Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Купувам принтер

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купувам принтер

Скоро реших подобна дилема, та да се включа с няколко безполезни съвета, колега Кольо.
    1. Лазерните устройства са по- скъпи и правят евтини копия. Т.е. струват си ако правиш 20- 30 разпечатки на ден.
    2. Рано или късно ще те засърби за скенер и/или за цветен печат, я някоя снимчица да извадиш, я някой документ да сканираш... С фабрично заредените на 30 % касети в един цветен струйник ще изкараш две години, при броя копия, който посочваш. Ако не ги запечеш, както казват колегите де. После пак си купувай само черни касети. Номерът е, че имаш вариант и за цветен печат.
    3. Мразя кабели. WiFi интерфейс ти позволява да го метнеш къде да е из къщи, така че да ти пречи най- малко.
    Умишлено няма да кажа какво си купих, за да не ти влияя, но със 130 лв. си реших въпросите. Барабар с гъдели от рода на директно разпечатване на снимки от телефон или фотоапарат (имаше 5-6 броя фото-хартия в комплекта), директен печат на имейл, който изпращам от офиса до вкъщи... Най- рисковият вариант е да си купиш мастиленоструен, втора употреба. Ако трябва да му купиш касети за 80- 90 лв... сметката няма да излезе никъде. Е, гаранцията също не е за пренебрегване. С две думи, отново подходих "потребителски", а не "експертно" към избора и не съжалявам.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Купи си това мултифункционалното и като спре да е мултифункционално, го изхвърли Двете му глави струват точно колкото цялото устройство.
      Мотае ми се един стар HP 845, на който главите му са по 15 лв нови китайски и събират 42мл мастило, за разлика от съвременните с под 10мл. Ако имаш интерес, кажи ще питам дали няма да ни трябва.
      Последно редактирано от Ivan_J; 14-02-12, 11:23.

Коментар

Коле, за тоя вид домашно ползване търси единствено и само лазерен. Всякакви мастилено-струйни са таралеж в гащите. След като изхвърлих вече 2 броя от различни фирми (за да е ясно - единия HP, а другия EPSON), накрая си купих цветен лазерен HP и се приключи с простотията. Не че не го знаех предварително, но цветните лазерни едва напоследък станаха достъпни като цена.

При положение че цената на нов монохромен лазерен принтер тръгва от 99лв (поне толкова намирам), няма абсолютно никакъв смисъл да се търси на старо. Тя касетата с тонера му е по-скъпа.

Най-евтиния нов HP тръгва от около 160-170лв. Де е Киро на кирия да търсиш стар такъв в неизвестно състояние и с неизвестно количество тонер в касетата?

И не забравяй - при принтерите, особено лазерните, има 2 марки - HP, и всички останали. Бил съм свидетел (поне в ниския и среден клас техника) на всевъзможни изцепки с цел да се спести някой лев, което после винаги излиза през носа. Единствено с Xerox и Samsung не съм си имал работа, но Olivetti, Kyocera и прочие полюции не бих взел даже и като подарък.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Коле, за тоя вид домашно ползване търси единствено и само лазерен. Всякакви мастилено-струйни са таралеж в гащите. След като изхвърлих вече 2 броя от различни фирми (за да е ясно - единия HP, а другия EPSON), накрая си купих цветен лазерен HP и се приключи с простотията. Не че не го знаех предварително, но цветните лазерни едва напоследък станаха достъпни като цена.

При положение че цената на нов монохромен лазерен принтер тръгва от 99лв (поне толкова намирам), няма абсолютно никакъв смисъл да се търси на старо. Тя касетата с тонера му е по-скъпа.

Най-евтиния нов HP тръгва от около 160-170лв...........
          +1

Да, ама на Кольо не му се дават 150лв за принтер . А решението му е лазерен принтер в ниския ценови сегмент 180-200лв.

ПП Коле, замисли се защо толкова хора ти направихме оферти за мастилено-струйни. Да не говорим, че копието като го капнеш с вода и става "Москва не вярва на сълзи".
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Да и аз за тоя Cannon имам в предвид,Кольо,колега,вземай него,3в1 и цената е супер
            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Лазерен принтер, зареден за 3000 копия, с темпо от 50 - 100 копия годишно (свикнал съм да чета заданието) са 30 години. Минимум! Мнооого преди да си е изчерпал ресурса, тоя туч ще е писнал на собственика си, а децата ще са поискали нещо "по- така". Най- много на петата година колегата ще е пред същото триумение + една вече морално остаряла машинка, с вкарани в нея едни пари, дето не си ги е заработила и на половина. На петата година и струйника ще е заминал, ама ще си ползувал пълноцветен печат, скенер, вадене на снимки... апетита и яденето. Виж, за офиса, няма и да се замисля. HP Lazer Jet 1000 и 1100 най- коравите машинки, които съм ползувал. Ще ги предпочета втора употреба, вместо който и да е нов Лексмарк, Брадър или Канон.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Кольо, и аз да кажа моето 20 ...

Не се занимавай с мастилено-струйни машини. За теб такъв би свършил работа, но ако гарантираш че поне 2 пъти ще ги пускаш в месеца. Проблема идва, когато го оставиш един-два месеца без да печаташ. Тогава запичат главите и го хвърляш. Под глави не разбирай резервоарчетата за мастило, а части от самия принтер, които струват колкото принтера. Тук даже не говоря за по-малкия брой страници които можеш да отпечатиш с едно зареждане, защото казваш, че няма да е много.

Търси лазерен принтер.

...

И не забравяй - при принтерите, особено лазерните, има 2 марки - HP, и всички останали. Бил съм свидетел (поне в ниския и среден клас техника) на всевъзможни изцепки с цел да се спести някой лев, което после винаги излиза през носа. Единствено с Xerox и Samsung не съм си имал работа, но Olivetti, Kyocera и прочие полюции не бих взел даже и като подарък.
                С това не мога да се съглася. Защото HP след модела LaserJet 1020 започнаха да се правят на тарикати в ниския клас. И те сложиха чипове на касетите при Р1005, оригиналната касета на Р1005 започва да цапа преди да си е изхабила всичкия тонер (и това е фабрично заложено). Пред Р1005 бих предбочел Brother 2035. И т.н. и т.н. ... Тенденцията е еднаква при всички - купуваш евтино, после плащаш за консумативи.

Евтините Xerox-и са всъщност Самсунг в друга кутия.

Много малко вероятно е някой да си продаде стария лазерен принтер, защото старите машини за здрави и дълговечни. Също като джипките. Слагаш го в склада, след две-три години го изкарваш, включваш и той си заработва, няма запичане, няма нищо. Освен това части има всякакви и дори нещо да се повреди, ремонтираш и продължаваш.

Това го казвам като администратор на към 500 компютъра и поне 300 принтера. В момента на бюрото съм с HP LaserJet 6L, купен 1997 година някъде, но не си го давам

Ако си заделил 100 лв, гледах на скоро това . Не е кой знае какво, но е по-добро от всяко мастилено-струйно. Касетата е за 1000 копия. Зарежда се за 55 лв, от които 25 са за чипът и.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  На петата година и струйника ще е заминал, ама ще си ползувал пълноцветен печат, скенер, вадене на снимки... апетита и яденето.
                  На петата година струйника ще се е запушил поне 10 пъти и ще си е изхарчил мастилото само от самопочистване поне 3 пъти. Съответно ще ти е излязъл златен. Молим ти се - тоя съм го ял. А лазера с 3000 копия (ниската сериа HP обикновено идват с тонер за 1000 копия от завода), и 5 години да седи, на 6-тата ще го пуснеш и ще печати безгрижно, ебз да си е изял тонера.

В работата имаме HP1200, произведен 2001-ва с изпечатани 162422 страници. Сменихме му платката с лазера и огледалото преди година, защото и се беше разбил лагера. Нищо не е пипвано по него повече. Работи все едно че вчера е купен. Дърпа си листата правилно и никога по 2, освен ако не са нарочно залепени един за друг. Мъчен е и с дебела хартия (някога си печатихме книжките за софтуера ни на него).

Посочи ми нещо различно от лазерен принтер, дето да е в състояние на това, и бих се съгласил че стават за нещо.

ПП: Въпросния все още го ползваме. Никаква причина нямаме да го сменяме. Просто си стои и върши това, за което е направен.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                    Да и аз за тоя Cannon имам в предвид,Кольо,колега,вземай него,3в1 и цената е супер

Цената е супер...
                    и дотук
                    черната глава струва 27 лева - 220 страници
                    цветната глава - 35 лева - 244 страници

една касета Q2612A се зарежда за трийсетина лева, и гарантира печат на 2000 страници при 5 % зачерненост...
                    това е за пример само де..

Коментар

Аз не разбрах - Кольо копирен център ли ще отваря или...?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Цената е супер...
                        и дотук
                        черната глава струва 27 лева - 220 страници
                        цветната глава - 35 лева - 244 страници
                        И след 2 месеца бездействие, дали като го пуснеш ще е в състояние да изкара нещо, или ще трябва да изхарчи мастило за 20 страници, докато се самопочисти?

Струйните имат все още едно единствено предимство - малък обем и тегло, ниска първоначална инвестиция, и качествен цветен печат, когато са в добра форма. Обаче особено ако не се ползва поне веднъж-дваж на седмица, включително и за цветен печат, с "добрата форма" се приключва много бързо и трябва да се чисти. Едно сериосно чистене (щото той по принцип си се чисти при всяко пускане и карчи по малко мастило за това), обикновено хаби мастило за поне 5-6 (често за повече) страници, и в един момент се оказва че цялата касета за 220 страници я е стигнала за 100-ина, я не, а останалото е отишло за чистене.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                          Аз не разбрах - Кольо копирен център ли ще отваря или...?
                          Кольо иска принтер, дето да ползва 2 пъти в годината, и като го пусне, да свърши работата, заради която е наречен "принтер". Ми, струен принтер на тия условия категорично не отговаря, освен като цена.

Коментар

Ами точно защото два пъти в годината ще го ползва идеално го урежда мастилено-струен. Какво му пречи всяка седмица да си принтва по нещо? А и има опция пълнене на празна мастилница на 1/3 от цената на нова.

Коментар

И след 2 месеца бездействие,..
                              Спарки, това го приемам като допълнение към поста ми.

Фирмата ми създадох през 1989 година, и една от дейностите ми е точно такава - зареждане и рециклиране.

И понеже другата дейност е сервиз на компютърна техника и периферия, имам много ясно виждане върху тези неща.

Напълно съвпадащо с твоето.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                                Ами точно защото два пъти в годината ще го ползва идеално го урежда мастилено-струен. Какво му пречи всяка седмица да си принтва по нещо? А и има опция пълнене на празна мастилница на 1/3 от цената на нова.
                                И на 1/10 от цената на нова да е, докато изпечаташ един пакет хартия, цената на мастилото и принтера вече ще ти е дошла над тая на лазерния принтер с оригинална касета за 1000 страници. И се хващам на бас че при такъв темп на работа, в края на първата си година (даже е оптимистичен сценарий) тоя принтер ще е тотално задръстен, тоест ще трябва да купува нова оригинална касета с мастило. И най-важното - пускайки го "да си изпечаташ нещо" не знаеш на какво ще прилича "нещото" и дали "нещо" изобщо ще излезе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X