Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Лентов фотоапарат.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Мога да предложа лентов Олимпус IS-21 с обектив 28-110 с цена 100 лева.




    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

    Коментар


    • Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря, ще го имам предвид.

  • #17
    Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Написаха ви, че Практика не се търси, вие пак Практика та Практика
    Не съм прочел условията, явно - извинявам са!
    А с филмите какво ли е положението, дали още могат да се купят без да се поръчвай онлайн и да се чакат седмици?
    На мен последните ми го носиха от UK и то преди бая години.
    Ма сега като се замисля условието беше да се B/W и май само илфорд покриваха изискването да са нови.
    Враг усраине

    Коментар


    • Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Имам чувството, че някои фирми са се запретнали да отговорят на търсенето. Надявам се да се нормализират цените в някакъв разумен период от време. Последно купувах от магазина на Коко Трейман, на Графа. Цените тук и в Холандия са почти изравнени.

  • #18
    Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

    ...А с филмите какво ли е положението, дали още могат да се купят без да се поръчвай онлайн и да се чакат седмици?
    На мен последните ми го носиха от UK и то преди бая години.
    Ма сега като се замисля условието беше да се B/W и май само илфорд покриваха изискването да са нови.
    С филмите сега е като с бананите едно време - има ги в показния на ЦУМ А казано по-сериозно - има ги във фотомагазините, но цената им е като за сувенир от космическа совалка

    П.П. Например Кодак Портра 400АСА е почти 40 лева. Ч/Б са по 18-20 лева.


    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

    Коментар


    • Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      То пък все едно илфорд-а от скапаният остров не докарваше на цена трюфели и едно време.
      Сега поне явно ги има в показният!

  • #19

      • Тропчо коментира
        Днес, 18:21
        Падам си и обикновено се отнасям с респект към подобни позивни\ никове. Сиреч, викаш да се регистрирам и във въпросния фотофорум? ...
    Мисля, че не е задължително да си регистриран, за да разгледаш обявите. Пробвай, ако не стане ще ти пратя линк за раздела.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

    Коментар


    • Ilia801
      Ilia801 коментира
      Редактиране на коментар
      Обявите се виждат без регистрация. Препоръчвам ръчнофокусен апарат с 50мм обектив. Да тренира "Sunny F16 rule" колежката. Ако не знае какво е, чичо Гошо знае. Марката е без значение, както казах и преди - Никон и Пентакс за предпочитане. Практика на М42 резба също е добър избор. Канони, Минолти, Олимпуси и пр. си сменят байонета при минаване на автофокус и старите вече не стават. Има и приложения за смартфон, които могат да мерят светлина достатъчно точно за нейните цели. ВАЖНО е камерата да има ръчно управление на скоростите. Иначе няма смисъл според мен ...

      Автофокусен модел не и трябва, апаратите имат големи визьори с призма и микро-растер. Фокусира се много точно. Ако не знае как се ползва, има един сайт - buktus.org - има книжка за почти всяко лентово тяло появило се някога.

      Може и телеметър да се вземе, пак е интересно.

      Препоръчвам изцяло механична камера. Ако се налага батерия, има едни такива за слухови апарати. Дълго става, има доста уловки. Затова, класическо тяло, изцяло механично. Най-малко неща може да се объркат. Лентовата фотография е много готино занимание, за съжаление и доста скъпо. Иначе има всичко, както и казаха по-горе.

      ВАЖНО: Много от старите камери им се разпадат упътненията на капаците и пропускат светлина, разваляйки филма. Важно е камерата да се тества, или продавача да поеме ангажимент. Или да имате предвид, че някой трябва да се заеме с този проблем ако го има. Майстори не знам къде има, последно Наско от Дондуков се занимава с моите камери. Той мисля почина, аз не съм вече в София и лентата остана само добър спомен ...

      Гледам сега базара, има няколко добри камери. Минолта има една много красива! Голяма мечта ми беше! Няколко чинона има. Практика има, брандирана като Порст. Яшика на М42 (на разумна цена при това).Говорете с продавачите, повечето са отзивчиви и ще ви помогнат. Може и регистрация да си направите във фото-форума. Там има доста хора с опит, които на драго сърце ще ви помогнат.

      Ако има конкретни въпроси, питай. Ще гледам да влизам по-често тия дни, да мога да отговарям ако има нужда от нещо.

    • Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Илиа801 и аз започвам да клоня към ръчен фокус. Като ще е гарга, да е рошава. Пък и това с батериите, в какво състояние са... няма ли варианти с АА или ААА? Да не говорим, че онова взиране в монохромното дисплейче никога не съм го разбирал.

    • Ilia801
      Ilia801 коментира
      Редактиране на коментар
      Когато са правени тия апарати, АА батерии е нямало. Те практически не им трябват, ако са изцяло механични, освен за един доста глупав светломер. Малко по-късно започват да използват електроника, за да могат да отработват точно скоростите. Като разбира се батериите не са точно 1.5 волта, а по-малко (около 1.25). Което в някои случаи е проблем. Заменят се с батерии за слухов апарат.

      Моят

  • #20
    Да поразбутам малко кошера Ето ти една обява, която отговаря хем на твоите изисквания, хем на насоките дадени от колегата в коментара по-горе. Единствения "недостатък" е липсата на самоснимачка, но пък има скорост 1/2000, което за чисто механична камера е супер лукс.

    https://photo-forum.net/index.php?AP...view&id=127850
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

    Коментар


    • #21
      Ето ги моите предложения - Canon 5000 за 200 лв и Olympus is100 :

      Коментар


      • #22
        Сега видях какви снимки съм направил снощи с телефона и без очила. Ако се интересуваш ще направя други.

        Коментар


        • #23
          Аз пък си спомних в началото на W2K какво казах, като чух за 1 път eye controlled focus от Cannon.
          По шопски, естествено: Е те такова животно НЕМА!
          Даже като колега ми го демонстрира в офиса.

          https://www.olx.bg/d/ad/avtofokusen-...2-ID928ig.html

          Не знам това дали минава за ръчен фокус но ей го на - съществува на пазара.
          Не че ебалник е място за фото техника но откакто има рейтинг нещата вървят на добре!
          Враг усраине

          Коментар


          • #24
            Моите 50 стинки, като притежател на 10-на дигитални професионални апарата и десетина читави лентови и още безброй нечитави "за витрината". Аз бих избирал между два варианта. Вариант 1 - формат 6х6 - Мамия, Хаселблат или дори Пентакон сикс. Много е яко да се снима на среден формат, много е увлекателно, особено за хора които имат време. Процеса на снимане, после на проявяване, на сканиране - хубави плътни образи, сочни пейзажи или портрети - абе мания... Естествено не влиза в този бюджет, но ще я "запали" за винаги . 2 вариант - Минолта МД или Канон ЕОС (ама тия са грозни и пластмасови) или Канон ФД или Никон от серията F. Защо тия - защото рано или късно ще се насити на филмовата фотография, а обективите от тия могат да се ползват после и от цифрови тела, чрез преходници, или в случая с Канон ЕОС - на DSLR телата - направо без преходници. Разбира се хубавите екземпляри са си хубави пари, но поне с възможност после за използване на по-важната част - обективите Има и един трети вариант, т.нар рейнджфайндери като Лейка или Канонет. Канонетите не струват безумни пари като Лейките и са чудесни малки бижута, с автоматика и резки хубави вградени обективи. Ако беше от Варна - аз всички тия ги имам и можех да и ги покажа, да пипне, да види какво ще и легне в ръката, но предполагам и в Пловдив ще се намери някой да покаже...

            Коментар


            • Тропчо
              Тропчо коментира
              Редактиране на коментар
              Ъм, тя в момента снима с 9х6, ама 15 евро за 8 кадъра...
              Последния Хаселблат, който видях наживо беше с плаки. Купих го и го занесох на приятел в София. Само мога да си представя Вариант 1 в какъв бюджет се вписва.
              Ще вървим на Вариант 2, това е ясно.
              Не съм срещал понятието рейнджфайндер, но ако става дума за новите лентови Лейки, дето са по няколко хиляди пари, тоя Дядо Коледа не съм аз.

            • коко келеша
              коко келеша коментира
              Редактиране на коментар
              Най-вероятно, важен фактор ще се окаже и това с какво снимат тези около нея. Малко като с джипките на виладжиите ))))))))))

          • #25
            Обявявам едностранен мораториум по темата до четвъртък (15-ти декември). Тогава бенефициентът се прибира и смятам да се консултирам и да четем тук с нея.
            За пореден път се убеждавам, че в този форум има страхотни, разноцветни, добронамерени и многознаещи хора. Благодаря Ви!
            Аз, обаче, съм един захлупен и неуверен баща и (както през последните десетина години) ще оставя решението в ръцете на дъщеря ми. От опит знам, че никак няма да ми хареса. Ако през това време нахвърляте повечко предложения, ще съм ви безкрайно благодарен. Ако не- ще я накарам тя да си направи регистрация във фото форума и ще чакам присъдата. На мен ми станаха много регистрациите къде ли не.
            Още веднъж благодаря за отзивчивостта на Всички!
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

            Коментар


            • #26
              Днес в базара: https://photo-forum.net/index.php?AP...view&id=162415
              Това със стандартен 50мм обектив, защото
              • по-нов модел е и работи с LR44 батерии, а не с такива за слухов апарат
              • Има електронно контролорани скорости, които вероятно ще работят точно даже и сега (за разлика от механичните)
              • Заради това и светломерът също ще работи коректно
              • Има приоритет на бленда и скорост, което ще улесни нещата ако иска да ползва автоматика
              • Чете DX код на филма (което не винаги е предимство, но го има)
              • Има бутон за дълбочина на рязкост
              • Има бавни скорости (ако иска да снима такива работи) + В
              • Продавачът твърди, че не пропуска светлина
              • С преходник за М42 ще използва почти всички обективи от соц,времето + някои интересни класики + оригиналните си Пентакски обективи
              • Има голям хубав визьор с призма и микрорастер, което ще позволи лесна работа с ръчнофокусни обективи
              Което не ми харесва на мен лично е, че е малко по пластмасов, отколкото на мен ми се иска. Но все пак, е по-модерен апарат.

              Иначе, за съвсем "аналогово" усещане това: https://photo-forum.net/index.php?AP...view&id=160913

              Това със стандартен 50м обектив. Разликите с Пентакс-а по-горе
              • Това си е директно на М42 байнет (резба). Друго освен М42 обекиви не може да приеме
              • Не знам дали има управление на блендата (скачаща бленда дето му викат)
              • Иначе е хубав железен апарат. Може ръчно да се задава ISO-то на филма, което в определени моменти може да е предимство
              • И това работи с LR44 батерии

              https://photo-forum.net/index.php?AP...view&id=161932
              Тази Минола също. Аз съм им голям фен на "ръчните" Минолти, но обективи в България по-трудно се намират за това. М42 не може.

              Има и други разбира се. Аз мисля че идеалната комбинация за начинаещ е 50мм обектив с ръчнофокусна камера 35мм формат. Идеално комбинира всичко, без да е прекалено скъпо. Спокойно ще се вместите в бюджета и ще останат пари и за лента.






              Коментар


              • sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Сега може ама до преди да излязат диодните фенери с нормални батерии бях полудял да търся за Скорпиона .

              • sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Има ги и в литиев вариант. Google -> "CR123a". Има колкото щеш.

              • sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Има читавите са по десетина лева бройката .

            • #27
              След много четене, ровене по олх, базарбг, фотофорума, ибей... дъщерята каза- Каквото ти решиш!
              Не знам, дали си давате сметка какъв шок и бонба беше това за мен. След толкова години "АЗ ИСКАМ" да дойдем до "КАКВОТО РЕШИШ". Завари ме неподготвен.
              Вкарвам последния си коз. Утре ще мина през магазина на един приятел, на "Графа" и ще се мятам нанякъде.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

              Коментар


              • sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Така де някой друг трябва да носи отговорността .

            • #28
              ........... Ма нема да посърне доверието в детските очи преди Коледа, я! Поне имаш избор - Hasselblad, Mamiya, но може и Leika (от теб да мине).
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

              Коментар


              • Тропчо
                Тропчо коментира
                Редактиране на коментар
                Нали! Се едно, майстор да ти каже- Колкото дадеш!

            • #29
              Малко ме е срам, но след всички съвети се чувствам длъжен да докладвам крайния резултат.
              Вероятно, повечето ще си помислят, че са си профукали времето напразно, за да ми пишат тук, повярвайте ми не е така.
              Започваме сагата с Canon Rebel G. Оказа се в много добро състояние, обективът е без забележки. Има лека драскотина, която малко дразни във визьора. Май е на... едно грапаво стъкълце, дето е над огледалото. Сигурно си има име, на мен ми прилича на френелова леща. Драскотината е встрани и не би трябвало да пречи на снимките. Външно, апаратът е неразличим от нов, всичко по механиката му работи.
              Дъщерята обеща да праща снимки, ще Ви държа в течение.
              Весели празници и домашен уют на всички. Благодаря за съветите и Наздраве!
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X