Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам принтер

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купувам принтер

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    Цената е супер...
    и дотук
    черната глава струва 27 лева - 220 страници
    цветната глава - 35 лева - 244 страници

една касета Q2612A се зарежда за трийсетина лева, и гарантира печат на 2000 страници при 5 % зачерненост...
    това е за пример само де..
    Еми той Кольо,това точно каза в началото,че точно за толкова ще му трябва,друг е въпросът,колко често ще го използва
    Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      И на 1/10 от цената на нова да е, докато изпечаташ един пакет хартия, цената на мастилото и принтера вече ще ти е дошла над тая на лазерния принтер с оригинална касета за 1000 страници. И се хващам на бас че при такъв темп на работа, в края на първата си година (даже е оптимистичен сценарий) тоя принтер ще е тотално задръстен, тоест ще трябва да купува нова оригинална касета с мастило. И най-важното - пускайки го "да си изпечаташ нещо" не знаеш на какво ще прилича "нещото" и дали "нещо" изобщо ще излезе.
      Ок, ама колко струва най-евтиния цветен лазерен принтер? А и в линка, който съм пуснал е комбинация с копир и скенер.

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
        Еми той Кольо,това точно каза в началото,че точно за толкова ще му трябва,друг е въпросът,колко често ще го използва
        Да де, ама проблема е че няма да изкара толкова страници, освен ако не ги издуха в рамките на месец, а даже и тогава няма да изкара толкова, колкото пише. Думите върху спецификациите са много гръмки. Като ти покажат и разпечатки, направо ахваш. Като видиш и цената - УДАРИХ ДЕСЯТКАТА!

...а 2 месеца след това горко попържваш и продавача и себе си що не си послушал патило, ами си чел реклами и слушал търговеца в магазина.

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
        Ок, ама колко струва най-евтиния цветен лазерен принтер? А и в линка, който съм пуснал е комбинация с копир и скенер.
        Нов Samsung - 100лв. Нов HP - 160-170.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Коле, не ти трябва мастилено-струен, вервай ми имах такъв и запече, та го подарих безславно..... евтините модели по магазините са пласмасария и колкото и малко да го ползваш, си е еднодневка.... за съжаление един от последните истински принтери HP 1010 не се произвежда, а втора ръка, рециклиран го гледам по над 150лв.

има рециклирани HP LJ 1100 със заредена касета за 96лв. има и 6L още по-евтини, единствения недостатък е, че са бавни (теб това не те бърка) и че са вертикални, което означава, че след определен (немалък) брой копия, ще започнат да взимат по 2 листа едновременно.

на твое място, с този бюджет, бих взел рециклиран марков принтер, с 6м. гаранция

Коментар

...Нов Samsung - 100лв. Нов HP - 160-170.
            Може ли линк, че не намирам? Само черно-бели ми излизат.

Коментар

Може ли линк, че не намирам? Само черно-бели ми излизат.
              Аз за черно-бал говоря.

ПП: Има и Brother-и по 140 лева със все ДДС-то. А скенер+копир+принтер на Samsung е 190 с ДДС, което е грубо 150 без. Xerox-ите също тръгват от около 140 с ДДС, което е 117 лева без ДДС.

Виж в страницата на Jar computers например.

ППП: Друга особеност - желателно е да е с хоризонтален бункер за хартия. Справят се отчетливо по-добре с поемането на хартията отколкото вертикалните (например HP1100 горе). Поне такъв ми е опита с HP, Olivetti и още няколко марки.
              Последно редактирано от sparkybg; 14-02-12, 16:43.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ебати и принтерот...Вие съвсем го объркахте Кольо-соприте са малко !
                Добре,че Кольо е пич и отряза,че ще пита доверен човек,иначе щеше да чете и да му пуши главата..и тва за един принтер..Добре,че не купува апартамент..
                Както казва адаша-Винаги съм знаел,че колкото по-малко избор има човек е толкова по-щастлив !!!
                [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  ............ HP Lazer Jet 1000 и 1100 най- коравите машинки, които съм ползувал. Ще ги предпочета втора употреба, вместо който и да е нов Лексмарк, Брадър или Канон.
                  Явно си много млад /в сравнение с мен/ и не си ги ползвал професионално.

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  Кольо, и аз да кажа моето 20 ...

Не се занимавай с мастилено-струйни машини. .................
                  Търси лазерен принтер.

............. Защото HP след модела LaserJet 1020 започнаха да се правят на тарикати в ниския клас. ...........

Много малко вероятно е някой да си продаде стария лазерен принтер, защото старите машини за здрави и дълговечни. Също като джипките. Слагаш го в склада, след две-три години го изкарваш, включваш и той си заработва, няма запичане, няма нищо. Освен това части има всякакви и дори нещо да се повреди, ремонтираш и продължаваш.

Това го казвам като администратор на към 500 компютъра и поне 300 принтера. В момента на бюрото съм с HP LaserJet 6L, купен 1997 година някъде, но не си го давам

............
                  Точно и кристално ясно казано. 1020 ползваме вече 5-6 години с неголямо натоварване, но в драконовски температурен диапазон +35о -10о. Безотказен. И не скъп - 30лв за ~3000 копия.

Аналогията със старите принтери.... и джипки ми хареса. И правилото е че старата техника е правилна!

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                  .....................
                  Добре,че Кольо е пич и отряза,че ще пита доверен човек,иначе щеше да чете и да му пуши главата..и тва за един принтер..Добре,че не купува апартамент..
                  ......................!!!
                  Ми ще му пуши. Добре че заданието не беше "Принтер за 2.50" .
                  ПП Чудя се и на мен и на други защо хвърляме толкова емоция в един такъв тривиален битовизъм!?
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                    ПП Чудя се и на мен и на други защо хвърляме толкова емоция в един такъв тривиален битовизъм!?
                    Щото тривиалната грешка е купуване на няколко домашни принтера за 3-4 години, и разходи за това повече от за лазерен. А Кольо е наш човек. Пък и не берем парите по дърветата. Не съм имал случаи да ми останат излишни до сега.

Коментар

Когато човек купува нещо на което ще му взима душата, изборът е значително по- лесен. Купуването на вещ, която ще се ползува чат- пат е тънка и капризна работа. Така мой колега си дондурка един Шевролет, купен нов- новеничък, на 6 години и на 5000 км. Видя- не видя, миналата година му смени маслото, че старото от седене потъмня. Току, свали акумулатора, зареди го и припали две кръгчета из квартала... Иначе преди да го купи, половин година разпитва таксиметрови шофьори, по сервизи... скъпа ли е поддръжката, колко гори, намират ли се части... Абе, купуването на ненужни неща си е изкуство и не е за всеки.
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                        ........ Абе, купуването на ненужни неща си е изкуство и не е за всеки.
                        Ето това трябва да се запише във " Велики мисли на велики хора"
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Само дето, като повечето велики мисли, не дават никакво решение на конкретния въпрос. Кольо, колкото и да мисля, ако наистина ти трябва само принтер и си сигурен, че никога няма да ти потрябва цветен... взимай евтин, лазерен и това е. Пък, винаги можеш да си купиш после един скенер за 70- 100 лева, фотопринтерчета на Канон има по за 80- 90 лв, че и с блутут... Накрая ще ти препоръчам и марката. Вероятно ползуваш Уиндоус, но ако решиш да залитнеш към Мак или, не дай си боже Линукс, ще видиш зор с драйверите на всичко различно от НР.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Щото тривиалната грешка е купуване на няколко домашни принтера за 3-4 години, и разходи за това повече от за лазерен...
                            Няколко принтера за 3-4 години???!! Стига изхвърляния, моля. Това, което ще получи за 70лв. от ЦВЕТНО мастилено-струйно мултифункционално устройство(принтер, копир и скенер) алтернатива няма. Говоря за поставените изисквания.

Коментар

Няколко принтера за 3-4 години???!! Стига изхвърляния, моля. Това, което ще получи за 70лв. от ЦВЕТНО мастилено-струйно мултифункционално устройство(принтер, копир и скенер) алтернатива няма. Говоря за поставените изисквания.
                              Еми, моя случай - мастилен на HP (тогава лазерните бяха скъпи, а цветните лазерни - още повече), после мастилен на EPSON, щото уж евтин и с добър фото печат, и сагата завърши с HP CP1515N. А вече има и многофункционални цветни лазерни устройства на HP, тръгващи от 300лв.

Работата е там че 70-те лева са само първоначалната инвестиция, срещу която получаваш нисък клас скенер, и принтер с ниска надеждност, който при рядка употреба се запушва и качеството му на печат спада драстично, разхода на консуматив въобще не е тоя, който се твърди че е, и често се случва да трябва да смениш консуматива дори и да не е изхабен, просто защото тая касета постоянно се запушва. Да, ако изпечатиш страниците, които е декларирано че изкарва консуматива в рамките на месец-два, и то на порции от поне няколко пъти седмично, проблем няма да има и бройката страници ще излезе близка до декларираната, но в момента, в който оставиш тоя принтер изключен примерно за месец или два, после не се знае дали ще тръгне и колко мастило ще похарчи за да се изчисти, ако въобще смогне да го стори без външна помощ. То е като да си напълниш резервоара на колата, и при всяко палене да изхвърляш по половин кило, а ако е стоял по-дълго - да изхвърляш по 2-5 кила, ако въобще запали без промивка на горивната система. Щом при ползване от мен се запушваха, дето от 15 години с компютри си изкарвам хляба, смятай какво ще се случва при още по-рядка употреба.

Коментар

Пак подчертавам - за поставените изисквания това е идеално, според мен. При положение, че няма да се оставя без да се разпечатва по страничка на седмица(може и повече, но по-евтиното изисква и повече внимание), т.е. да няма вероятност да изсъхне. Иначе за офис, за работа, естествено, че лазерното устройство няма алтернатива.

ПП. Между другото имам едно подобно евтино устройство 3 в 1, което не е пускано от няколко месеца(поне 10). Утре ще го пусна за печат и чистосърдечно ще напиша какъв е резултата. Още е с оригиналните мастилници, с които е купено.
                                Последно редактирано от Kozzzec; 14-02-12, 22:14.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X