Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Неприятна ситуация

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Неприятна ситуация

Ако е имал какво да каже, е щял да го каже...
    Прикачени файлове
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Както и да съм го засичал този тип, все е било в Продавам и все е било с няква умряла "офертичка". Ако няма 1000 обяви в дата.бг, те па на.
      Поразгледах обявите.... няма много много успех с продажбите тук. Оставете го човека той сам ще си напусне. Само някой да му следи IP-то.

Мой приятел така продаваше в дата ГСМ-и, и си имаше джобни. Купи ги на по-ниска цена, продаде ги с 50-60лв. отгоре и така. Важното "Бизн`са" да се върти.

Максим, пиши нещо в темата де. Може пък нещо ние да грешим.

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
        ........... защото иначе не виждам какво му пречи да се регне пак тук и да понатрупа съобщения и след време ''да ни почне пак''..........
        Повярвай ми, това е почти невъзможно! Има много хора с по две, три регистрации-всички са ни известни и много скоро ще ги затрием, просто те сега не са ни приоритетни, но някой влезе ли в черния ни списък-няма мърдане
        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
          Повярвай ми, това е почти невъзможно! Има много хора с по две, три регистрации-всички са ни известни и много скоро ще ги затрием...
          защо се допуска това - в разрез с всички правила?

моите лични наблюдения на едно друго място са за наличен един такъв - с две регистрации, който беше търпян по "политически" причини..
          за кратко, обаче..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            защо се допуска това - в разрез с всички правила?

моите лични наблюдения на едно друго място са за наличен един такъв - с две регистрации, който беше търпян по "политически" причини..
            за кратко, обаче..
            Защото има по-належащи проблеми от това. Ще му дойде времето.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
              Повярвай ми, това е почти невъзможно! Има много хора с по две, три регистрации-всички са ни известни и много скоро ще ги затрием, просто те сега не са ни приоритетни, но някой влезе ли в черния ни списък-няма мърдане
              Малко лаишки въпрос, но ако смени доставчика и IP-то как ще го хванете? Аз не виждам и какъв е проблема. Вари го печи го и 20 пъти да се регистрира пак ще се о*ере и пак ще захапе бан. Ако пък се пререгистрира и не разберете и си спазва правилата ок.

Коментар

Единственото нещо, което мога да ви кажа и то със 100% сигурност е, че този потребител е имал тук вече регистрация, която е била банната, тази му е втора.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
                  Единственото нещо, което мога да ви кажа и то със 100% сигурност е, че този потребител е имал тук вече регистрация, която е била банната, тази му е втора.

Поздрави!
                  И аз това имах предвид с написаното в този пост http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...3&postcount=24 .

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                    Малко лаишки въпрос, но ако смени доставчика и IP-то как ще го хванете? Аз не виждам и какъв е проблема. Вари го печи го и 20 пъти да се регистрира пак ще се о*ере и пак ще захапе бан. Ако пък се пререгистрира и не разберете и си спазва правилата ок.
                    Може и по косвен начин. При четене/писане във форумите (и не само) освен текста и картинките, се предава и някаква служебна информация, за която обикновения потребител и понятие си няма. Освен това, всеки има типичен стил на изразяване и типичен "речник". Ако щеш и правопис. Като се съпоставят данните и всичко лъсва.
                    Ако потребителят е по на "ти" с компютрите, може успешно да се прикрие, но това изисква познания.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                      Е, да да да.... да отиде в друг град, за да може да си продава "ламБите" у форома. Наистина трябва да си фанатизиран, за да го направиш това с доставчика.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Може и по косвен начин. При четене/писане във форумите (и не само) освен текста и картинките, се предава и някаква служебна информация, за която обикновения потребител и понятие си няма. Освен това, всеки има типичен стил на изразяване и типичен "речник". Ако щеш и правопис. Като се съпоставят данните и всичко лъсва.
                        Ако потребителят е по на "ти" с компютрите, може успешно да се прикрие, но това изисква познания.
                        Какви познания изисква?
                        Интернет клубове колкото искаш, безплатен WIFI колкото искаш ...

Коментар

Колеги, всяко лай...ъъъ...всеки ексремент си върви с миризмата. И винаги изплува на повърхността.

Потребителското име е като парфюма - добавя към чара на чистоплътната личност, но не прикрива миризмата на лай...ъъъ...така де.

Далеч няма нужда от "предаване на служебна информация" за качественото размирисване на въпросните олфактивни съставки. Независимо как са парфюмирани.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Младежи и девойки, изчетох темата от самото начало. От 2 дни ми се мярка, но чак сега се зачетох. Сега ще пиша нещо, което не знам дали ще повярвате. Купих си от него покет пс HTC TYTN II и общо взето съм доволен. Даже да съм точен, размених моята Нокия Н 73 и доплатих за мен приемлива цена за HTCто. Дойде при мен с кутия в пълен комплект. Купувано е от М-тел, което за мен значи поне, че не е някво менте /ако тая марка имат ментета въобще/. От разговорите ми с него ми стана ясно, че явно с това се занимава човека - нищо лошо. Момчето си призна, че има забележки по външния вид /и моята Нокия имаше/. Сега обаче ще ви кажа как процедира бай Марин с непознати търговци, без особен авторитет във форума. Стана ясно, че момчето е от Бургас. Обадих се там на мой колега от университета, който в момента е адвокат. Пратих си моя тел до Еконт до поискване на името на моя човек. Там той прави среща с Максим, разменят телефончетата, пробват се и двата - камери, разговори, екстри и т.н. От там ми се звъни, че всичко е ОК и ми се праща HTCто. Имам си договор-разписка от продавача за произход на телефона. За това колко кара батерията леко преувеличи /предвидливо бях проверил колко са в ибей и вече си поръчах нова за 7 паунда/, но аз сам констатирах, че наистина живота и може да варира много според това дали се бъзика телефона.

Интересното е, че като му предложих варианта с моя човек в Бургас се съгласи веднага /странно ако мами често/. Може би просто някои от нещата са му читави.

Та общо взето аз от него съм доволен, но щом не отговаря в тази тема явно нещата, които сте писали са вярни. Не трябва да се толерират по никакъв начин некоректни търговци.

И да добавя за последно, че много трябва да се внимава какво се пазарува по такъв начин /Еконт и т.н./. Часовник така бих купил само от доверен човек, защото там ментетата са много. Други неща винаги с допълнителни АКТУАЛНИ снимки и ако човека е "познат" във форума. Иска ми се всички да бяха коректни и да можем да се доверяваме, но не знам дали ще дочакаме този ден. Верно, че не винаги всеки познава човек в съответния град, а дори и да познава не е удобно да го разкарва, но на моя приятел му отне 20 минути и малко неудобство, но пък на мен /и на всеки друг/ можеше да ми струва много повече.

А забравих нещо, което показа некоректност от негова страна. Максим трябваше да плати едната доставка /5 лв/, като аз нарочно не казах на моя човек да му напомня, за да видя кво ще стане. Е, разбира се HTCто беше пратено до мен за моя сметка. Сигурен съм, че ако му бях казал щеше да каже, че е забравил и т.н. Аз просто направих всичко с цел малък тест за коректност. Петте лева бяха прежалени. Може би в неговата глава съм останал прецакан.

И вече наистина последно, че забравих. Преди 3-4 дни момчето ме пита по скайп как съм, доволен ли съм от телефона. Отговорих, че съм доволен и е това, което съм очаквал от телефон втора ръка. Той каза, че също е доволен от моя )) На фона на постовете преди моя, направо не е за вярване. Също така обсъждахме, че имат някакво място до Ветрен. Ще помоля Явор да напише за какво иде реч там, защото се разбрахме да направи снимки и копие на скицата и да ги занесе в кантората на моя познат, като оферта. Не искам обаче да губя времето на приятеля ми, а и своето ако мястото попада в резерват или нещо подобно споменато от Явор.
                            Последно редактирано от marin199; 07-10-09, 00:47.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Аз също съм на мнение,че трябва да има по-сериозни мерки към такива некоректни типове.Нямам рецепта как да стане, но може да се помисли от всички нас по въпроса.
                              Тази тема би могла да бъде основа за това какво е добре да се предприема в такива случаи.
                              Не знам дали не е по-добър вариант и дали въобще е възможно регистрации да се правят само с препоръка на човек от форума?
                              Всеки дори да не е регистриран потребител може да чете общата информация тук, нали?По този начин няма да се попречи на добросъвестните читатели да получат информацията, която ги интересува, но може да ограничим регистрирането на някой като въпросния индивид.
                              Има такава практика в други сайтове.
                              Последно редактирано от walker; 07-10-09, 00:05. Причина: правописна грешка

Коментар

А какво става тогава когато човек няма препоръка ?

Мога само да предположа, че ще стане като с някои торент тракери на времето - да получиш покана трябва да се разделиш с определено количество пари.

Тогава ще стане неприятно когато X даде препоръка на Y, който ще прекара нещо Z.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X