Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Златото като държавен икономически инструмент?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз не мисля по такъв начин за акциите.

Те са малки парченца от нечий бизнес. Никой не иска бизнеса му да рухне, нали?

Например най-разпознаваемото: Кока-Кола. Бранд познат по целия свят. Стотици заводи, хиляди служители, множество свързани производства.

Този бизнес има справедлива цена. Който инвестира по големи суми знае как да я намери. Всичко над нея е спекула. Който купи над "справедливата цена" си носи рисковете и последствията.

Обаче ние с господин Гагич леко "засрахме" темата.

Все пак разговора е за: "Златото като държавен икономически инструмент?"

Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• siem
      siem коментира
      Редактиране на коментар
      Аз лично нямам доверие на криптовалутите. Въпреки, че познавам хора, които станаха милионери чрез тях.

И независимо от чувствата си съм си отделил една малка сума в отделна сметка и купувам, когато е евтино и продавам, когато е скъпо. Само за разнообразие и гъдел.

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Някои от недостатъците на златото (изисква средства за опазване, физическо пренасяне) са и негово предимство. Златото е физически налично, има го някъде, следва някаква икономическа и пазарна логика. Криптото е виртуално, технически зависимо и уязвимо- наличието на интернет, сървъри, криптиране и т.н. виртуална инфраструктура. Често стойноста му не се поддава на логика и се променя меко казано на база странни пазарни принципи, няма проследяемост. Все още не е вкарано в коловоза на традиционните регулации и стандартизация, което може да бъде както положително, така и отрицателно явление. Личи си, че съм лаик, нали?

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Криптото е всичко друго, но не и уязвимо откъм криптиране и т.н. Колкото до динамиката на цената му - динамиката на цената на златото хич не е спокойна напоследък. Даже хич не съм сигурен че ако приложим подходящ изглажащ филтър в дългосрочен план златото би дало по-голяма сигурност.

Да не говорим че "инвестиционното" такова, тоест това, дето е ти е в ръцете, е практически същото като виртуална валута.

За биткойна е сигурно че в дългосрочен план ще поскъпва. За златото никак не е сигурно.

Нямам вложения ни в едното, ни в другото, та ме бОли дедовия, ама и аз се ослушвам да започна да инвестирам в нещо с дългосрочна перспектива.

Криптопазарът работи 24/7, можеш да пробваш на пияна, напушена или трезва глава, предиобед на гладно или среднощ, обаче никога не знаеш защо става това което става. Голям кеф!

Коментар

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Точно това имам в предвид. Не мога да хвана рационална логика кога, защо и как пада или се вдига и то с много.

Централните банки в цял свят се запасяват със злато

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Няма, ние сме над тея неща и не се занимаваме с такива глупости.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Запасяват се, зер. Но-о-о ние ще си останем "Нигерия с ракети... ъ-ъ-ъ грешка, Нигерия със злато": Златен бум: Откриха огромно находище на злато и мед в България https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...gariya-2976373

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Бат Гагич, нима не знаеш и не си чувал какво е казал Вернер фон Браун- "в България и злато да вадиш, пак си на загуба". Да оставим концесонера на спокойствие да си вади там каквото, а ние да си пуснем Миле Китич и да си спомним времената когато България на 3 морета.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
X