Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредния абсурд / Или как когато доброволно и безвъзмездно искаш да помагаш трябва да си плащаш...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

jkd
    #30.2

jkd коментира
    18-08-26, 21:21

На мен ми направи впечатление, че като има пари /възможности за действие/ - българската пожарна команда е показала на международните съревнования, че е по-добра от всички европейски такива. Без съмнение, благодарение на отличното ръководство. И благодарение на качествените хора, които имаме в състава й. Но, също така, и на повече от щедрото финансиране, доставка на най-съвременна техника, даване картбланш да се реализират добрите и правилните идеи.

Само това е необходимо и няма кой да ни спре . ​
    Много добре и пожелателно звучи.
    А аз исках да почнем с нещо дребно- няколко дърти дръгела използвани за превоз и техника да бъдат освободени от винетки по време на акции. Което не знам защо и как се приравни с желание да погерманчвам родната пожарна.
    После, във времето и пространството, може да събираме капачки, като за детските линейки, и да им вземем някой друг маркуч, помпа, генератор или там каквото им трябва.
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• jkd
      jkd коментира
      Редактиране на коментар
      Ами какъв беше там редът? Пише се на местния депутат, той прави предложение за поправка в закона, като се приеме поправката - готово. И сигурно можеха да се сетят по-рано, но досега при по-ниските такси не е било голям проблем и не са видели колко е нелогично да плащат (то общината плащала, де, а не собствениците лично - което на практика е едно и също както и освобождаване от тол такса - все е за сметка на данъците и приходите в бюджета).

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Именно- собствениците не го плащат, а общината, т.е. всички ние гражданите. Защото? Иначе да се твори бюрокрация и да се слага от единия в другия джоб знам, че можем.
      Иначе може и през депутат и закон- по дългия и трудния начин. Или просто да вкарат в базата данни на ТОЛ-системата регистрационните номера на няколко пикапа, стари газки и прочее машини и да отпаднат по електроннотехнически път от отчитане- работа за 10 минути.

На мен пък понеже ми е интересно като отворя някоя стара тема да видя какви сме ги говорили преди 5 или 10 години та взех че намерих тази:

Ами ей го, като отсеем баластрата вътре и да остане само инфото за доброволството и ПБЗН и настроението ни ще отиде еднозначно към оптимизъм. Има там и едно мнение на уважаемия колега icos, то мисля е от Джърманито, натюрлих дет се вика

Коментар

Друго е интересно . Тоя Ил 76 който отиде в Сърбия на един заход изсипва 42 до 45 тона вода . Колко ли струва да вземеш такъв под наем като ти дотрябва ? Силно се съмнявам че държавата ни е в състояние да поддържа такъв самолет .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Urko
        Urko коментира
        Редактиране на коментар
        И аз, ама да пробваме с нещо по-малко- някой вертолет или по-малък и бюджетен самолет?

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Като влезнем в ОНД, или там ЕврАзС, нема ли да ни е по-евтино да викаме бъртушките? Или требе направо да станем част от Матушка, за да се грижи Федералният бюджет за поддръжката на Ил-76 ?
        Работи се активно по въпроса.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Burtushki.jpg
Прегледи:6
Размер:246.9 КБ
ID:7049655===
      Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 1 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 163,279 в 01:07 на Вчера.

Зареждам...
      X