Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прожектор за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Прожектор за лов

Има едни китайски фенери nextorch които се продават и на българския пазар (по ловните магазини). Нямам впечетление от LED моделите, но халогенните са мнооого добри и на прилични цени. Има и ксенонов прожектор който е ....no coment , само цената е малко по-висока (около 500 лв).
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
      ...големия свети по слабо от малкия. и то поне 2 пъти...а кажете ми кво става ???
      Две възможности:
      Да е менте.
      Проблем с акумулатора. Ако можеш, премери напрежението върху крушката. А има и дефектни крушки...
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
        Щом въпросът е технически а не е БРАКОНИЕРСКИ, защо е във подфорума за лов?
        защото колега в лова има едно тънко място ...ударено животно което гониш с километри дори и в тъмното !!! Понякога и с дни. А да те видя със свещи ли ще го дириш в трънака и капинака ? Има и лов на хищници на варда...точно в тъмното и нали не искаш да гръмнеш някои движещ се гъбар излизащ в тъмното от гората...затова се иска прожектор и тои е тясно свързан с лова. А относно ония другите прожектори има ги на воля и се монтират в/у всяка карабина с уйвър база...поне 50 модела са на пазара и се купуват само от ловци..извода за теб! На моята пушка обаче няма такъв....

така че въпроса ми наистина бе технически защото дадох 108лв за нещо което свети по-слабо от прожектор за 19.50лв!!!
        S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
        или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
        пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

ето ти пример за лов на хищници на варда и прожектор ! прикачих 2 снимки...дано ти хареса къде е отишъл изстрела един доста едър чакал...сега ушичките със скалпа и предните му краченца са подготвени за горското
          Прикачени файлове

Коментар

Това на майтап ли е? Или се ходи вече на лов за хищници потен, парфюмиран, с прожектор, вефа и децата? Те напоследък са доста- та не е чудно да се отстреля някой хищник, който е дошъл да ви направи забележка - за шум след 22:00 часа. И от дружинката нямат нищо против...А на тъмно и на варда се ходи...

Коментар

Първоначално публикуван от simeon Преглед на мнение
              Това на майтап ли е? Или се ходи вече на лов за хищници потен, парфюмиран, с прожектор, вефа и децата? Те напоследък са доста- та не е чудно да се отстреля някой хищник, който е дошъл да ви направи забележка - за шум след 22:00 часа. И от дружинката нямат нищо против...А на тъмно и на варда се ходи...
              Задълженията на всеки член от дрожинката е да отстреля колкото се може повече от хищ. зада има повече полезен дивеч в раиона на дружинката.Сиреч става и с фар.Лично аз си имах куче потземник Яктериер но за жалос го откраднаха.Скитащи кучета омрели животни на фермери от месно население стават за стървище на хищ.
              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Не е баш "задължение" на всеки:

Ловните сдружения по чл. 30 от Закона за лова и опазване на дивеча представят за сведение и контрол в държавното лесничейство или в държавната дивечовъдна станция списък на ловците, определени с решение на общите събрания на ловните дружини да извършват индивидуално ловуване на хищници. Максималният брой на ловците, на които могат да се издават разрешителни за такова ловуване, се определя на базата на препоръчителна норма от 500 ха за район на ловуване на един ловец.

Коментар

ето ти пример за лов на хищници на варда и прожектор ! прикачих 2 снимки...дано ти хареса къде е отишъл изстрела един доста едър чакал...сега ушичките със скалпа и предните му краченца са подготвени за горското
                  Този чакал според мен е бил целен зад плешката, предполагам от около 60 метра, вероятно на смрачаване ...

Попадението е почти случайно, трябва да се коригира оптиката и карабината да се простреля за намиране на подходящ вид патрон..

Никой не цели чакали в гърлото....
                  Всъщност попадението не е и в гърлото, защото кръвта щеше да е розова пяна, а и по устата щеше да има...

Когато треснеш хищника правилно, той се наси....ра на място, аз не виждам такова нещо, също така чакалчето е младо и никой не го е обърнал да се види изходната рана при снимките, защото ловците ги е било гнус... сигурен знак, че не са били с ръкавици и са гнусливи... и не е по зимно време...

Изходната рана носи информацията...

Куршума е минал точно между трахеята и гръбнака, разкъсал е артерия, вероятно животното е изтичало някакво разтояние и е паднало от обезкървяване...

За информация на "нежните души", мъртвия хищник се познава по това, че сфинктера /задника/ му се отпуска и стои отворен като еднолевка...
                  Но ако искаш да си сигурен, му бодваш нож в окото и ако не мигне, значи вече е в по-добър свят!
                  Последно редактирано от Volk; 24-10-07, 22:48.

Коментар

Леле колко много се оклонихме от темата. Не изглежда на много бягало преди да иде във вечните ловни полета на Маниту!

Коментар

Така е ...

Всъщност за да приключа, мисля че чакала е стрелян с Арсенал с механични мерни прибори, с обикновен куршум, това обяснява неточността на попадението и факта, че не му е "откъснал" главата!

Дотук с гадостите, сега за фенера...

Ползвах преди време едно стабилно фенерче, с размерите на "Скорпион", бях го монтирал с добър монтаж върху цевтта, там където излиза от ложата, така че с натиск на палеца да светва...
                      Доколко полезно беше е спорен въпрос, защото над 70 метра, светят само очите, а те си светят и така...

Интересното беше, че при прострелка дневно време, този "товар", така се отразяваше на вибрациите при изстрел, че точността стана безобразна...

Сего имам един голям топуз, с акумулатори, от службите /познават се по това, че всеки фенер има набит собствен номер/...

Намотавам го с черен ластик, /ако си с бял ластичен бинт, нощем "светиш", като катаджия в храст/ широк 5 см и дълъг 4 метра, но вече върху ложата...

Карабината заредена и с "осветлението" вече е около 6-7 кг., но това при статичен лов е опция...

Нощновиждащите са извратена работа, дори и прострелките им са криви, с тия батерии, абе повече лов има в това да сгазиш животното, отколкото да го сканираш с електроники...

Коментар

Първоначално публикуван от simeon Преглед на мнение
                        Не изглежда на много бягало преди да иде във вечните ловни полета на Маниту!
                        Ако не е бягало, щеше да се е овъргаляло в локва кръв...
                        Там няма орган, който да го спре на място, единствено гръбнака, но ако го удари там куршум, главата му щеше да гледа назад...

Това е , тичал е и е паднал от кръвозагуба, затова под него няма локва...
                        Всъщност се изложих... Разбира се че е бягал... Струйката кръв не е директно надолу, а е под наклон, както би била при изправено и тичащо животно!

Всъщност когато чакала е застанал странично, точката на попадението е близо до плешката, което си е добър изстрел, /около 15 см. отклонение/, за нощен лов без оптика си е добре /според мен/...
                        А и дистанцията не е била по-малка от 50 метра, иначе щеше да го усети..
                        Друг е въпроса, че като го осветиш, се обръща и те поглежда челно, затова си мисля че е ударен без прожектор..или е тръгнал да бяга, а ловеца е стрелял в този момент..
                        Последно редактирано от Volk; 27-10-07, 00:48.

Коментар

Осветихме го и той застина на място. Дистанция 160м. Карабината е с оптика. Имам и още такива снимки във вратлето с други животни, но ще ги запазя за мен Нарича се повторение на изстрела...Чакалите бяха 5 или 6 бр, но този бе сам, отделен от другите на около 50м от тях. Да локва кръв нямаше което учуди и мен ??? Не е тичал. Падна на място там където си беше.

А за фенера съм замислил ксенон , ако стане ще пиша!

Коментар

Осветихме го и той застина на място. Дистанция 160м. Карабината е с оптика. Имам и още такива снимки във вратлето с други животни, но ще ги запазя за мен Нарича се повторение на изстрела...Чакалите бяха 5 или 6 бр, но този бе сам, отделен от другите на около 50м от тях. Да локва кръв нямаше което учуди и мен ??? Не е тичал. Падна на място там където си беше.
                            Значи съм много далеч от истината...
                            Би ли пуснал инфо, с каква карабина, какъв патрон,каква оптика и какъв фенер си направил този добър нощен изстрел на 160 метра?
                            И как точно знаехте къде се намира, след като е бил на 50 метра от другите?
                            Всъщност ясно е, че е имало "светец", значи фенера не е бил на пушката...
                            Много живо ме интересува, къде сте стоели, чакало, на крак, подпрян на дърво, легнал?
                            Имаше ли вятър, дъжд, температура на въздуха...
                            Патроните от кога са извън склад?
                            Оптиката със светеща точка ли е?
                            Как измерихте разстоянието на изстрела?

Питам те не за да се заяждам, а защото наистина живо ме интересува...
                            Поне в този раздел сме все един дол дренки, не би трябвало да влизат "нежни души"!
                            Последно редактирано от Volk; 27-10-07, 13:12.

Коментар

от мястото където бяхме спряли джипа до убитото животно имаше точно 230 нормални крачки. Отдадох им по 65см и горе долу разстоянието е това за което ти писах. Патрон и карабина и оптика за сега няма да споделям, по ред причини. Прожектора свети до 250м без проблеми. Имаме вече 3 бр. С фенерченце няма да стане ако ще какво ще да е. Иска си се як огромен и добре светещ фенер. "Светците" са двама човека колегите с които ловуваме на хищници. А това че животните бяха на 50-60м от отделилия се чакал бе видно понеже той бе близо до черния път на около 1м от него, а основната глутница бяха в оранта в дясно на него. Двамата светеха в двете места. Когато падна единия чакал колега държеше светлина в групата и видяхме как се разбягаха. Но петното си остана където бяха. Горе долу 50-60м от черния път където бе паднал отделилия се чакал. Бяхме на варда. Стрелбата е от позиция прав с опора. Вятър няма, дъжд няма...айде един жокер 3006
                              снимката има пропъртис...виж дата и час !!! едиф файла ще ти го покаже!
                              Не искам да разказвам за ловни подвизи - щото явно това не се одобрява от разни измислени трапери и подобни на тях негативно настроени, някой писа знаеш в оная тема "с комплексна причина хора" ! Щом отричат лова като нещо законно и разрешено, няма кво да им разказвам, нямало ловни полета, що табелки трябвало да гледат, ловците били гости пък ендуровците с пропуск. Един пушка в глава на ловец удрял, чалъм знаел , друг що не стреляме през седмицата...абе думи неам!!! Форума се чете от хлапета който ще повярват на тъпизмите и утре ще си се натресат у гората без да се замислят вярвайки че ловците са на гости и трябва не да стрелят, а с фотоапарати да се целят по животните - щото някакви си у някакъв си форум така са казали? И белята ще е безупречно сигурна !!!!!!
                              А като го поканиш някой да дойде да изнесем заедно храна или да ковем хранилки и си трае като п.... Да купи и пусне животни също трае ?
                              Но да се заяждат са номер едно - евала! Какви ли не думи използваха за обиди то си ги пише все още...но БАНа бе мой щото те нали са с пропуск?
                              Затова колега извинявай, няма да пиша за пушка и какви животни стреляме (отговарям тоя път само заради теб, защото знам че искаш да знаеш и разбирам защо) за да не им подскачат нервите и дано никога не се стига до там такива като тях оръжие да държат в ръцете си и защото просто не ги виждам...

Гад добре им го каза в оная тема..евала! И не само той !!!

Апропо търся рефлектор за Веламп голямия им модел?
                              Последно редактирано от 4x4; 27-10-07, 16:54.

Коментар

С 30-06, трябваше да си му откъснал главата на тази дистанция, освен ако не е бил с твърд връх...

Нещо има много сложно в тая работа, като кажеш увеличението, скалата и зрителното поле на обектива, ще ми се поизясни...
                                И чешка ли беше екзекуторката...
                                Не се притеснявай, никой няма да те обвини в садизъм, както Обера обяви мен, ако кажеш с какво си стрелял!

/жокер- очаквам прицела като монтаж да съвпада с карабината/
                                Последно редактирано от Volk; 27-10-07, 18:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X