Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Терано II, Фронтера Б, Гр.Витара...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Купувам: Терано II, Фронтера Б, Гр.Витара...

    Търся да закупя:
    1.Нисан Терано II - къса база, 2,7 TDI, но може и бензиново..
    2.Гр.Витара - моделите до 2005г., къса база, но може и дълга (без ХЛ модификациите!) - бензинов двигател. Дизела не е съвсем изключен, но аз не съм поддържал такъв, а познатите които са го имали са рзделени 50 / 50 - "силно любят и мразят"...
    3.Фронтера Б къса база. За Опела, като цяло - нямам особени предпочитания бензин или дизел, ако е бензиновия 3.2, няма да го мисля много...
    4.Паджеро II..III..- къса база, бензинов двигател. За дизела, поради липса на преки лични впечатления - не е съвсем изключен, но аз нямам преки впечатления от поддържане на такъв - а познатите ми - както при Гр.Витара (превъзнасят или псуват...).

    За изброените по-горе имам мнение, базирано на лични впечатления, затова съм ги подредил според предпочитанията ми, но не изключвам други марки / модели.
    Това което ми трябва е "класическа джипка" - в добро техническо състояние (без изгнило, ръжда - колкото по-малко, толкова по-добре!), с бавни, обща дължина до около 4,2 м., с която обаче изминаването на 100+ км. по "нормални" пътища и трима души, да не е голямо приключение. Заради последното изискване се наложи - за мое съжаление, да се разделя със Самурайчето (ако имах къде да го съхранявам, бих си го оставил - няма такова способно и забавно "животинче" за разходки...).
    Цена за закупуване - 8-10 хил. лева.
    Намирам се в района на Сливен - Нова Загора - Твърдица. Ако има адекватно предложение - разстоянието не е проблем, за мен, но все пак бих предпочел по-подробна информяция и по възможност - снимки.
    За контакти - тук, а може и по телефон чрез № - о888 42 49 72 или о878 424972 (на втория имам и "Вайбър", но не винаги телефонът е с мен). На телефонно повикаване е възможно да не отговоря веднага, особено в работно време, "Вайбъра" е сигурен след 17:30 ч.
    Последно редактирано от hhris08; 12-03-22, 15:11.

  • #2
    И само с ляв волан - извинявам се за пропуска!

    Коментар


    • #3
      Ако може бавните да са компромис, погледни това.
      Двигателят е като на Jimny 1.3 VVT, но е 1.6 - M16A VVT.
      Нямам представа как би се представил при горски корави баири, но за всичко друго е ОК, + ниски експлоатационни разходи.

      ... и, автомобила е повече от обслужен, но подробности на място, при интерес.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

      Коментар


      • #4
        Благодаря за предложението, но търся от по-старото поколение - заради наличието на бавни скорости.

        Коментар


        • #5
          Търся, продължавам да търся...

          Коментар


          • #6
            Да напомня, че голяма "суша" е налегнала предлагането...

            Коментар


            • Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Според мен, офертата на колегата Джоу, по-горе ти е предложил Гран Витарата, смятам че е добро предложение, едва ли ще я караш над 90% само по черно за да ти трябва непременно бавни, още повече сега когато няма нищо читаво, сам си се убедил вече...

            • Джоу (x3mrjoe)
              Джоу (x3mrjoe) коментира
              Редактиране на коментар
              То още малко ще я има, че не ми остава време да мина покрай нея за да наснимам салона и отпред, след което веднага я пускам в обявите.

          • #7
            Предложената Гр.Витара няма да я коментира - това, което се вижда и е дадено като информация е повече от достатъчно - мн,добро предложение за човек, който търси такъв тип автомобил. Но аз търся нещо което да има "бавни" и знам защо ми е необходимо. Поради същата причина съм се ориентирал и предимно към модели с рама, макар да съм виждал как може да катери и "Пинин"!

            Коментар


            • Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              В такъв случай, сега се разрових из мобилето, попадна ми две сребристи фронтери къса база Б, 3.2 V6 мотора бензин, ръчка е, но цената им няма да ти хареса...

          • #8
            От този модел на Фронтера в мобилето дори в момента има 3 обявени. На такава съм се возил достатъчно, карал съм малко - само за проба, нo впечателнията ми са мн.добри, като за такъв тип автомобил. Това което ме притеснява - потвърдено от човек когото познавам достатъчно добре и който имаше и поддръжаше Фронтера дълго време, е евентуален проблем с намиране на резервни части. Не толкова за цена, колкото за възможността да се намерят, при това за модела с дизеловия двигател 2,2. Затова в момента се опитвам да не ходя на оглед на тези - 3.2 V6, защото ако автомобила е в прилично състаояние, много е вероятно да раздуя бюджета и да ..."скоча" на автомобила. По същите причини отказах на един познат дори да се кача за "тест" в Пининчето което ми предложи....
            Оказа се, че сред тези - старите модели, има такива за които все още се намират сравнително лесно и нови части - Терано, Паджеро, Гр.Витара. Обаче с Фронтерата май не е така, за съжаление. Заради по-лесно намиране на части за поддръжка, дори взех да заглеждам и Чероки KJ.

            Коментар


            • Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Нашия семеен детевоз и единствено ни МПС ни е Фронтера 3.2 V6, дълга база, ACK, имам го от години а преди него карах Фронтера спорт 2.0 C20NE двигателя, та за Фронтерите от толкова години съм им голям фен, та мога да кажа само хубави неща за тях, относно частите, нямам проблеми с тях, поръчвам ги от известен магазин само за Опели - Олимпия, да, частите им не са евтини но ги има, това което нямат на склад го поръчват и го имам.

              Успех с намирането на твоята джипка, ще усетиш когато я видиш

          • #9
            Темата е за архив.

            Коментар


            • #10
              Какво взе ?
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

              Коментар


              • #11
                Терано 2.7 ТДИ. Според това което е "видимо" и може да се провери - изглежда в добро техническо състояние, бъдещето ще покаже какво е действителното. Няма драма с изгнило или ръжда. В следващите дни започвам със смяна на маслото в двигателя и проверка / профилактика на някой други неща които са ми направили впечатление, като се надявам да няма скрити неприятни изненади.

                Коментар


                • #12
                  Честито !
                  Много добър избор !
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X