Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Защо пак ми е изтрита обявата за мотора?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо пак ми е изтрита обявата за мотора?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Въдица+макара+ кукички+ тежести=?
    Ако бяха три мотора или коли е разбираемо, иначе?
    Иначе си определяш приоритетите и зора за продажба на имуществото си...
    Отнеси въпроса си към собственика на сайта и създател на правилника тук.
    Сигурно не е демократично,но модераторите съблюдават спазването на правилата,модифицирането им не е в техните приоритети-не е и нужно!
    Последно редактирано от maxxx; 24-08-09, 21:14. Причина: пг

Коментар

Първоначално публикуван от georgi86 Преглед на мнение
      Колега ти ми каза че съм пуснал 2 или 3 бяха,обяви едновременно,сега не са едновременно,пускал съм ги през няколко дена интервал.

П.П. Вярвам да съм се бъзикал нещо,да съм пуснал нереална обява,добре,но не съм направил нищо лошо. Пуснал съм съвсем нормални реално обяви! Помислете и ще видите че е по добре да промените това правило,поне на 5 обяви! Вярвам че и съфорумците ще са съгласни с мен!
      Хвърли пак едно око на правилата-2 актуални обяви,не 2 публикувани едновременно.
      Която по твое желание се заключи/продадена или невървяща/,отваря място за публикация на следващата.

Коментар

Колега ти ми каза че съм пуснал 2 или 3 бяха,обяви едновременно,сега не са едновременно,пускал съм ги през няколко дена интервал.

И все пак не си прочел правилата! или се правиш на ударен?
        Ще обясня за да разбереш защото явно не ти се вниква в това което пише в правилата. Не може да имаш повече от 2 обяви които са актуални, това значи да не си продал предметите от тях или не си се отказал да ги продаваш. До момента на приключване на сделката тя се води актуална.
        Не може да имаш 4-3-5 такива освен ако не си с ТП което значи да си плащаш за тая работа.
        А това, че смяташ това правило за отменяне си е твое право. Ако смяташ форума че трябва да се превърне в mobile.bg си е също твое право, но администрацията има последната дума.
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
          Иначе си определяш приоритетите и зора за продажба на имуществото си...
          Отнеси въпроса си към собственика на сайта и създател на правилника тук.
          Сигурно не е демократично,но модераторите съблюдават спазването на правилата,модифицирането им не е в техните приоритети-не е и нужно!
          Дано да ни гледа сеира,че иначе, по устав е най-гадно.
          Последно редактирано от maxxx; 24-08-09, 21:16.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Дано да ни гледа сеира,че иначе, по устав е най-гадно.
            По устав,тая тема отдавна трябваше да е в коша,защото е породена от непрочитане и неспазване на подписани правила за участие в портала.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              По устав,тая тема отдавна трябваше да е в коша,защото е породена от непрочитане и неспазване на подписани правила за участие в портала.
              Ами оставам с надеждата, че гледа.
              Все пак е "криза", може да има и антикризисни мерки.

Коментар

Добре търсих да прочета! Но няма къде! В графа "Помощ" не пише нищо такова! А аз в началото като съм ги прочел та да не съм ги запомнил на изуст! И от къде да знам че трябва да си платя! Няма прблем ще си плащам,то в България всичко става с плащане,щом и тук трябва,добре,ще си платя! Колко? И как?

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  5.Всеки участник без обозначение |ТП|, има право на не повече от две текущи обяви едновременно в раздел „Продавам”. Всяка следваща публикувана тема с обява за продажба, ще се счита за опит за осъществяване на търговска дейност и ще бъде изтривана, а участникът ще бъде първоначално официално предупреждаван, след което – и санкциониран за непозволена реклама.

От тук......
                  Това видя ли го?!? А искаш ли да ти дам линка и къде пише всичко това?
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Това видя ли го?!? А искаш ли да ти дам линка и къде пише всичко това?
                    Вече го видях! Но мисля че тези неща трябва да са в графа "Помощ"! Може и да не съм прав!

Коментар

Добре търсих да прочета! Но няма къде! В графа "Помощ" не пише нищо такова! А аз в началото като съм ги прочел та да не съм ги запомнил на изуст! И от къде да знам че трябва да си платя! Няма прблем ще си плащам,то в България всичко става с плащане,щом и тук трябва,добре,ще си платя! Колко? И как?
                      В графа "Помощ" не пише, обаче в търсачката пише:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=48191

А за търговските ти амбиции:
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=3496

P.S. Излишно драматизираш -като трябвало да си плащам, ще плащам.

Правилата са, за да се спазват. точка. Ако не ти харесват - има администрация на сайта, отнеси въпросите там.

Започнаха да се повтарят въпросите и отговорите, така че - четете!
                      Per aspera ad astra.

Коментар

Прекалено много мислиш, ми се струва....... Има си правила. Написани са от умни хора. НЯМА да се променят заради ТЕБ. Приеми го като даденост.
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

ОК

Коментар

Добре търсих да прочета! Но няма къде! В графа "Помощ" не пише нищо такова!
                            В графа помощ не са описани правилата! Тях можеш да прочетеш тук:
                            Правила, работа с форумите, FAQ, FTP ...
                            Цял раздел е отреден за тях
                            и в частност за Купувам-продавам! (има го навсякъде в раздела, намира се на възможно най-видното място, изглежда ето така
                            Видяна: 14,101 Обява: Правила за публикуване на обяви във форум Купувам-Продавам
                            11-12-07

А аз в началото като съм ги прочел та да не съм ги запомнил на изуст!
                            Това си е само твой проблем, като не си запомнил, връщаш се и пак четеш, ако ли не, ние трием.....
                            И от къде да знам че трябва да си платя!
                            В първия линк горе е описано
                            Няма прблем ще си плащам,то в България всичко става с плащане,щом и тук трябва,добре,ще си платя! Колко? И как?
                            И това е описано!
                            Участие в портала с търговска цел

Ако нещо не ти харесва от правилата се обърни към Администрацията на offroad-bulgaria.com. Това са отредените правила
                            LZ1PER

Коментар

После някой нека пак да каже, че не се обръща внимание на обикновените потребители. 7 модератора се занимават с един потребител, който не чете, мързи го да търси и постоянно мисли как и кое правило трябва да се промени защото не му изнася. Аз такава толерантност не съм виждал. Трябваше още в началото темата да се заключи и изтрие.
                              no signature no problems

Коментар

И аз Ви се чудя на търпението.
                                То бива, бива ама през 2-3 дена да се дават обяснения за недочели, недоразбрали и мързеливи не бива.
                                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X