Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Kупувам 4х4 до 5000 лв

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Kупувам 4х4 до 5000 лв

Колега, защо не погледнеш някоя Кия Спортидж? Има си всичко - рама, бавни, хъбове.
    Давам пробни кръгчета с моята. Не я продавам!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Колега,имаш ли пердстава колко е наклон от 75% при изкачване и дали нещо е в състояние да го изкачи.
      Styr Puch Pinzgauer евентуално, ако не е много дълъг...
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Styr Puch Pinzgauer евентуално, ако не е много дълъг...
        Цък!! Не става! Всичко над 45 градуса е неизкачваемо.
        Явно се бъркат градуси и %ти.

Коментар

Огледай се за Дискавъри 1 с екстрите и дизелов мотор от по-последните години, с механична ГНП. Малко над твоите пари е, ама с бартера и колата която даваш може и да спазариш нещо.
          От тези, които си гледал според мен само Паджерото си заслужава обстоен преглед, но...Този двигател за дълга база е прекалено слаб, и харчи повече от Дискавъри 1. Второ, хубаво е да е с раздатка Супер Селект, която е много приятна екстра(може да прочетеш за нея). Мотора освен слабичък е и малкооо, не точно проблемен, но някои имат проблеми с главите, отделно е с малко по-сложен ангренаж заради балансиращите валове. По-добре е 2,8 той е по-мощен и като цяло по-добър(има и той един-два кусура, ама се знаят).Но пък те са по-скъпи, а и разхода им сравнен с Диското е малко по-висок.От класа на Паджеро е и Нисан Терано 2. Според общото мнение е доста безпроблемен джип особено двигателят 2,7ТД/ТДИ. Във всички случаи се приготви за разход на дизелово гориво около 10л/100км нафта. Витарата не е лоша машинка, кията и тя(по-малки са и разхода е малко надолу). За мен реда е Диско, Терано, Паджеро, Витара, Кия, Хонда и така... Фронтера също(някъде между Терано и Паджеро), но с 2,8ТД–джипа си е изцяло Исузу, а и има хубави цени сега
          За многото извънградско май ще ти е по-изгодно някой СУВ от класа на CRV на Хонда.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Огледай се за Дискавъри 1 с екстрите и дизелов мотор от по-последните години, с механична ГНП. Малко над твоите пари е, ама с бартера и колата която даваш може и да спазариш нещо.
            От тези, които си гледал според мен само Паджерото си заслужава обстоен преглед, но...Този двигател за дълга база е прекалено слаб, и харчи повече от Дискавъри 1. Второ, хубаво е да е с раздатка Супер Селект, която е много приятна екстра(може да прочетеш за нея). Мотора освен слабичък е и малкооо, не точно проблемен, но някои имат проблеми с главите, отделно е с малко по-сложен ангренаж заради балансиращите валове. По-добре е 2,8 той е по-мощен и като цяло по-добър(има и той един-два кусура, ама се знаят).Но пък те са по-скъпи, а и разхода им сравнен с Диското е малко по-висок.От класа на Паджеро е и Нисан Терано 2. Според общото мнение е доста безпроблемен джип особено двигателят 2,7ТД/ТДИ. Във всички случаи се приготви за разход на дизелово гориво около 10л/100км нафта. Витарата не е лоша машинка, кията и тя(по-малки са и разхода е малко надолу). За мен реда е Диско, Терано, Паджеро, Витара, Кия, Хонда и така... Фронтера също(някъде между Терано и Паджеро), но с 2,8ТД–джипа си е изцяло Исузу, а и има хубави цени сега
            За многото извънградско май ще ти е по-изгодно някой СУВ от класа на CRV на Хонда.

Благодаря Цецо,разсъждаваме еднакво.Единствено съм набелязал в повече Freelander 2.0 тди 2001,но е към края на "класацията" заради по-малкия багажник.
            Pajeroto е от познат , това прави ли го по - привлекателно?Няма да има разходи по първоначалното обслужване и все пак ще имам поглед в/у сервизната му история дотук.Как мислиш?

Коментар

Пенчо , благодаря за идеята ,а и за предложението! Не съм се замислял за Кия.Сега вече ще ги погледна по-подробно , но все ми се стуват с не много големи багажници , а и нищо не знам за здравината им,поддръжката...Мерси все пак!

Коментар

Първоначално публикуван от Pepy72 Преглед на мнение
                Пенчо , благодаря за идеята ,а и за предложението! Не съм се замислял за Кия.Сега вече ще ги погледна по-подробно , но все ми се стуват с не много големи багажници , а и нищо не знам за здравината им,поддръжката...Мерси все пак!
                Като имаш път наоколо - обади се.

Коментар

Pajeroto е от познат , това прави ли го по - привлекателно?Няма да има разходи по първоначалното обслужване и все пак ще имам поглед в/у сервизната му история дотук.Как мислиш?
                  Естествено, че от познат е плюс ако го вземеш. Но все пак се качи и го покарай за да добиеш представа дали ти пасва. Двигателят е с означение 4D56, пусни му една търсачка във Форума за да видиш за какво става дума. За раздатката казах–Супер селект е по-добре. Иначе може да погледнеш и Галопер на Хюндай, който е със същия мотор и е почти същия джип(т.е. е по-стария модел–Паджеро 1 с нови ламарини и куп екстри). Аз лично слагам Тераното преди Паджеро, заради безпроблемния мотор–целия е чугунен, барабар с главата, ангренажа му е със зъбни колела и долен вал. Нито криви глави, нито му се сменят ремъци вериги и пр. Сменя се само масло и филтри. Само Супер селекта е в полза на Паджеро и евентуално наличието на блокаж в задния диференциал(ама не е кой знае колко потребно, при Тераното е LSD).
                  Като вариантите на Паджеро 2,5 и 2,8 отговарят на вариантите на Терано 2,7TD и 2,7TDI–съответно по около 100 и 125 коня, а и цените им са горе-долу успоредни. По-мощното Терано(вече на купето с четирите фара отпред) е с електронно управление на мотора, но доколкото знам това не му е проблем.Паджерото се прави в Япония и Великобритания, а Тераното в Испания. Тераното го има и като Форд Маверик и си е абсолютно същото. Паджеро от Англия е Митсубиши Шогун(а за някои пазари, мисля Испания– Монтеро).
                  Дикавърито ми е фаворит, заради постоянното 4х4, целите мостове, възможност за бавни, без блокиран междуосев диференциал, опростен мотор с директно впръскване на горивото и добри характеристики(малко по-икономичен). Слави се и със сравнително евтина поддръжка, а и ми допада като дизайн и функционалност.
                  Това са само голи цифри и факти, та най-добре, преди да купиш пробвай няколко различни марки и модели и виж кое ще ти допадне най-много.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Я се огледай за Субару.
                    Все пак е кола, а може повече от някои сувчета.
                    Само идейка.
                    Некое форестърче........
                    Поздрави!
                    VITARA, SAMURAI
                    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                    RENAULT ESPACE QUADRA
                    ...и едно сивикче за града...

Коментар

Пенчо , благодаря за идеята ,а и за предложението! Не съм се замислял за Кия.Сега вече ще ги погледна по-подробно , но все ми се стуват с не много големи багажници...
                      Има дълга база с малък багажник

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1998_kia_sportage_4_dr_ex_4wd_suv-pic-38154-ucc.jpg
Прегледи:1
Размер:88.0 КБ
ID:5307898

Както и същата, но с доста голям багажник. Погледни разликата в задно страничностъкло

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:51361513_3.jpg
Прегледи:1
Размер:57.1 КБ
ID:5307899

Общо взето ако видиш резервната гума да е на стойка зад багажника, значи е с малкия багажник
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Багажника не чак толкоз малък. Освен това седалките падат лесно. Аз съм къмпингар и катуна ми е доста. Товаря и гумена лодка и двигател 8коня. Вярно имам и багажник на покрива..

Коментар

Не знам какви са представите за малък багажник,но събира 12х50кг. торби цимент и бутилка на газовото!Без да бутам седалките!

Коментар

Здравейте колеги! Благодаря за предложенията - очаквам и още! Не съм се спрял на нищо конкретно дотук , а и не бързам.Парите ,като са на лице ,ще я карам кротко за да попадна наистина на моята си кола.
                            Nikifori , с удоволствие бих погледнал твоя звяр,да се разберем нещо ,кога ти е удобно за уикенда...?По принцип не съм много фен на Nissan , но знае ли човек...
                            Цецо ,благодаря ти за откровеното мнение,имам нужда от напътствия - не отричам ...Бос съм много по темата и приемам от този род забележки и вмятания с благодарност.
                            Да споделя от днес.Ходих до Горубляне.Спрях се на :
                            1. Гранд Чероки Лимитед 3.1 тди 2000 г. автомат - 8800лв.Много над бюджета ми ,но се договорихме с продавача за бартер с моето Пежо 306 хди 2.0 2001 + доплащане 4к
                            2. Рено сценик RX4x4 2003 1,9 дци пак за бартер ,но + 3000...
                            3. Митсубиши Паджеро 2.5 ТДИ 96г. ,не стана за бартер ,човека му иска 5500.
                            Моля ви за съвет ,кое от тези возила най - би подхождало на профила ми + ясно , че Реното е с най-евтината поддръжка,но за другите две нямам понятие как са консумативите.Знам че ,Черокито е с италианския мотор и славата му....Казвайте...
                            Мерси предварително!
                            П.С. Ако някой от вас му трябва и е съгласен на бартер ще обсъдим и по-скъпи автомобили.
                            Пежо 306 комби 2001 , 2.0 хди 90 к.с.При интерес ,ще кача снимки(ако се науча как става)Поздрав!

според мен,като гледам на какво си се спрял, Гранд Чероки Лимитед 3.1 тди 2000 г. автомат ми се вижда най доброто решение,аз бих взел него,а реното направо го изкачи като вариант!!!!поздрави и успех в избора!!!

гледам в cars.bg има един за 7500 но пише че цената се коментира,с лява дирекция!
                            Последно редактирано от corpse; 09-10-11, 03:22.
                            Grand Cherokee limited WJ 4.0

Коментар

Мога да предложа Паджеро/ късо,червено ,прясно боядисано и обслужено/2.5ТД,супер селект с работещ блокаж ал.джанти с 32/10,5/15 Пирели скорпион муд!
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Мога да предложа Витара дълга база, с АГУ в перфектно техническо състояние. Салона е като нов, забележките са по боята отвън - одрана от клони. Има 2" лифт, което я прави по-проходима, но в никакъв случай по-малко стабилна. Гумите са АТ на 90% стават за всякакъв терен и всички сезони. Ако я вземеш, имаш да смениш маслата по трансмисията(или да се разберем аз да ги сменя). Друго за правене няма, сипваш газ и караш. Единствено няма климатик. Цената е 4500лв.

Ако държиш на дизел, мога да ти предложа новият ми Ленд Ровър Дискавъри 200ТДИ - 5 врати, с климатик. Нещо не ми пасна дизела. Ще си го карам, но ако има мераклия ще го дам и ще си взема бензинов джип. Цената е като на Витарата. Снимки нямам
                                Снимки при интерес. Можеш да ми се обадиш на 0897808254.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X