Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прожектор за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прожектор за лов

дойде време да сменям прожектора си..стария бе Вела ламп но направих една глупост на времето вместо 55W крушка сложих 100W крушка. И рефлектора изгоря в основата си...търсих питах къде ли не...няма, след което дойде момента за нов...посетих магазин Сафари и си взех един 5 000 000 кандила голям маскировачен цвят. Цена 107 лв. Същия ден от Метро видях прожектор 1 000 000 кандила на цена 19.50лв. Викам си ще купя и него и го купих. След като ги заредих и двата ноща последва тест...е луднах от яд...големия свети по слабо от малкия. и то поне 2 пъти...а кажете ми кво става ???
    S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
    или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
    пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

До: Прожектор за лов

колега, дай да му инсталираме един ксенон на тоя прожектор, та да видиш за какво става Фъпрос...
    хем и рефлектора няма да се нагрява...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      колега, дай да му инсталираме един ксенон на тоя прожектор, та да видиш за какво става Фъпрос...
      Ксенон на пожектор? Звучи ми интересно. Дай да направим един експеримент - аз ще го финансирам - ти ще го реализираш?
      Поздрави
      Тодор Томов
      =============================
      Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
      Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Не се излагай. За 6 00 на час ще ти вдигнат Ми-8. Разбери се да му закачат контейнерите. Има с НУРСове, с картечници, чувам сега имало и с ПТУРсове. Не рискувай живота си срещу свирепите зайци.
        Верно ли не ви е срам? То бива човек да е страхлив и подъл, бива, ама толкова ...

Коментар

Стефане нещо не те разбрах....от какво да ме е срам ??? попитах за прожектор, а ти заби в друга ливада......надявах се на по компетентното ти мнение по въпроса
          малко инфо да дам за прожекторите : голямия 5 000 000 е 12v-100w крушка, а малкия 1 000 000 е 6v-55w крушка и двата са със сухи акумулатори като тези на домашните аларми..не им помня точно данните

Коментар

Няма ядове. Та за какво ти е прожекторът в лова?

Коментар

да ти светя вечер в тъмното като излизаш от гората примерно....или за подобни нужди...ако ми бе за лов...продават специални малки който се монтират на самата пушка а като си на варда си трябва еле па у тъмното. приложения и в оффроуда бол...въпроса не е за какво ми е, а е технически - защо не свети

Коментар

Извадки от ЗЛОД...
                Чл.43. (1) Ползването на дивеча се осъществява чрез ловуване.
                (2) (изм.,ДВ,бр.79 от 2002 г.) Ловуване е убиване, улавяне, преследване и нараняване на дивеч, както и вземане, пренасяне, укриване, превозване на намерен, ранен и убит дивеч или на разпознаваеми части от него, събиране и вземане на яйца от птици - обект на лов.
                (3) Ловуване е и престой или движение на лица извън населени места с извадено от калъф и сглобено ловно оръжие, независимо дали е заредено или не.
                Чл.44. (1) Ловуването се извършва индивидуално и групово.
                (2) На едър дивеч се ловува индивидуално съгласно методите на подборното ловуване. На дива свиня се допуска и групово ловуване.
                (3) На дребен, местен и прелетен дивеч се ловува индивидуално и групово.
                (4) На хищници се ловува индивидуално, групово, чрез организиране на хайки и по време на лов на други видове дивеч. Чл.65. При ловуване се забранява използването на следните средства и методи:
                1. огнестрелни оръжия, неотговарящи на изискванията на чл.56, ал.1 и 2, лъкове и арбалети;
                2. капани, примки и мрежи, лепила и ями (трапове), ако се прилагат за неизбирателен лов или за убиване;
                3. отровни или упойващи вещества, както и стръв с такива вещества;
                4. (изм.,ДВ,бр.79 от 2002 г.) електрически звуковъзпроизвеждащи устройства и изкуствени източници на светлина, както и приспособления за осветяване на целта;
                5. огледала и други заслепяващи предмети;
                6. електрически уреди, способни да убиват или да зашеметяват;
                7. живи животни, използвани като примамка;
                8. експлозиви, обгазяване или опушване;
                9. приспособления за нощна стрелба, съдържащи електронен преобразувател или увеличител на образа;
                10. моторни превозни средства;
                11. летателни средства;
                12. ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки.
                13. (нова,ДВ,бр.79 от 2002 г.) моторни плавателни съдове, които се движат със скорост над 5 км/час, а в Черно море - над 18 км/час.

Коментар

Ксенона и по ток и по топлина е съществено по-добър от халогенната лампа. Мощните импулсни може да са опасни, но това не е този случай.

Коментар

и тва за кво ми го изтипоса ??? мислиш ли че не го знам ??? или си видял ловец без фенер...покажи ми го...ще е първия в живота ми те и ловните автомати са забранени, ма си се продават на воля и си се ползват на воля...нали знаеш че над 2+1 в пълнителя е забранен лова ? И кво от това...кой го спазва ??? ти ли ? брей ква съвест ни удари бееее....попитах за прожектор закон ми вадят...ураааа да живее закона

Стефане мани ксенона...имаш данни за прожекторите ми помисли защо става така ....

а като ми вадиш закон да ти кажа ли че новия законопроект за рибарството се задържа в момента умишлено в агенцията и не се пуска към пленарна зала ??? И че днес се пише писмо до министър-председателя по въпроса ??? не го знаеше нали...

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
                      и тва за кво ми го изтипоса ??? мислиш ли че не го знам ??? или си видял ловец без фенер...покажи ми го...ще е първия в живота ми те и ловните автомати са забранени, ма си се продават на воля и си се ползват на воля...нали знаеш че над 2+1 в пълнителя е забранен лова ? И кво от това...кой го спазва ??? ти ли ? брей ква съвест ни удари бееее....попитах за прожектор закон ми вадят...ураааа да живее закона

Стефане мани ксенона...имаш данни за прожекторите ми помисли защо става така ....

а като ми вадиш закон да ти кажа ли че новия законопроект за рибарството се задържа в момента умишлено в агенцията и не се пуска към пленарна зала ??? И че днес се пише писмо до министър-председателя по въпроса ??? не го знаеше нали...
                      Ти пък много бързо се дразниш. Не съм го изтипосал заради теб , а за тези , които не го знаят. Не съм ловджия и не се налага да спазвам този закон. Ти би трябвало. Защо тогава се нервиш на мен?

Коментар

същия проблем много горяха исхвърлих тръсоматора сложи халогена крушка и дирекно към запалката на джипката дава резултат
                        Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение

Аз също съм потенциален купувач на ксенонов прожектор.
                          “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                          Б.Франклин

Коментар

За какво ви са прожектори да ви виждат горските, не е ли по-добре с уреди за нощно виждане...
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Щом въпросът е технически а не е БРАКОНИЕРСКИ, защо е във подфорума за лов?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X