Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цензурата, Санчо, е на върха на ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Цензурата, Санчо, е на върха на ...

Пия си ракията и съм си пуснал на компа Первый канал. Не че му вярвам безрезервно, но просто като мислещ човек, гледам БНТ, гледам ПК и си правя изводи за себе си. Ами то за час време поне 20 пъти забива, ама от опит знам, че след 10-15 сек. пак тръгва, та го доизгледах. Това е прологът...
    През далечната 1981-1982 г. като юноша бледен, заинтересован от нещата, случващи се извън КМБ, с неосъзнат риск за живота си бях свързал антената на радиограмофон Респром Акорд​ с външния олук, за да мога да слушам Свободна Европа, Дойче веле, Гласът на Америка и т. н. Излишно е да уточнявам, че тези станции бяха заглушавани. Защо по дяволите след почти 37 години демокрация трябва да ровиш в интернет, за да гледаш официален руски канал, а други (не руски) да те заливат през националните медии? Какво е по-различното от тогавашната и сегашната цензура?

E нищо не е по-различното, същото е !
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Разликата е само че вече източниците на информация са други . Преди беше много по лесно да заглушиш няколко честоти .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Хаха, че то към 88-89 г. даже беше модерно да се слушат тея радиа и да се чете списание Огоньок, абонирани бяхме... Една приятелка мести квартирата и ми остави един туч Селена за лятно съхранение, та с него на пода в кухнята /там му беше обхватът/ слушах ДВ с трепет Ама и гледах прозорци и тераси дали са затворени, все пак съм бил у МВР войски

П.п. В казармата пък съм участвал и в строежа на едни антени по 100 метра край Салманово. Там научих вира и майна какво значи.

Коментар

Това е нищо . Преди 09.09.1944 година са пломбирали избирача на радиоприемниците само на радио София което по това време е било единственото държавно радио .

Коментар

• jordanov sv
            jordanov sv коментира
            Редактиране на коментар
            Мда, да не могат хората да си пуснат БиБиСито...

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Тогава радиото е имало много голямо значение и влияние върху хората . В по големите села е имало по 4 - 5 радиоприемника . Един в общината ; един в кръчмата и още няколко в по богатите . За разлика примерно от вестниците които са били достъпни само в големите градове като голяма част от населението е неграмотно от тях няма много смисъл .

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Това е нищо . Преди 09.09.1944 година са пломбирали избирача на радиоприемниците само на радио София което по това време е било единственото държавно радио .
          В моята батарея събрахме по 5 лв. на калпак и си купихме радиограмофон Респром Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d10a3f72506c426a6c100a48be0f9af3.jpg
Прегледи:34
Размер:47.8 КБ
ID:7049255
          Една вечер ЗКПЧ-то ни хвана в Димитровската стая, че слушаме сърбите и с канап и червен восък (отстрани на корпуса и върху врътката на станциите) го запечатаха на радио "Хоризонт". На другия ден събрах всички (без изключение) и ритуално го пуснахме от втория етаж върху релсата за лъскане на обувки пред дивизиона. Шапкарите побесняха от това ритуално самоубийство, но нещото не се водеше и унищожаване на имущество нямаше. Но последствията поне за мен не се разминаха. Интересното е, че оцеля капакът, в който после си правехме салата за ракията - това за кратко, поине за мен, защото заминах по направление "34 000 усмивки" (който го знае) заедно с още 11 "отрепки". Та така...

Коментар

Не знам нещо да е забранено, или пък да се заглушава. Ако беше - нямаше да можеш изобщо да гледаш. Имам приятел, който обожава соловьов и си го гледа редовно. В началото и аз гледах и двете страни, но бързо установих, че едното е помия и не си струва отделеното време.
            Nissan Qashqai 1.3 DDT

Коментар

• kartechar
              kartechar коментира
              Редактиране на коментар
              То и аз така. Затова гледам Первий!

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение

В моята батарея събрахме по 5 лв. на калпак и си купихме радиограмофон Респром Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d10a3f72506c426a6c100a48be0f9af3.jpg
Прегледи:34
Размер:47.8 КБ
ID:7049255
            Една вечер ЗКПЧ-то ни хвана в Димитровската стая, че слушаме сърбите и с канап и червен восък (отстрани на корпуса и върху врътката на станциите) го запечатаха на радио "Хоризонт". На другия ден събрах всички (без изключение) и ритуално го пуснахме от втория етаж върху релсата за лъскане на обувки пред дивизиона. Шапкарите побесняха от това ритуално самоубийство, но нещото не се водеше и унищожаване на имущество нямаше. Но последствията поне за мен не се разминаха. Интересното е, че оцеля капакът, в който после си правехме салата за ракията - това за кратко, поине за мен, защото заминах по направление "34 000 усмивки" (който го знае) заедно с още 11 "отрепки". Та така...
            Понеже 10.11.1989 година ме хвана в казармата нашето ЗКПЧ направи една глупост заради която го преместиха някъде . Няколко дена след въпросната дата с заповед на Добри Джуров бе закрито главното политическо управление в армията а ЗКПЧтата станаха ЗКВР ( заместник командир по възпитателната работа ) . И това за тия които нямаха годините за пенсия . Няма да забравя цялата омраза която им се стовари на главите от страна на кадровите офицери на които цялата им служба беше минала в страх ЗКПЧто да не напише някой донос защото имаха повече власт от командира . Понеже бяхме на другия край на България при нас в града нищо не се случваше а в София вреше и кипеше но го разбирахме само по новините човека с всичкия си акъл решава точно вечерта между 20 и 20.30 като всички сме в ППСтата пред телевизорите да гледаме новините да спре тока на цялото летище та да не разбираме какво става . Отива в подстанцията на летището и нарежда на дежурния старшина - енергетик да спре тока на летището . Понеже човека знае какво ще стане му иска писмена заповед в журнала . Тоя малоумник му я пише и човека дърпа шалтера . Спирането на тока на летище не е страшно но води до запускането на поне десетина резервни генератори и се води извънредно произшествие което се докладваше на командира по всяко време на денонощието . След половин час джипа с командира влетя с всичката газ и повече нашето ЗКПЧ не го видяхме в нашето поделение .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
            X