Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.


Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Търся на цената на почерпка.

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Здравейте! На някого да му се намира парче от ресьор-25-30см? Ще се правят два ножа за гилотина...

    Коментар


    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Колко дебел ти трябва ?

    • venkabg
      venkabg коментира
      Редактиране на коментар
      5-6мм ми се виждат добре, ама не съм правил гилотина, а карам по снимки от интернет. Над 10мм ми се вижда дебела работа.

  • На някой да му се намират излишни от старите социалистически булгарплодски пластмасови касетки ? От снимката е видно за какво ги ползвам Търся и някоя стара лостова затварачка за буркани Омния че моята остана на село и тук е мъка с една ръчна . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2b8e14e26719e8aa03e824d6f810f77f.jpg
Прегледи:602
Размер:29.8 КБ
ID:6642494Натиснете снимката за да я уголемите  Име:DSCN2027.jpg Прегледи:0 Размер:656.1 КБ ID:6642483
    Последно редактирано от sek.1; 08-09-20, 09:00.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • Утре ще се ровя в мазе на приятел, който е зад големият гьол, пълно с шишета у буркани, които пък отиват в друга наша приятелка която ще ги ползва за същото като теб.
      Ако има нещо такова, и няма да ѝ трябва, е за теб.
      Пестин метра по-нагоре по улицата моя човек има още един дрът апартамент, на който трябва да му метнат нова дограма, което пък аз задържам, че нямам време да вися с дограмистите, но и там ще видя какво е останало, щото беше пълно с пълни шишета които изнесе в чували до багажника ми.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

      Коментар


      • Такива щайги се произвеждат и продават и в наши дни. Цената е около 4-5 лева, колкото беше и някога.
        Иначе за тия буркани си има стандартни телени касети с капак - за 9 броя. Ако ти вършат работа /тях например може да ги носиш с една ръка/ искай от колегите да се оглеждат и за такива. Аз не мога да ти дам засега, всичко което имам е в употреба. Буркани имам излишък, ама предполагам че по- наблизо можеш да си намериш ако ти трябват.

        Коментар


        • Това

          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20200908_192517782.jpg Прегледи:0 Размер:459.5 КБ ID:6642703

          ще свърши ли някаква работа ?
          Други щайги нямаше.

          Така или иначе ги метам у жипката.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

          Коментар


          • sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Тия дървените за нищо не стават.

          • Джоу (x3mrjoe)
            Джоу (x3mrjoe) коментира
            Редактиране на коментар
            Само това имаше в мазето при бурканите.

        • Не е на цената на почерпка, ама темата е подходяща.
          Та-търся си 1(един) брой рог за мотокар. Имам един наличен, и трябва още един. Този който имам е 90 см, ако се намери същия ще е супер, но ако не-какъвто има, пак ще ми върши работа.
          Нови се продават само в комплект, и са на цена 150 лева(най-евтино) за брой. Много са ми. В тукашните скрападжийници ми искат цената на желязото по две, ама нямат в наличност, и разбира се-никой не знае кога и дали изобщо ще имат.
          Та едни 40-50 лева мога да отделя за един рог, куриера отделно.

          Та ако някой нещо...
          Има ли желание-има и начин!

          Коментар


          • sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Кольо късите рогове за мотокар тежат единя по 75 кила та куриера ще ти излезе златен . Измисли им транспорт от при мен в София имаш два ама няма сила в този свят която да ме накара да ги мъкна до куриер . Качвам ти ги на едно пале и с мотокара на каквото пратиш .

        • Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
          Такива щайги се произвеждат и продават и в наши дни. Цената е около 4-5 лева, колкото беше и някога.
          Иначе за тия буркани си има стандартни телени касети с капак - за 9 броя. Ако ти вършат работа /тях например може да ги носиш с една ръка/ искай от колегите да се оглеждат и за такива. Аз не мога да ти дам засега, всичко което имам е в употреба. Буркани имам излишък, ама предполагам че по- наблизо можеш да си намериш ако ти трябват.
          Тия дни ще мина покрай бившия Булгарплод в Слатина да видя дали ще изпадне нещо . На тези пластмасовите касетки хубавото им е че събират 18 буркана от големите на 2 реда и 24 от малките . Поне капачки имам за три живота напред Тези аз съм ги минал през целия технологичен процес от пале с ламарина . Отделно аз съм направил инструмента който ги сечеше и съм настроил пресата . Нали Бойко обеща глад тая зима та се стягаме Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2040.jpg
Прегледи:540
Размер:664.1 КБ
ID:6642760Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN2035.jpg
Прегледи:530
Размер:663.9 КБ
ID:6642761

          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

          Коментар


          • Отлично знам от кое колко и на колко реда събират, хехе, още от Байтошово време. Пластмасата старее и гори, знаиш, и в един момент се предава, особено ако е стара и ти е изпаднала от някъде без история. Телената каса и да падне от половин един метър, бурканите ще устискат. Търси такива от Булгара и после моеш да ги редиш по десет една върху друга.

            Коментар


            • sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              От партийна гледна точка може и добре да е било но от технологична е голяма глупост . Дори и днес конвейр за лакиране и втори за печат на метал са много скъпо нещо а хората които разбират от метална литография се броят на пръсти . В момента има работещ освен нашия един в Пещера . В Шумен има нещо оцеляло само че не им работи печатарката от години . В момента хората които могат да печатат метал с високо качество на машините на J.G. Mailander са 4 човека в цяла България . Най дъртия печатар бате Иван Китански дето е учил останалите трима вече гони 80 и неще да чуе да дойде само да види машината . Другия Ники тая пролет получи инсулт . От години сечем едно ишлеме кроненкорки лакирано и печатано в Италия . Печата им е по зле от нашия брак а със сигурност са с машини поне 3 поколения напред пред нашия Майландер . С колегите се блъзикаме че с мече и шаблон по читав печат ще докараме ама щом на клиента му харесва ние не спорим . Днес ще ти снимам какво сме печатили през годините .

            • jordanov sv
              jordanov sv коментира
              Редактиране на коментар
              Снимай, на мен ми е интересно всичко свързано с такива стари уникални производства, забравени и "старомодни" технологии и т.н. Даже преди време щях да ти казвам да пишеш някъде или направо тема да пускаш за ваште фабрики и заводи. Значи много е хубаво всичко да е концентрирано и специализирано на едно място - съгласен съм с това, ама както един хитър човек ни каза - на нас ни е сбъркан чипа. И случи ли се да липсва здравословна конкуренция / и днес е така, па кво остава тогава - всичко държавно, планова икономика и да си производител-монополист/ става това което го видяхме - изкуствен дефицит за елементарни неща, елементарни пропуски в качеството, постоянно дънене на външния пазар където правилата са други и още и още.

            • sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              По подобни причини този който купи изнесения цех в Божурище спря производсдтвото преди 5 - 6 години . Няма кой да му лакира малки количества ламарина от формата на омнията . За да ни излезе сметката на нас да сменям формата на машината трябва да имам разтоварени при мен поне 20 тона ама тогава на него не му излиза сметката щото няма пазар за повече от 2 - 3 тона на година . Това защото ние спряхме нашата Омния а покрай нея лакирахме и на външни клиенти . Миналия месец дойде едно запитване и им отговорих че за по малко от 50 - 60 тона няма да пренастройвам машината .

          • От строшен автомобилен радиатор - трябва ми бронзовата втулка на която се навива датчикът за перки. Даже ако има две.

            Коментар


            • sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Поне аз съм виждал няколко размера датчици .

            • turtey
              turtey коментира
              Редактиране на коментар
              Станьо е прав. Купи си първо датчика който те кефи. Щото и конусни резби има и всякакви други чикиджийщини.

            • motor_men
              motor_men коментира
              Редактиране на коментар
              Имам някъде един нов който включва водна помпа за отоплителна система. Прилепва се до радиатор , тръба , маркуч , без да се дупчи. И има възможност да се регулира при каква температура да се включва помпата , в твоя случай перките.

          • Няма да стане,датчика трябва да е потопен във течността.Случвло ми се е на няколко автомобила да не се включват перките от замърсен датчик.Развивам забърсвам мизерията от челото и сработва.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

            Коментар


            • turtey
              turtey коментира
              Редактиране на коментар
              И това е така

            • Кольо
              Кольо коментира
              Редактиране на коментар
              А то въобще има ли датчик за температура на течност който да не е потопен в нея?..
              Мисля си, че Ясен е наясно с това.
              На Франко бях сложил датчика на изходящия маркуч на антифриза(от термостата към радиатора). Работеше си съвсем коректно.

          • Не искам да го потапям в течността, има си то начини. Аз и самия датчик мога да запоя за радиатора ама ми се стори малко вандалско.

            Като радиаторът е меден датчикът може и да не е потопен, важното е да има топлинен контакт. Това се осигурява.


            Иначе датчици биват на горната тръба, на долната и в средата на радиатора. Хитрината е че работят на различни температури.

            Коментар


            • Ясен
              Ясен коментира
              Редактиране на коментар
              Като нищо ще дойда, хем да ти оставя и малко работа. Задачата не оправдава Станьо да се гърби на струга, а и има поне още едно нещо което седи при него.

            • sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Радиатора меден или месингов е ? Няколко пръта електролитна мед се подмятат из работилницата .

            • veskov
              veskov коментира
              Редактиране на коментар
              Запои ли се втулката, винаги може да дупне в нея, датчика става и за тапа, акъл да искаш

          • Търся 2-3 плочки с дължина 100 см (или повече - ще ги скъся) и ширина от 10 до 25 см (колкото дойде). Ще ги монтирам за челни дъски на външно огнище, затова с дървена шарка е за предпочитане.
            На "Цар Симеон" и на "Раковски" имаше магазини, в които продаваха единични бройки, но са затворени.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

            Коментар


            • davc
              davc коментира
              Редактиране на коментар
              70х15см устройва ли те, с "дървена шарка" са.

            • trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              Благодаря, не.

            • trapper
              trapper коментира
              Редактиране на коментар
              Намерих магазин в Борово, където продават единични бройки от някои плочки и поръчах. Доставката е за 2-3 дни.

          • Търся макара от кабел, която да събере удължител 30 м, 3х1. Купих го от кауф, но навиването на ръка е неудобно и го пресуква.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

            Коментар


            • Такъв поне 50 - 60 метра съм го навил на празна ролка от 15 кг тел от телоподаващото . Имам от другите дето са от меден бобинажен кабел .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

              Коментар


              • trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                От медния кабел колко са големи?

            • То не е само макарата, за сгодно навиване трябва стойка и дръжка.

              Факт е че явно има пазар за такива защото в Ташев например продават празни макари за удължители.

              Коментар


              • trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Трябва ми само макара, щото имам чарк от моторен руски грил, който не вършеше работа, но за стойка на удължител ще е екстра. Само макарата да не е много голяма.

              • trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Трябва ми само макара, щото имам чарк от моторен руски грил, който не вършеше работа, но за стойка на удължител ще е екстра. Само макарата да не е много голяма.

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X