Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредния абсурд / Или как когато доброволно и безвъзмездно искаш да помагаш трябва да си плащаш...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

jkd
    #30.2

jkd коментира
    18-08-26, 21:21

На мен ми направи впечатление, че като има пари /възможности за действие/ - българската пожарна команда е показала на международните съревнования, че е по-добра от всички европейски такива. Без съмнение, благодарение на отличното ръководство. И благодарение на качествените хора, които имаме в състава й. Но, също така, и на повече от щедрото финансиране, доставка на най-съвременна техника, даване картбланш да се реализират добрите и правилните идеи.

Само това е необходимо и няма кой да ни спре . ​
    Много добре и пожелателно звучи.
    А аз исках да почнем с нещо дребно- няколко дърти дръгела използвани за превоз и техника да бъдат освободени от винетки по време на акции. Което не знам защо и как се приравни с желание да погерманчвам родната пожарна.
    После, във времето и пространството, може да събираме капачки, като за детските линейки, и да им вземем някой друг маркуч, помпа, генератор или там каквото им трябва.
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• jkd
      jkd коментира
      Редактиране на коментар
      Ами какъв беше там редът? Пише се на местния депутат, той прави предложение за поправка в закона, като се приеме поправката - готово. И сигурно можеха да се сетят по-рано, но досега при по-ниските такси не е било голям проблем и не са видели колко е нелогично да плащат (то общината плащала, де, а не собствениците лично - което на практика е едно и също както и освобождаване от тол такса - все е за сметка на данъците и приходите в бюджета).

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Именно- собствениците не го плащат, а общината, т.е. всички ние гражданите. Защото? Иначе да се твори бюрокрация и да се слага от единия в другия джоб знам, че можем.
      Иначе може и през депутат и закон- по дългия и трудния начин. Или просто да вкарат в базата данни на ТОЛ-системата регистрационните номера на няколко пикапа, стари газки и прочее машини и да отпаднат по електроннотехнически път от отчитане- работа за 10 минути.

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      Просто да го вкарат в базата данни без закон за целта, означава че могат да вкарат колите и камионите на Пешо, Гошо...Бойко, Румен, Ахмед...сещаш се, на "наши хора"... Не е това начина. За всяко изключение трябва да си има правна обосновка в нормативната база. Иначе става хаос, и си оставаме бананови република, макар и без бананите...

На мен пък понеже ми е интересно като отворя някоя стара тема да видя какви сме ги говорили преди 5 или 10 години та взех че намерих тази:

Ами ей го, като отсеем баластрата вътре и да остане само инфото за доброволството и ПБЗН и настроението ни ще отиде еднозначно към оптимизъм. Има там и едно мнение на уважаемия колега icos, то мисля е от Джърманито, натюрлих дет се вика

Коментар

Друго е интересно . Тоя Ил 76 който отиде в Сърбия на един заход изсипва 42 до 45 тона вода . Колко ли струва да вземеш такъв под наем като ти дотрябва ? Силно се съмнявам че държавата ни е в състояние да поддържа такъв самолет .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Като влезнем в ОНД, или там ЕврАзС, нема ли да ни е по-евтино да викаме бъртушките? Или требе направо да станем част от Матушка, за да се грижи Федералният бюджет за поддръжката на Ил-76 ?
        Работи се активно по въпроса.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        То и сега хеликоптерите ни са оборудвани с " круша " която е с обем 2500 литра . Казват че и единя Спартан са го оборудвали с резервоари за пожарогасене . Той носи по документи до 11.500 килограма .

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Брутално ефективен . https://www.dnes.bg/a/2-svyat/732804...rite-v-sarbiya

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Burtushki.jpg
Прегледи:197
Размер:246.9 КБ
ID:7049655===
      Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Burtushki.jpg Прегледи:10 Размер:246.9 КБ ID:7049655===
        Гагич личи си от далече че никога не си гасил пожар в гора та за това ръсиш поредните простотии ! Военните обекти и енергийната ни инфраструктура са построени от руснаците или с активното тяхно участие още по времето на СССР и ВД та много добре знаят къде се намират . Спътниците много отдавна смениха самолетите в разузнаването . Като огъня мине на наша територия какво правим ? Такъв тип самолети летят във въздушен коридор където и хиляди други доволно далече от военна и енергийна инфраструктура .
        Последно редактирано от sek.1; 21-08-26, 05:24.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

ОбРъкАли са се умнокрасивите, кайш? Ето каква била истината:

Име:Burtushki.jpg
Прегледи:182
Размер:71.3 КБ
ID:7049676
          Реалността няма задължението да потвърждава нечии убеждения.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Гагич като огъня ти е на няколко метра от оградата ще се кръстиш с две ръце тоя самолет да участва в гасенето .

https://bnrnews.bg/varna/post/518884...0-pozharnikari А германия ,дето я коментирахте ,има същия брой про пожарникари на глава на население като нас ,но има и 1,3млн доброволци. (при нас хората на терен са 3800 всички)
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

• Urko
            Urko коментира
            Редактиране на коментар
            А защо им е да кашират и да крият неофициални бройки? Армията им и без това има недостиг на личен състав и постоянно набират хора. Плюс това военната гражданска защита не е спирала да приема доброволци. А уредите и пожарното оборудване почти няма нищо общо с армейското такова.

• jkd
            jkd коментира
            Редактиране на коментар
            Защото им е забранено да имат голяма армия след 2-рата световна. Гражданска защита плюс разрешената бройка военни са по-малко от 300 000 общо, май. А тук, бам, и милион и триста х. отгоре. Екстра. Кой знае на какво ги тренират, в програмата може да се напъха какво ли не полезно, макар и без оръжие. И без това повечето работа на военните е логистика и инженерни съоръжения.

• kalin09
            kalin09 коментира
            Редактиране на коментар
            Баш на битришкия пожар само показаха танка ,буквално един литър вода не е излязал от него. Само дето сгазиха един генератор с него. Изобщо неприложим се оказа танка.

Остави че плащащ , ама могат и да те арестуват.

Тая престъпничка привила кампания организирала хора от района да помогнат на най засегнатите къщи.
          Незнам НСО на Радев що не я харесали, сигурно щото е не е спазила дрескода , а с кални ботуши от риенето на кал.

Последно редактирано от trav; 28-08-26, 14:53.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Това нямаше да се случи ако си носеше документите за самоличност както го изисква закона . Първото което правя преди да изляза от вкъщи е да проверя несесерчето на врата за личните документи . Щом ви е леко на душите за всичко да ви е виновен Румен Радев лошо няма . Свиквайте още дълги години ще е така .

• trav
            trav коментира
            Редактиране на коментар
            Носи лопата, рие кал от два дни.

На клипа ясно се чува че им е дала документите. Има и други клипове където се чува че се е легитимирала.
            Момата е местна от селото, познават я всички .

Това наричам милиционерщина. Изфабрикуват си версия.
            Аиде бъди един път мъж . не разбирам фенщината в така степен че да забравиш кои си

Селото е малко , момата е известна активистка , бори се да запазят водопровода и срещу мафията в Благоевград. Кмета я познава и полицията. Знаят че ще пита за местната мафия във ВИК . Момата е журналистка има статии във вестници

Кмета като я знае , е наредил да я арестуват, че да не пита за мафия. Да не развали хубавите снимки с Радев.
            А радев какво прави там след два дена , освен да легитимира дерибеите
            Липсата на документ е местна самоинициатива на милицията-
            местни дериибеи кмет полиция мафия

Ставаме като русия, неудобни активисти и журналисти в затвора
            Последно редактирано от trav; Вчера, 08:15.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Това че ме познават и кучетата в квартала и на село не отменя по никакъв начин законовите ми задължения . Въпросната ситуация какво общо има с темата ?
            Последно редактирано от sek.1; Вчера, 17:24.

Тая кака е лоша . Много лоша
          Гергана Петрова

1d ·

Един от големите ни проблеми при бедствието в Струмяни е липсата на информация или недостатъчната информация за това какво се случва и какво да правят хората.

Първо: по време на потопа - нощта в която река Шашка излезе от коритото си и заля къщите НЯМАШЕ задействана системата за ранно предупреждение БГ Алърт. Хората не знаеха какво се случва и единствената информация идваше от постове във Фейсбук на жители тук. За какво ни е тази система за ранно предупреждение като не работи?

Второ: информация за това как се помага на засегнатите къщи и как хората да заявят опис на щетите още няма на страницата на Община Струмяни. Има възможност при такива бедствия държавата да даде пари (до 1171 евро на къща), но при определени условия (да бъдат документирани щетите с опис). Защо все още има хора от засегнати къщи, до които не е достигнала тези информация?

Има водоноски от първия ден следобяд (нямаме вода трети ден), но хора от селото са ходели чак до Микрево да си пълнят тубите защото не са разбрали, че има и в Струмяни такава. Предложих да се обходи селото с мегафон и да се съобщи за водоноската. Мегафин не съм чула.

Отделно, има възрастни и болни хора, които не могат да стигнат до единствената водоноска (пред общината). За тези хора някой грижи ли се? До мен достига информация (пишат ми комшии), че баби от Горната махала са ходели пеш на жегата (37 градуса) да търсят вода. Хората питат: “Защо са всичките тези джипове общинска собственост все паркирани пред кметството, вместо да обхождат къщите горе и долу по селото и да носят вода на нуждаещите се?”

Защо няма информация къде и на колко места е скъсан главният водопровод, захранващ Струмяни, Илинденци и Микрево? Кой трябва да го ремонтира? Ремонтира ли се? Хората са в бедстващо положение - без вода трети ден е УЖАС. Защо няма информация за водата?

Трето: защо хората, които искат да доброволстват тук не достигат до официална информация каква е организацията? Пример: на сайта на Община Струмяни има съобщение (първото такова е от днес - третия ден от бедствието), че в 7.30 се събират желаещите за доброволци, но публикувано почти един час СЛЕД 7.30 ч.
          Има и още. Ще допълвам. S

Къде и е на тая личната карта .

Веднага след наводнението , много преди радев

Гергана Петрова

2d ·

До съседите ми в Струмяни и Илинденци: който има нужда от вода да заповяда!

Знаете, че главният водопровод от Пирин, който захранва с вода трите ни села е разкъсан на няколко места от пороя онази нощ. Изглежда скоро няма да го оправят.

Имам отскоро сондажен кладенец. Водата, която вади не става за пиене, но за къпане и готвене става. Заповядайте!

Имало за какво да я арестуват.

СЕЧТА НА ПИРИН НАД ИЛИНДЕНЦИ​

ИЗСЕКОХА ГОРАТА НАД ИЛИНДЕНЦИ И СТАНА СТРАШНО

Бедстващо положение в община Струмяни!

След снощната буря нямаме ток, нямаме вода, няколко отнесени коли, една отнесена къща (за щастие без хора в нея), наводнени къщи и градини.
          ИЗСЕКОХА ГОРАТА НАД ИЛИНДЕНЦИ И СТАНА СТРАШНО!
          Сега ще усвоят милиони, но гората трудно ще се върне. Дърветата задържат водата. И с всеки по-пороен дъжд ще страдаме.

Последно редактирано от trav; Вчера, 08:42.

Коментар

Тя някакви официални сигнали където трябва подавала ли е, или само снимала?

Можете да подадете сигнал за незаконна сеч бързо и лесно чрез Защити Гората или на спешния телефон 112.

Стъпки за подаване на сигнал
            • Проверка: Преди да подадете сигнал, проверете дали сечта има разрешение в официалния регистър на Изпълнителната агенция по горите.
            • Спешен телефон: Ако става въпрос за текущо нарушение или превоз на незаконна дървесина, звънете на 112.
            • Регионална дирекция: Подайте писмен сигнал до съответната Регионална дирекция по горите (РДГ) по местонахождение на гората.
            • Мобилно приложение: Използвайте платформата Защити Гората, за да изпратите геокапсулирани снимки и точна координатна информация за нарушението​
            /офтопик

А като цяло, проблемът е ясен (в края става ясен ​):

Коментар

• trav
              trav коментира
              Редактиране на коментар
              Ти не си живял в дълбоката провинция.

Идея си нямаш какво е местна власт или на какво викат деребеи

В провинцията няма да те назначат да чистиш улиците, ако не си от правилните хора.
              Кмет, полицейски шеф, ... всички са заедно и работят за някой "бизнесмен" който за да върне парите за изборите или платени нагоре, бърза да монетизира всичко. Гората е първа която става в пари

• jkd
              jkd коментира
              Редактиране на коментар
              Тя там ли живее, нещо не ми се вярва. Софиянка трябва да е.

Решила да си задава въпросите за горите и водите понеже непозната? жена я посъветвала така... докато на Радев му показват щетите от наводненията по време на обиколката... Отива при него, няма никакви други журналисти наоколо, само охрана... И после "викам, ся, като ме бутат, и аз ше ги бутам...": https://www.instagram.com/reel/Dcn28f2FODb/

Изобщо, някъде из коментарите споменават, че се занимава със строителство? Какво строителство, къде... Иначе, учила Туркология, Тракология, Психология, Медийна информация и реклама, и според профила й работи в арт ателие и в детски парти клуб Шушумишка.
            Последно редактирано от jkd; Вчера, 17:26.

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Щото имала страница във Фейсбук се кръстила журналистка .

• kartechar
              kartechar коментира
              Редактиране на коментар
              И като всяка грамотна такава написАла: ИзсЕкоха гората над Илинденци и стана страшно!
              Провокатор traveститен отвсякъде, не че Радев е стока !

Хора - изключително е неприятно да констатирам че направо сме се изродили и вероятността да се оправим е почти нулева.

В случая:
            Всичко живо обсъжда ареста и големия въпрос : имали право нямали право... Голям праз....
            А същинския проблем е : Арестуван човек щото искал да пита нещо - ами значи сме толкоз демократична държава... Позор за властта е това...
            После - аз очаквам полицията да арестува и задържа истински престъпници а не няква жена щото искала да пита нещо...
            Позор за полицията - много са силни на нормалните цивилни. Я да арестува оня Стоян Колев дето вече 5 -ти ден се подиграва на полицията: ай хванете ме де!

Направо не мога да повярвам в какви маймуни сме се превърнали и как всеки проблем който е чисто човешки/криминален се политизира...
            Царе сме на манипулацията..
            Бареков доказа полетите на Пеевски доказа че съдийката е летяла с него - което е абсолютно противоморално престъпно направо...
            И какво? Вместо да се арестува или най малкото уволни Десислава Атанасова - седмица се обсъждаше великия световен проблем: С какъв паспорт пътувала ама имала ли право с тоз паспорт или с оня...абе паспорта е най важен после летището после дали била в отпуска...
            Аве ей - ко ме интересува паспорта ве - съдия лети с корпуционер в частен самолет - какво се обсъжда повече? Край ! Виновна е.

Та мисълта ми е:
            Обсъжда се надълго и нашироко ареста на Гергана и тука таме дума за Радев - а самите пострадали от наводнението ?! Нито дума - никой не се интересува от тях...
            Та кое е важното?
            Готови сме да се хванем за гушите заради простотии а загърбваме същественото..

Коментар

• jkd
              jkd коментира
              Редактиране на коментар
              И за Бареков съм гледал разследване как е забогатял, с кой си пие пиенето, какви асистентки има. Сигурно за всеки един политик се пазят някъде такива видеа. Просто гледаме шоу програмата, за забавление.

Име:787818503_1562918558967439_1963553011335610142_n.jpg
Прегледи:6
Размер:52.8 КБ
ID:7050281

Нека ей тоз да арестуват - какво ми се правят на мъже с една жена! Толкоз ли не можаха да я избутат просто и да не правят скандали...
            Нека да гонят истинските престъпници

Тоз Стоян ги прави луди калинки

Коментар

• jkd
              jkd коментира
              Редактиране на коментар
              А не ти ли прави впечатление как тя се прави на мъж с всичко - облекло, бицепси, поведение? Съпругът й жестоко убит, имал строителен бизнес, милионер, тя си имала любовник... И някакви ЛГБТ истории замесени - Ревнив гей разфасова строителен бос.

https://www.facebook.com/krasiva.nov...9138886308542/ "Тази не е случайна. През 2013 мистериозно е убит мъжът с който живее и после леко случайно фирмите му стават нейни. Потърсете за убийството на Владислав Дочев Иванов през 2013."
              Последно редактирано от jkd; Вчера, 23:34.

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
          X