Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Стари големи радиокасетофони

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стар голям радиокасетофон

Имаше две разновидности на дековете Респром - с изцяло не-автоматична (да кажем - механична) и с полу-автоматична клавиатура (усилено, моторно предаване на механичната команда). Имаше голяма разлика в качеството на изпълнение между тях, но като цяло си бяха боклучави. От друга страна MDA2020 НЧУ стъпалата бяха класика в продуктите на Респром. Качеството им беше мн. добро с 1% застъпеност на нехармоничните изкривявания. Вграждаха се както на ,,комбайните", така и на ресивърите с марка Респром. Към тунерите им (също в универсално схематично изпълнение) нямам никакви забележки...
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

А сега опирам и до друга молба. Със първите касетофони дойде и нуждата да ги запълня. На някой да му се намират още касетки с такава визия? Как ме хваща яд че изхвърлих всички останали ми кашони с касетки едно време. Ама ми разбиха тогава квартирата в Лозенец и изнесоха всичко (декове, усилватели,колони) и в яда си си изхвърлих касетите.
      Прикачени файлове
      висете отпуснато

Коментар

Ето и новата придобивка Sherp GF-767.За съжаление не е в цветущо здраве и вид, но пак е нещо.

Копчетата са видяли доста зор, за да се изтъркат така.

Едно от копченцата липсва, потенциометъра на усилването е много зле, потенциометъра за баланс не работи, както не работи и потенциометъра за високите.

Високочестотните говорители не знам дали са оригинални, някакви пиезокристални пластинки и честно казано, не съм доволен от към високи.

Разлепих го, за да разглобя касетофона за миене.

Демонтаж на механиката, която беше блокирала, но я оправих.

За съжаление и на двете гнезда са счупени зъбчетата за закачане на подвижните панели за касетките.Измпровизирах и утре ще видим резултата.

След като го разглобих, топнах панелите във ваната и се започна голямото търкане и чистене.Ефекта е доло-горе добър

Утре продължавам с отстраняването на забележките, за да стане в що-годе приемлив за експоатация вид.Само не знам с потенциометрите какво ще правя, много странен чешит са и едва ли могат да се намерят такива
        Друг колега от Фолксваген форума има такъв касетофон и уж всичко беше ок, но в един момент започна да се крие, да не си вдига тела и накрая ми писа че не искал да го дава.Уж сме големи хора а се държи....както и да е.Намерих още един GF-7777, ама пича е фен и не го дава
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Еее браво. Ако ме видиш как се ухилих при вида на поста ти. Още една реликва в добри ръце. Много се радвам. Аз само козметично се погрижих за мойте. Приятел ще ми ги стяга като хората после. Направо така се зарибих,че се плаша . Имам още няколко обещания.... Аз искам да намеря класически само с две колони и не със вид че се махат (тия двата дето зех изглежда че се махат колоните), да имат два индикатора за нивото със диоди и да е огромен. Нещо като Шарп 6060 или 9696... Съжалявам,че не снимах докато бях разглобил. Най-трудно ми се вижда да се изчистят плексигласовите прозорчета на касетките и на скалата. Хитачито ми е в много добро здраве (само нов ремък му трябва) иначе. Липсват му само няколко накрайника за малки превключватели и ще мисля някакви неоргинални. Продължаваме да ровим .
          висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
            Еее браво. Ако ме видиш как се ухилих при вида на поста ти. Още една реликва в добри ръце. Много се радвам. Аз само козметично се погрижих за мойте. Приятел ще ми ги стяга като хората после. Направо така се зарибих,че се плаша . Имам още няколко обещания.... Аз искам да намеря класически само с две колони и не със вид че се махат (тия двата дето зех изглежда че се махат колоните), да имат два индикатора за нивото със диоди и да е огромен. Нещо като Шарп 6060 или 9696... Съжалявам,че не снимах докато бях разглобил. Най-трудно ми се вижда да се изчистят плексигласовите прозорчета на касетките и на скалата. Хитачито ми е в много добро здраве (само нов ремък му трябва) иначе. Липсват му само няколко накрайника за малки превключватели и ще мисля някакви неоргинални. Продължаваме да ровим .
            Хахаха, знаех си аз
            Да ти кажа Панасоника от предниямо пост е със сваляеми тонколони,но това не ми пречи
            За почистване е ясно, измиваш хубаво и ако има външни драскотини го пастираш
            Продължавам да ровя и да видим дали няма да излезе нещо в по-добро състояние.

Коментар

Абе я кажете като събирате такива антики,някой трабвя ли му Регонда? търкаля се една тука,както и други подобни лампови отживелици,ако някой му требе ще измислим нещо.
              Иначе и аз имам такъв касетофон,стои ми в гаража,Шарп,същия като горния ,но черен и малко по постен откъм копчета.Ще го снимам и него някой път

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                Погледни и този сайт, в менютата са представени доста интересни модели

http://pocketcalculatorshow.com/boombox/faq.html

Тези дни очаквам един такъв да ми изровят
                Panasonic RX-CT950

[ATTACH=CONFIG]282529[/ATTACH]
                Аз имам точно такъв,но без дистаннционното,това ми беше първия касетофон,не е мръднал.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                  Абе я кажете като събирате такива антики,някой трабвя ли му Регонда? търкаля се една тука,както и други подобни лампови отживелици,ако някой му требе ще измислим нещо.
                  Иначе и аз имам такъв касетофон,стои ми в гаража,Шарп,същия като горния ,но черен и малко по постен откъм копчета.Ще го снимам и него някой път
                  Е не е ли време вече да го изкараш от гаража?
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                    Имаше едни руски радиокасетофони в изпълнение с разкачащи се тонколони - Вега. Мисля, че бяха с транзисторни НЧУ. За времето си много ме впечатлиха, но по отношение на амортизацията си не показаха добри характеристики...
                    Емо ме подсети за касетофона "Вега", който стои и прашасва на село.
                    Като ходихме на гости, реших да го намеря и да го снимам. Ето го и него:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00888.JPG
Прегледи:1
Размер:164.9 КБ
ID:5241048

Освен това, снимах и май почти цялата история от близкото минало на музикалното оформление в къщи.

Радиограмофона Ригонда 102 (Добри ме подсети за него с мнението си), на който съм прослушал музика и детски приказки.

Име:DSC00883.JPG
Размер:137.2 КБ
ID:5241044

Първият ни касетофон - "Веф Сигма" (моно)

Име:DSC00884.JPG
Размер:125.2 КБ
ID:5241045

И последният ни касетофон "РМС 325 Д" - все още в употреба, в комплект с включен кабелно СиДи плейър. По лепенка на гърба се явява български ("Битова електроника" - Велико Търново), но това явно беше търговски трик и бяха поръчали някъде количество готови, без емблеми.

Име:DSC00889.JPG
Размер:153.8 КБ
ID:5241049

Име:DSC00890.JPG
Размер:120.9 КБ
ID:5241047

Не можах да открия по-малкия му брат - модела РМС 323 (еднокасетъчен), който явно беше добре скрит из шкафовете.

А ето и ретро нещата:
                    Радиоприемник "Орфей" и телевизор "Опера".

Име:DSC00885.JPG
Размер:164.1 КБ
ID:5241046

Име:DSC00886.JPG
Размер:149.3 КБ
ID:5241043
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Еее ти "изби рибата". Страхотна "колекция" имаш. И тия соц гетобластери.... Браво. Ако някога решиш да се разделяш с някой от тях знаеш къде да свиркаш . Мерси за снимките.
                      А сега чакме и Иван да постне снимки на Интерсаунда дето набара.... Нема такова чудовище . Айде не го крии.
                      висете отпуснато

Коментар

Видяхте ли му цената на РМСто? Курса беше 0.85 за $!!!

Коментар

Ако имате проблеми с транспорта от Франция пишете ми едно лично да проверя какво може да се направи.
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                            Еее ти "изби рибата". Страхотна "колекция" имаш. И тия соц гетобластери.... Браво. Ако някога решиш да се разделяш с някой от тях знаеш къде да свиркаш . Мерси за снимките.
                            А сега чакме и Иван да постне снимки на Интерсаунда дето набара.... Нема такова чудовище . Айде не го крии.
                            Хахаха не се крия бреее, утре пристига и ще го снимам до Шарп-а

Коментар

А според вас къде е границата на поколенията при радиокасетофоните? Прехода от германиеви към силициеви транзистори (1), появата на дигитален тунер, течнокристален циферблат на вградения часовник (2)? Не съм сигурен кое е точно, но определено мога да различа интуитивно всеки конкретен модел към кое поколение спада...
                              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                                А според вас къде е границата на поколенията при радиокасетофоните? Прехода от германиеви към силициеви транзистори (1), появата на дигитален тунер, течнокристален циферблат на вградения часовник (2)? Не съм сигурен кое е точно, но определено мога да различа интуитивно всеки конкретен модел към кое поколение спада...
                                Няма пряка връзка. И сега има коли без климатик. Въпрос на ценови клас към момента. Имал съм и ролков магнет със хибридни интегрални схеми. Както и У-матик водеорекордер с ламБи.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X