сега по сериозно...
              Жив и здрав колега - всеки има право на мнение - ти, аз и останалите... Все пак пираните не са точно на едно с краставиците...
              Последно редактирано от господин никой; 19-06-08, 12:27. Причина: typo...

Коментар

а също пуйките, царевицата, тиквите и най-вече гущерите $$$

забравих... картофите барабар с колорадските бръмбари...

а сега сериозно... Наистина ли мислите, че пираните могат да живеят и дори да се размножават в неотопляван водоем през зимата?
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Току що съобщиха резултата от изследването - да пирани са. Мнението на учените - не са опасни тъй като няма данни за оформено "стадо". Няма място за паника, тъй като не биха могли да се развъдят заради ниските температури на водата.
                  Въпреки усилията, засега други екземпляри не са уловени. Продължават опитите за улов, ще се раздават награди и безплатни риболовни билети на участниците в залавянето !
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Аййй много Холивуд много СТРАХКолко от вас са виждали пирани в естествената им среда.Къпал съм се там където си живеят,пък и дъщеря ми тогава на около 7 годинки си се къпа в Рио Напо при пираните.Определено са вкусни и не тоолкова агресивни.Щом като пиша сега...
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Аййй много Холивуд много СТРАХКолко от вас са виждали пирани в естествената им среда.Къпал съм се там където си живеят,пък и дъщеря ми тогава на около 7 годинки си се къпа в Рио Напо при пираните.Определено са вкусни и не тоолкова агресивни.Щом като пиша сега...
                      Мисля че погрешно тълкуваш темата. Изобщо , ама изобщо не става дума за страх от къпане. Къде видя нещо такова? Става дума за тревога поради факта , че с агресивността си , ако се размножи тази риба ще представлява сериозна опасност за местната фауна. Това е.

Коментар

Аз не че имам някакви познания по акваристика, но се опитвам да разсъждавам логично, та затова не се плаша! Пиранята, доколкото знам, е скъпа риба! А щеше ли да е толкова скъпа ако беше лесно размножаването и отглеждането и в изкуствено контролирана среда (аквариум)? А ако е трудно да се размножава в аквариум, защо си мислите че изобщо е възможно размножаването и в естествени условия, които обаче все още са много далече от нормалните за нея естествени условия?!
                        Ето че логиката ми се потвърди официално от по-знаещи хора!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                          Мисля че погрешно тълкуваш темата. Изобщо , ама изобщо не става дума за страх от къпане. Къде видя нещо такова? Става дума за тревога поради факта , че с агресивността си , ако се размножи тази риба ще представлява сериозна опасност за местната фауна. Това е.
                          Пък и да не забравяме, че по принцип всичко дето живее по онези места, от където идва, се размножава с бясни темпове, защото също така и измира с подобни. Ако вземе и се приспособи към нашите водоеми, запазвайки скороста си на размножаване и без естествени врагове и ежегодните пресъхвания... Положението би могло да стане много сериозно. Възможно е да умори други видове само с това, че им изяжда храната. То има цели острови превърнати в пустини от безобидни пухкави зайчета, изпуснати на свобода и без да са станали стръвници.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            По-скоро ти не си ме разбрал.ПиранЯта е агресивна при наличието на кръв във водата,и то доста трябва да е.Там където ловихме с въдици пирани уловените други видове бяха доста повече.Това трябва като на риболовец да ти говори достатъчно.Другото е че пак там в екосистемата на същите на местата където температурата пада под15 градуса пираня не се среща.За сметка на това пъстървите са такива като от мечтите на всеки редови бг.риболовец.А кажи сега що ще прави хищника зимЪскакогато дойде време за риболов на дупка???
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              По-скоро ти не си ме разбрал.ПиранЯта е агресивна при наличието на кръв във водата,и то доста трябва да е.Там където ловихме с въдици пирани уловените други видове бяха доста повече.Това трябва като на риболовец да ти говори достатъчно.Другото е че пак там в екосистемата на същите на местата където температурата пада под15 градуса пираня не се среща.За сметка на това пъстървите са такива като от мечтите на всеки редови бг.риболовец.А кажи сега що ще прави хищника зимЪскакогато дойде време за риболов на дупка???
                              Ами не съм съгласен, че пиранята е активна само при наличие на кръв във водата. Виж клипа с мишката- нападнаха я без да има капчица кръв. Също така нападат птици паднали във водата без да са ранени, риби също.
                              За топлината на водата съм съгласен. Но казах и по-горе- какво ако въпреки всичко мутират и се приспособят като червенобузата костенурка? Вредата ще е огромна.

Коментар

Може и да си прав.Особеното е че наистина нападат птици.Причината не знам.Миризма някаква може би.Виж за мутирането и приспособяването съм доста скептичен.Ако се приспособяваха толкоз лесно там във по-високите и хладни реки и езера щеше да е мазало от пирани.Ама няма,а това са реките които дават началото на тези в джунглата.Колко му е да дръпнат при дебелите пъстърви и да се гощават на воля.А се сетих и нещо друго.Ние нали много сме чели и гледали кино се опитвахме да ловим пираните на кървава мръвка.А индианците ни се смееха,щото само се опитвахме.Лови се на листо от един храст ма.....му и хищник.
                                А какво си я подкарал тази червенобуза костенурка.Аз тук в БГ.все още не съм си уловил такава.А обикновени и от двата вида колкото щеш.Не ги ловя по често ги махам от пътя.Като си хвана или видя червенобуза ще ти се поклоня доземи.По-скоро го приемам като поредната параноя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X