Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам джанти за Land Rover.

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Купувам джанти за Land Rover.

    Купувам 4бр. джанти за Land Rover :

    - метални от Дискавъри 1

    или

    - метални за Дифендър, но 6 инча ширина.

    Пишете тук или на бележка или на yaro.atanasov@abv.bg или на 0887 311167

    Яро

  • #2
    единия от нашите дифендри е със стоманени джанти и мислим да му сложим алуминиеви, но те са 5 бр. и цаната е 60% от цената им в магазина /незнам колко точно е/ и се продават заедно със щатните гуми мишелин.

    ако те интересува пиши
    drive alive

    Коментар


    • #3
      Здрасти,

      Металните джанти 5.5 инча ли са или 6? Би ли проверил? По-вероятно е да са 5.5...

      За щатния Мишелин - за кой говориш XZL (тоя за кал) или шосейния (някъв зимен такъв)?

      Яро

      Коментар


      • #4
        Яро, За какво ти са джанти? Имаш счупена или огъната? Или си решил да си спретнеш 2-3 вида гуми с джантите и да сменяш преди всяко излизане според условията?

        Коментар


        • #5
          Първоначално публикуван от alex_markov
          Яро, За какво ти са джанти? Имаш счупена или огъната? Или си решил да си спретнеш 2-3 вида гуми с джантите и да сменяш преди всяко излизане според условията?
          Това със въртенето на 2 комплекта джанти (според условията) ми мина(ва) през акъла, колкото и безумно да (ти) звучи.. А иначе моята джанта е 5.5 инча. Въпреки твърденията, че 235/85/16 ще е добре, според мен (скромно мнение, или IMHO както казва Стефан) най-добре пасва 7.50/16 гума. Тоя размер малко ме ограничава в избора. За да сложа 235* мисля, че ми трябва по-широка джанта. Има ги 6/6.5/7 инча.. Това е. Ти как мислиш? Дай съвет, наистина..

          Коментар


          • #6
            за 235/85/16 е желателно джантата да е 7" /не че не може и 6 и 5.5" нали сме страната на неограничените възможности /
            за 7.5-16 става трябва 5.5, но и 6" е ОК /на 7" не е желателно хич/

            питай Митко Фулдата - в магазина имат доста евтини ляти джанти... /под 150лв/бр/
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

            Коментар


            • #7
              Абе хората твърдят, че става, но не е the real thing..

              Първоначално публикуван от LJ73
              ...питай Митко Фулдата - в магазина имат доста евтини ляти джанти... /под 150лв/бр/
              Ще го питам, но LR-ската джанта си е много специфична и не стават джанти от кво и да е. Отвора при главината не е идеален кръг, гумаджиите му викат тип "роза" и т.н. Абе филм..

              Иначе съм си много навит на гума 7.50/16 (ще спестя и купуването на джанти), въпроса е, че не мога да се спра на такава, която ще е добър компромис за мен. Примерно BF Goodrich All Terrain нямат 7.50/16. Вчера си говорихме - Lassa-та бих я взел, но точно в момента (на лед) ще е с много лош пърформанс..

              Коментар


              • #8
                Яро, Моят (Скромен) опит показва че Никога не сменям колелата (имах за нивата два комплекта - "пистови" и за кал) просто съм мързелив, а и има проблем със съхранението. За по-широките гуми? не знам никога не съм карал с широки гуми, винаги с най-тесните възможни и до сега не съм съжалявал (вярно на плажа Фулдата цепеше като параход а аз едва кретах - но гумите ми бяха на 2.5 Атмосфери пък и това ми беше единственото излизане на плаж), отделно по-широките гуми харчат повече гориво (пак съм чувал) пък на мен и тесните ми харчат "достатъчно".
                Иначе от джанти нищо не разбирам
                Успех

                Коментар


                • #9
                  Алекс,

                  Нещо не те рабирам.. ) "Широките" които са целта и за които иде реч тук са твоите "тесни". Говорим за 235/85/16, която си е стандартна гума за Дифендър, освен 7.50/16, с която съм аз.. Широка в случая ще бъде всичко от 265 (и 265) нагоре, което аз не възнамерявам да слагам..

                  Както писах и по-горе в отговор на LJ, най-си ми харесва гума 7.50/16, но какво да сложа, което да е добър компромис асвалт/без-път. BF Goodrich All Terrain нямат 7.50..

                  Mud Terrain (с изключение на Interco-то) не искам, защото съм го карал доста тоя Дифендър с Michelin XZL (перфектна гума за кал) и на утъпкан сняг и лед е трагедия. Не мисля, че BF Goodrich Mud Terrain или всяка друга кална гума ще направи разлика.. За информация на останалите колеги, все пак джипката се кара и през седмицата, затова търся компромисно решение.

                  Коментар


                  • #10
                    Първоначално публикуван от Yaro
                    Алекс,

                    Нещо не те рабирам.. ) "Широките" които са целта и за които иде реч тук са твоите "тесни". Говорим за 235/85/16, която си е стандартна гума за Дифендър, освен 7.50/16, с която съм аз.. Широка в случая ще бъде всичко от 265 (и 265) нагоре, което аз не възнамерявам да слагам.. ...
                    Яро Sorry не знам защо бях останал с впечатление за 265... явно толкова и съм "внимавал"

                    Първоначално публикуван от Yaro
                    ...Mud Terrain (с изключение на Interco-то) не искам, защото съм го карал доста тоя Дифендър с Michelin XZL (перфектна гума за кал) и на утъпкан сняг и лед е трагедия. Не мисля, че BF Goodrich Mud Terrain или всяка друга кална гума ще направи разлика.. За информация на останалите колеги, все пак джипката се кара и през седмицата, затова търся компромисно решение.
                    Ми защо с изключение на Интерко давай с "Включение" това е правилният избор

                    Коментар


                    • #11
                      Първоначално публикуван от alex_markov
                      ...Ми защо с изключение на Интерко давай с "Включение" това е правилният избор
                      Знам, но няма време..

                      Коментар


                      • #12
                        Яро,
                        що не му сложиш на LR-a от тия гумета 15"
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                        Коментар


                        • #13
                          Първоначално публикуван от LJ73
                          Яро,
                          що не му сложиш на LR-a от тия гумета 15"

                          Мда.. 265/85/16 (отдолу) изглеждат малки градски гумета в сравнение с тези от линка..


                          Какво ще издребняваме тогава, направо да взимам нещо такова и да apply-вам за 'шофьорче с английски' на север:




                          Коментар


                          • #14
                            ша са сетиш
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                            Коментар


                            • #15
                              Първоначално публикуван от Yaro
                              Знам, но няма време..

                              "Който търси ще намери" /цитат/

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X