Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цензурата, Санчо, е на върха на ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Цензурата, Санчо, е на върха на ...

Пия си ракията и съм си пуснал на компа Первый канал. Не че му вярвам безрезервно, но просто като мислещ човек, гледам БНТ, гледам ПК и си правя изводи за себе си. Ами то за час време поне 20 пъти забива, ама от опит знам, че след 10-15 сек. пак тръгва, та го доизгледах. Това е прологът...
    През далечната 1981-1982 г. като юноша бледен, заинтересован от нещата, случващи се извън КМБ, с неосъзнат риск за живота си бях свързал антената на радиограмофон Респром Акорд​ с външния олук, за да мога да слушам Свободна Европа, Дойче веле, Гласът на Америка и т. н. Излишно е да уточнявам, че тези станции бяха заглушавани. Защо по дяволите след почти 37 години демокрация трябва да ровиш в интернет, за да гледаш официален руски канал, а други (не руски) да те заливат през националните медии? Какво е по-различното от тогавашната и сегашната цензура?

E нищо не е по-различното, същото е !
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Разликата е само че вече източниците на информация са други . Преди беше много по лесно да заглушиш няколко честоти .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Хаха, че то към 88-89 г. даже беше модерно да се слушат тея радиа и да се чете списание Огоньок, абонирани бяхме... Една приятелка мести квартирата и ми остави един туч Селена за лятно съхранение, та с него на пода в кухнята /там му беше обхватът/ слушах ДВ с трепет Ама и гледах прозорци и тераси дали са затворени, все пак съм бил у МВР войски

П.п. В казармата пък съм участвал и в строежа на едни антени по 100 метра край Салманово. Там научих вира и майна какво значи.

Коментар

Това е нищо . Преди 09.09.1944 година са пломбирали избирача на радиоприемниците само на радио София което по това време е било единственото държавно радио .

Коментар

• jordanov sv
            jordanov sv коментира
            Редактиране на коментар
            Мда, да не могат хората да си пуснат БиБиСито...

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Тогава радиото е имало много голямо значение и влияние върху хората . В по големите села е имало по 4 - 5 радиоприемника . Един в общината ; един в кръчмата и още няколко в по богатите . За разлика примерно от вестниците които са били достъпни само в големите градове като голяма част от населението е неграмотно от тях няма много смисъл .

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Това е нищо . Преди 09.09.1944 година са пломбирали избирача на радиоприемниците само на радио София което по това време е било единственото държавно радио .
          В моята батарея събрахме по 5 лв. на калпак и си купихме радиограмофон Респром Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d10a3f72506c426a6c100a48be0f9af3.jpg
Прегледи:202
Размер:47.8 КБ
ID:7049255
          Една вечер ЗКПЧ-то ни хвана в Димитровската стая, че слушаме сърбите и с канап и червен восък (отстрани на корпуса и върху врътката на станциите) го запечатаха на радио "Хоризонт". На другия ден събрах всички (без изключение) и ритуално го пуснахме от втория етаж върху релсата за лъскане на обувки пред дивизиона. Шапкарите побесняха от това ритуално самоубийство, но нещото не се водеше и унищожаване на имущество нямаше. Но последствията поне за мен не се разминаха. Интересното е, че оцеля капакът, в който после си правехме салата за ракията - това за кратко, поине за мен, защото заминах по направление "34 000 усмивки" (който го знае) заедно с още 11 "отрепки". Та така...

Коментар

Не знам нещо да е забранено, или пък да се заглушава. Ако беше - нямаше да можеш изобщо да гледаш. Имам приятел, който обожава соловьов и си го гледа редовно. В началото и аз гледах и двете страни, но бързо установих, че едното е помия и не си струва отделеното време.
            Nissan Qashqai 1.3 DDT

Коментар

• kartechar
              kartechar коментира
              Редактиране на коментар
              То и аз така. Затова гледам Первий!

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение

В моята батарея събрахме по 5 лв. на калпак и си купихме радиограмофон Респром Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d10a3f72506c426a6c100a48be0f9af3.jpg
Прегледи:202
Размер:47.8 КБ
ID:7049255
            Една вечер ЗКПЧ-то ни хвана в Димитровската стая, че слушаме сърбите и с канап и червен восък (отстрани на корпуса и върху врътката на станциите) го запечатаха на радио "Хоризонт". На другия ден събрах всички (без изключение) и ритуално го пуснахме от втория етаж върху релсата за лъскане на обувки пред дивизиона. Шапкарите побесняха от това ритуално самоубийство, но нещото не се водеше и унищожаване на имущество нямаше. Но последствията поне за мен не се разминаха. Интересното е, че оцеля капакът, в който после си правехме салата за ракията - това за кратко, поине за мен, защото заминах по направление "34 000 усмивки" (който го знае) заедно с още 11 "отрепки". Та така...
            Понеже 10.11.1989 година ме хвана в казармата нашето ЗКПЧ направи една глупост заради която го преместиха някъде . Няколко дена след въпросната дата с заповед на Добри Джуров бе закрито главното политическо управление в армията а ЗКПЧтата станаха ЗКВР ( заместник командир по възпитателната работа ) . И това за тия които нямаха годините за пенсия . Няма да забравя цялата омраза която им се стовари на главите от страна на кадровите офицери на които цялата им служба беше минала в страх ЗКПЧто да не напише някой донос защото имаха повече власт от командира . Понеже бяхме на другия край на България при нас в града нищо не се случваше а в София вреше и кипеше но го разбирахме само по новините човека с всичкия си акъл решава точно вечерта между 20 и 20.30 като всички сме в ППСтата пред телевизорите да гледаме новините да спре тока на цялото летище та да не разбираме какво става . Отива в подстанцията на летището и нарежда на дежурния старшина - енергетик да спре тока на летището . Понеже човека знае какво ще стане му иска писмена заповед в журнала . Тоя малоумник му я пише и човека дърпа шалтера . Спирането на тока на летище не е страшно но води до запускането на поне десетина резервни генератори и се води извънредно произшествие което се докладваше на командира по всяко време на денонощието . След половин час джипа с командира влетя с всичката газ и повече нашето ЗКПЧ не го видяхме в нашето поделение .

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              То имаше една тема за спомени от казармата, ама я затвориха

Спрели са ви Руската ли?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Нищо не е спряно, ама да поревем

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              А защо ревът,да не им пари нещо?

Дори не смятам да коментирам, само слагам цитат от днешните новини.
            Честно , смяташ ли че изобщо в момента има руски канал и някакви новини.

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
            Пия си ракията и съм си пуснал на компа Первый канал. Не че му вярвам безрезервно, но просто като мислещ човек,
            Защо по дяволите след почти 37 години демокрация трябва да ровиш в интернет, за да гледаш официален руски канал, а други (не руски) да те заливат през националните медии? Какво е по-различното от тогавашната и сегашната цензура?
            11 г. в наказателна колония за зам.-шефа на опозиционната руска партия "Яблок

Заместник-председателят на руската опозиционна партия "Яблоко" Лев Шлосберг получи присъда от 11 години и един месец лишаване от свобода в наказателна колония заради критиките си срещу войната в Украйна.
            "Яблоко" е единствената официално регистрирана политическа партия в Русия, която настоява за край на войната. В навечерието на изборите за Държавната дума властите засилват натиска срещу формацията

Коментар

• blackfirefly
              blackfirefly коментира
              Редактиране на коментар
              Интересно... Демек единствената политическа партия, която работи против интересите на страната си. Къде по света търпят такива!?!

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              И кои според вас са правилните източници на на информация ? Списъче утвърдено от ЕС и ЕК имате ли си ?

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Едва ли им трябва списък,някой да им казва какво да гледат,да им го одобри, да им каже кое е правилно …….че даже и не мрънкат

Няма се опра’йш

От 2006 г. партия Яблоко е член на АЛДЕ„Алианс на либералите и демократите за Европа“​. В АЛДЕ членуват две партии от БългарияАлианс за права и свободи (ДПС - Доган) и Продължаваме Промяната.​ Какво повече да коментираме? И защо на властите им е нужно да засилват натиска върху тези либерасти, след като не са помирисвали парламент от почти 20 години? Те не са заплаха за властта, вредни са за обществото и затова съдът е пратил въпросния соросоид където му е мястото!

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              А пък соловьов каза, че за 1 руZZки, украйна губи по 30. Верваме ли?

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              В Украйна нормалните мъже не могат спокойно да излязат на улицата . Много е демократично https://www.youtube.com/shorts/8sWiY5oPH94
              Последно редактирано от sek.1; Вчера, 07:27.

• kartechar
              kartechar коментира
              Редактиране на коментар
              По селата дават подобаващ отпор: https://www.bitchute.com/video/mHW8NuJcuEPj

..

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Спрели са ви Руската ли?
              Понеже нищо не е спирано, цъквайки на 124, където беше позициониран на моя телевизор Первый канал, получаваш изчерпателна информация за случващото се по света и у Русия!
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot 2026-08-19 at 20-57-29 Новини A1 Помощник.png
Прегледи:44
Размер:147.4 КБ
ID:7049543

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Лошо,сега какво ще правят “нормалните” копейки след като Европата се сети едно нещо да свърши като хората?

Не знаеш как да ги прескочиш ли или просто ти липсва канала?

Кофти значи,угодия няма

• kartechar
                kartechar коментира
                Редактиране на коментар
                Канала си го гледам когИ искам, ядове нЕмам! Ядовете ми са в заглавието, ама май четеш само коментариЙте! Та сегИ гледам за Новониколаевка, ама тя в картата на Б(осфор)ТV я нЕма. А за Европата ме бОли трибуквеникът + още две букви за членуването!

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Днес.

Зареждам...
            X