Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търси се голямото комби.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търси се голямото комби.

Здравейте всички!
    От известно време се оглеждам за покупка на голяма семейна кола, комби, която да събира много народ и още толкова багаж. То избора в Мобилето е богат, но аз търся нещо в ценовия диапазон 2 - 3 хиляди лева. Или за малко повече, но на лизинг. Е, това сериозно стеснява избора. Преди време гледах 2 -3 буса, разсъхна се работата. Вановете скъпи, остават комбитата. Спрял съм се за сега на Форд Мондео и Опел Омега В, като компромисни варианти вътрешен обем-цена-подръжка. Гледам подозрително и към някакви южнокорейски изделия на прилични цени. Обръщам се към вас с молба за коментари, мнения, препоръки, оплаквания. Читави и нечитави двигатели и всичко, което ви хрумне по темата. Както и за други препоръчвани/оплювани марки и модели. Разбира се, ако някой от вас продава нещо подобно, тук е мястото!
    Отварям темата в раздел "купувам", защото това е основната цел на мероприятието.

До: Търси се голямото комби.

Форд Скорпио от последните модели, тия ужасно грозните. От вътре е като пещера, а не вярвам да е по-чуплив от другите, май напротив.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да, Скорпиото също ми е фаворит. Казват обаче, че са дости скъпи частите, също и разхода на гориво. Ако ще е бензиново, мисля да не слагам АГУ, защото колата ще е основно бебевоз.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
        ...Ако ще е бензиново, мисля да не слагам АГУ, защото колата ще е основно бебевоз.
        Това не го разбрах като довод?...

Коментар

Цел - по-голяма безопасност. Бутилката на Витарата ми /дълга база/ е така разположена, че при удар отзад ще застане на мястото на бъбреците на предностоящия.

Коментар

Потенциален бум банг тряс
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Препоръчвам ти Омега А, Евтина подръжка, познат е почти навсякъде, коростната кутия и дифа са като на БМВ. Колата е със задно и е добре да си вземеш топверсията с тракшън. Резервната гума е в пода и лесно може да бъде заменена с газова бутилка, разхода е приличен. При падане на задната седалка пода става равен, и се спи добре. Форд мондео. С предно е, бензиновите имат доста скъпи датчици който се трошат, скоростните кутии са си проблемни, и късат един воден маркуч след водната помпа, като се скъса антифриза е навън за няколко секунди и следва нова глава. Форд Скорпио. Хубава голяма кола и дотам, 2.3 двигателя е механично сдрав, там проблема е ел инсталацията, е няма такива ядове, разпрашават се кабелите, по скоро изолациите им, има и едни трислоини платки на бушониите им табла, като влезе малко влага и вътре става дискотека, следва сложно разглобяване и сушене. От трите най комфортен е Скорпиото, най лесно се кара Мондеото, а най здрав е опела. Прецени какво искаш и се мятай в тиквите. Успех.

Коментар

Имам Омега А 89 година комби, с 2.0 мотор,вече е на половин милион километра,двигател и ходова част са железни-никакви забележки,товарен обем перфектен,ползвах я 10-на години за товарен кон,сега съм я дал на сина да се учи.Цялата е изгнила,макар,че я боядисвах уж добре. На газ е,дълъг път 10,градско 15. Имах Омега Б ,купих я на 49000 км на 2 години,продадох я на 79 000 км с три отваряния на двигателя,с екотек 2.0 16V, с такава радост я продадох,че да не ти описвам,нямаше нещо което да не се развали и винаги на дълъг път дефектира,а за колите си се грижа маниашки.
                Моят искрен съвет е,бягай далече от всеки двигател с логото Екотек. Имах и Вектра комби пак с 2.0 двигател,като Омега А за кратко, значително по скромен обем. Не съм мерил обемите на Омега А и Б,но втората отстъпва поне с 30% полезен обем.
                Това е от опит.
                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Още един глас за Омега А. ХУбава возия, евтини части, наистина голям багажник. Ако и сложиш надлъжно една метанова бутилка ше се возиш и без пари. За двигателя 2,4 бензин става дума.
                  Друг вариант е Пасат комби. Най-здрави са първите пасати - до 90 г., намериш ли такъв в добро състояние от последните години - взимай и бягай, ще го караш без проблеми докато ти втръсне от него. Здраво, ама наистина здраво окачване, прости и безпроблемни двигатели.... Недостатък - няма никакви екстри.... Следващите Пасати - по-малък като обем багажник и лично при мен се съдра да се разваля всичко което можеше да се развали...... Това е от моя опит.....
                  Успех с избора. И не забравяй, че най-голямото европейско комби от 90-те години е на Волво....

Коментар

Абсолютен фаворит е Скорпиото.Аз имах три такива-2.0,2.8 и 2.9 все бензин.Скоро продадох и последното,но не защото му имаше нещо,дори напротив,но просто нямаше кой да кара две коли и джипка...Аз моето го дадох почти за без пари преди месец...Интересното в случая е,че дори хечбека ще ти свърши работа-има вътрешен обем колкото на доста комбита от същия клас.Плюсовете са евтина поддръжка,изключително комфортна возия,приемлив разход(2.0-10 извънградско,15 градско;2.9-11 извънградско 16-18 градско),много екстри.Минуси-купиш ли я си остава вечно твоя(или я подаряваш за без пари като мен),липса на имидж+подигравки(кой е най-добрият форд?-продаденият,разбира се...).За семеен автомобил без претенции за лустро скорпиото е правилният избор.Омегата също е добър избор.Пасата е ок,но нито като цени,нито като возия ще те удовлетвори,иначе също е добър.
                    Късмет при покупката.
                    08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                      Още един глас за Омега А ...
                      И още един.
                      Карах една такава служебна. В предишния си живот в Германия е била сервизна кола ... За 1 година - абсолютно никакви ядове.

Лошото е само, че вече на тези модели годинките са им твърде много.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

и аз карах 2-3 години една Омега 2.0 1993г... Не беше комби, но пак е мнага широка и удобна... А и ще намериш за парите, които си писал...
                        Наистина ръждясват доста - прагове, вежди, врати... Но това си е чисто естетичен проблем...
                        Моята Омега от 2001г е служебна кола във фирмата на баща ми... сменили са 3 комплекта гуми оттогава, а двигателя е без грешка!
                        Единствено по-сериозен ремонт беше смяна на диференциала преди 2 години... Втора употреба излезе 350лв с труда... На дълъг път /София-Мюнхен-София/ не повече от 9/100 разход бензин и то при скорости 100-150кмч...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Що не погледнеш за някой миниван например?

Коментар

Имам един Еспейс 95 година, що не се обадиш да го видиш и да поговорим.
                            0888 658 377 Димитър.
                            VITARA, SAMURAI
                            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                            RENAULT ESPACE QUADRA
                            ...и едно сивикче за града...

Коментар

Докато бях на работа вие сте писали, писали, благодаря за което. Значи, по-добре Омега А пред В. Жалко, тези старите изглеждат доста демоде. Не че ще свалям тепърва мадами с нея. Горби е писал за Волво и Пасат. Аз също много харесвам Волвото, но като ги показах на жената в Мобилето ме отряза: Не се качвам жива в катафалка! А пасатите ги недолюбвам нещо. Може би защото Голф и Пасат са идеала за автомобил на Бай Ганьо. Опс, да не засегна някой. За Мондеото разбирам, че е деликатно. Скорпиото? Противоречиви мнения пишете. Мой близък имаше такова старо, 1986 год, все по майстори висеше, но какъв лукс и каква возия имаше....За вановете се разбрахме, че са скъпи. А южнокорейските таратайки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X