Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Лентов фотоапарат.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Купувам: Лентов фотоапарат.

    Дъщеря ми се е захласнала по класическа фотография. Дядо Коледа търси нещо налично, непотребно и читаво.
    Бюджетът ми е 200-300 кинта.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

  • #2
    Намират ли се още филми и фотохартия? Иначе адмирации!
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

    Коментар


    • Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Имам едно куфарче с основните неща за проявяване... филмите са труднонамираеми и стигат до 1 лв. 1,30 лв. за поза. Черно-белите са малко по- евтини. Фиксаторите и хартията ги има.

    • коко келеша
      коко келеша коментира
      Редактиране на коментар
      Филмите са нормално намираеми, но придобиването им е като вадене на зъб без упойка

  • #3
    Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Дъщеря ми се е захласнала по класическа фотография. Дядо Коледа търси нещо налично, непотребно и читаво.
    Бюджетът ми е 200-300 кинта.
    Подаръци приемаш ли?
    Ще ми трябва време да видя до колко непотребното е читаво, но ще е повърхностен поглед, без гаранции

    Коментар


    • Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Неслучайно посочих бюджет. ФЕД, Ломо, Зенит... не представляват интерес. Иначе, подаръци приемам всякакви.

  • #4
    Почти съм убеден,че имам нещо на тавана,но преди съботно неделно едва ли да успея да го потърся.Ще пиша като проверя.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

    Коментар


    • #5
      .....
      Последно редактирано от IvanIvanovi; 13-12-22, 10:22.
      ________________________________________________
      Subaru OUTBACK 2,5
      Hyundai TUCSON 2.0

      Коментар


      • #6
        Няма голям смисъл от даване на 200-300 лева. За толкова пари отиваш вече при почти професионалните тела на Никон и Канон, които след това си остават вечно твои. По принцип не си уточнил дали търсиш "по-модерен" вариант с автофокус или може и ръчка. Във фотофорума има цял раздел в базара за "аналогова техника". Лично за мен, ако не копираш снимките на хартия, снимането на филм се явява леко непонятно занимание.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

        Коментар


        • #7
          Стойте далече от руските филмови изчадия. Не че няма попадения, но са единици. Който и да е нормален апарат ще върши много по-добра работа. Препоръчвам Никон или Пентакс заради това, че байонета не се е променял през годините и може да се закачи обектива и на съвременна огледално-рефлексна камера без преходници.

          Във форо-форум има добри неща.

          Коментар


          • #8
            Имах навремето два Канона, довечера ще питам моята дъщеря къде са ( че и тя мина по тоя път). Ако не се лъжа моделите бяха 5000 и 50 ( S ).

            Коментар


            • #9
              Който търси аналогова камера за тия пари едва ли е начинаещ фотограф. И веднага изскачат въпроси: за какво ще се ползва, а от там - какъв формат, с какъв затвор, с какви обективи (с резби, байонети) и аксесоари (пръстени, тубуси) и т.н. Това си е цяла наука.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

              Коментар


              • #10
                Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                Комплект фотоапарат и светкавица made in DDR +светкавица на батерии



                единствената забележка -липсващото капаче се вижда на втората снимка
                И фотоапарата е на батерии. Имах такъв в... 5-ти - 6-ти клас. Отдолу има капаче, под него батерия, по него време почти ненамираема. Само не помня 6 или 12V. Цялата галимация е заради автоматичната скорост - апаратчето има настройка само за бленда и фокус, а скоростта си я смята автоматично, заради което е настройката за свточувствителност отпред и допълнителното оче, което е светломер.
                Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                Коментар


                • IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да, помня че нещо имаше автоматично, но батерия не помня каква има. Последно съм го ползвал преди 15-16г., а не го отворих сега да видя

                • sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Отдолу е. При мен беше контейнерче с 4 подобни на LR44 батерийки.

                • IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ще го погледна довечера ако не забравя
                  Последно редактирано от IvanIvanovi; 09-12-22, 15:22.

              • #11
                Познанията ми в областта на фотографията са, колкото да си изям боя. Оказаха се, обаче, достатъчни за да зарибя дъщерята. Тя първо ми отмъкна цифровия Канон- ЕОСнещоси, после докопа от мазето на майка ми един Цайс Икон с мех... Явно, ползването на уъркшоповете в академията, както и контактите с извратеномислещи елементи са дали своя резултат. Аз също не разбирам дигитализирането на хартиени снимки, последващите композиции на колажи, отново сваляне на хартия, правенето на диапозитиви... но заразата е вече пипната. Неизвестно е колко време ще държи, затова разсъждавам по следния начин:
                1. Най- лесно е да пресека нещата в зародиш с един доста посредствен ФЕД, наличен нейде по гардеробите. Само че, това никога не ми е бил основен прийом при насърчаване на детската любознателност.
                2. Да търся щракалка, с възможност за добавяне на обективи, филтри и т.н. Възможно е и да не се наложи, но знам ли?
                3. Горното, автоматично изключва Ломо, Смена, Зорки, Практика, Берета, Зенит... да, за някои от изброените може да се изрови обектив, но това е по- скоро екзотика, без право на избор.
                4. Нещата, които съм срещал по обяви, показват че приличен избор на консумативи има за Никон, Канон, Пентакс, Олимпус и тук-там Сони. Без да навлизаме в спора кое е консуматив- щракалката или обектива.
                5. Отговор на фундаменталния въпрос "за какво ще се ползва"- нямам!
                6. Прегледът на обяви за този вид фотоапарати ме обърка доста. Трудно разбирам десетократна разлика в цената на два апарата от една и съща марка и серия. Обяснявам си го единствено със състоянието на въпросната техника- все пак говорим за 20-30 и кусур годишни устройства. Това, обаче, също не мога да го разбера "онлайн".
                7. Затова съм сложил бюджет и разчитам на съвестта и познанията на продавача.
                Засега- толкоз, че стана много дълго.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                Коментар


                • коко келеша
                  коко келеша коментира
                  Редактиране на коментар
                  За съвестта и знанията на продавача - зАбрави )))))))))))))))))))))) За това писах по-горе, че не е необходимо да се вътриш с повече от 150 лева. Търси Никон F65 и след него, Канон ЕОС 50, Пентакс MZ 30-MZ 50 Toва са автофокусни тела от късните години на производство, между '90 и '00 години и за тях може да се ползват по-съвременни обективи. Проблем обикновено създава намирането на батерии, защото някои са екзотика и нямат по-съвременни аналози. Успех с решаването на проблема.
                  Последно редактирано от коко келеша; 09-12-22, 17:03.

                • trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Praktica MTL 3 и MTL5 са отлични TTL камери за напреднали. Монтажът е М42 и има голям избор на отлични обективи, от широкоъгълни до телескопи 1000 мм, и аксесоари на приемливи цени. Намират се в добро състояние, дори практически неползвани. Проблем може да е пердето на затвора. То е от материя която старее, а това влияе на скоростите.

                • trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Сега се сетих, че затворите на двете камери са с метални ламели.

              • #12
                Имам практика. И зенит-и разбира се.
                MTL 5 в прекрасно състояние, за обективи ще измислим нещо.
                Хелиос не е лош, имам и стоков 50мм.
                И не става въпрос за пари щом има ентусиазъм.
                Враг усраине

                Коментар


                • #13
                  Написаха ви, че Практика не се търси, вие пак Практика та Практика

                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

                  Коментар


                  • #14
                    MTL 5 е култова машинка. Все пак, при фиксирано ISO, предпочитам да има по- голям диапазон в скоростта на затвора, примерно от 30 до 1\2000, както и варианти на блендата. Наличието на експозиция "В" никога не ме е кефело. Без дистанционно, дори от статив дава съмнителни резултати. Автофокусът също не е за пренебрегване. Не държа да има 4-5-10 кадъра в секунда, зер при тия цени на филмите тая опция направо реже през кръста. Изобщо, неизвестността около приложението на фотоапаратчето ме кара да търся максимален обхват на възможностите му, а това започва леко да ме изнервя.
                    Благодаря за предложените подаръци!
                    Крайно нечестно от моя страна ще бъде, някой да разрови шкафове и мазета и да ми подари нещо, което аз да метна в следващия шкаф или мазе.
                    Последно редактирано от Тропчо; 10-12-22, 11:39.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                    Коментар


                    • #15
                      Щом имаш дигитален Канон, продължи със същата марка. В момента има прилична оферта за Canon EOS 50Е в базара на Фото форум. 150 лева за малко използван с обектив и 200 лева за такъв, на който и муха даже не е кацала В Пловдив имате едно търговче, което продава прилични бройки фототехника и обикновено не лъже много guciguci му е позивната във Фото форума
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

                      Коментар


                      • Тропчо
                        Тропчо коментира
                        Редактиране на коментар
                        Падам си и обикновено се отнасям с респект към подобни позивни\ никове. Сиреч, викаш да се регистрирам и във въпросния фотофорум?

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X