Eкимджиев, заслужава си да се изслуша: https://nova.bg/news/view/2026/04/23...5%D0%BC%D0%B0/
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Предизборно студио - 2026
Свий
X
-
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
-
Не мисля че това ще помогне Гагич.
Писнало ни е да променяме закони и да правим комисии и да реформираме при положение че ХОРАТА СА КАЛПАВИ...
Законите са добри - просто не се спазват!!!
Това е!
Я гледай Бареков в последното интервю и ще разбереш...
https://www.youtube.com/watch?v=fCH72zvdoW8&t=15s
Добри са ни законите - морал няма в магистратите - морал няма, черни са им душите!!!
Калпави са като хора - и използват закона СРЕЩУ нас...
-
-
Чувствам се като Радой Ралин след партиен конгрес. Имам спешна нужда от чепици с грайфери и каска.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Гледам заглавието на темата "Предизборно студио" и се чудя, риторично: Изборите минаха, ама тия юнаци дали знаят за това?
Коментар
-
Не. Одихме за гъби © както винаги. Кво станà на избурити, ти знаЙш ли?Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеГледам заглавието на темата "Предизборно студио" и се чудя, риторично: Изборите минаха, ама тия юнаци дали знаят за това?
Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
-
Резултатите на изборите са следствие и на насилствено въвеждане на еврото.Заради липсата на Референдум, а и възгордяването на предишните управляващи.Наказателен вот се получава, когато наглостта стане прекомерна.Затова и сега гласуваха и някои от негласувалите повече от 10-15 години
Всички политици би трябвало да препрочитат "Приказка за стълбата" на Смирненски.Включително и победилите сега
- 1 like
Коментар
-
мхм, и за въздигането на Блян Рибенов и Царя така - еврото е виновно.Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнениеРезултатите на изборите са следствие и на насилствено въвеждане на еврото.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
След 1989-та аз не си спомням да са управлявали каквито и да било индивиди, които да не са заслужавали наказателен вот.Всички си бяха повярвали, че са изключително велики държавници.Често се налагаше суверена да ги приземява.Има логика, някой да гласува винаги за опозицията...Те и на това разчитат, особено когато са обичайно две партии...Ама понякога им се объркват сметките
-
Абсолютно мнозинство са имали Блян Рибенов, Костов, Царя и това недоразумение сега. След първия държавата фалира, след вртория се съвзе, третия ни "даде" такива като "почетния", шиши и тиквон, тоя сега се е хваал със същите вмирисани нафталинови субекти като Блян. Кръговрат трябва да има.
...и... еврото е виновно!
-
-
Ама не всичко е приключило. Тайната групичка на Мишев помпи топката. Ще изпълнява дузпи!
Коментар
-
Няма нищо да изпълнява. Не четеш! Мишев отдавна се оказа активен борец не само против бокопеевщината, но и против величиевщината, мечовщинàта и т.п. както и самопровъзгласен водещ радетел на руменрадевизЪма! Тъй както речено е в Светото писание (Матей 20:16) - "Последните (МЕЧ-КЕЧ-ИТН-Величие) ще станат първи (ПБ)!"
-
Аз да напомня на Ицо и обещанието на Гагич за онзи поялник дето трябва да се навре в онова място на Ицо?!
Т.е поялника е осигурен
p.s
Не е Велер
-
Не съм обещавал, Мишев. Препоръчах. ittso разбира от поялници, аз не
-
-
Прочее, много поучително четиво, актуално за нашите избори. Показващо, как "логиката на нещата" и понятията за справедливост се разминават с реалността. "Една умна книга" ( © стратега Лильов, който го помни):
Матей 20
Притча за работниците на лозето
„Защото небесното царство прилича на стопанин, излязъл рано сутрин да наеме работници за лозето си.
Той се услови с работниците за по динарий на ден и ги прати на лозето си.
А като излезе около девет часа, видя други да стоят на пазара ненаети. И на тях рече: „Идете и вие на лозето ми и ще ви дам, каквото се полага.“ Те отидоха.
Пак излезе към дванадесет и към три часа и направи същото. Като излезе към пет часа, намери други да стоят ненаети и им каза: „Защо стоите тук цял ден без работа?“ Те му отговориха: „Никой не ни е наел.“ Той им каза: „Идете и вие на лозето ми и ще получите, каквото се полага.“
А когато се мръкна, собственикът на лозето каза на своя управител: „Повикай работниците и им плати надницата, като започнеш от последните, та до първите.“
И като дойдоха наетите в пет часа следобед, получиха по динарий.
А като дойдоха първите, помислиха, че ще вземат повече, но и те получиха по динарий. И като получиха, зароптаха против стопанина и казаха: „Тези, последните, работиха един час, а ти ги постави наравно с нас, които понесохме тежестта на деня и жегата.“
А той в отговор каза на един от тях: „Приятелю, аз не те онеправдавам. Нали за по динарий се услови ти с мене? Взимай си своето и си иди. А на този, последния, аз искам да дам, колкото и на тебе.
Нима не мога да правя с парите си, каквото искам? Или окото ти е завистливо, понеже съм добър?“
Така последните ще станат първи, а първите – последни. Защото мнозина са звани, но малцина – избрани.“
- 1 like
Коментар
-
Справедливостта всеки я разбира според неговата гледна точка.Ако е спечелил от нея, по някаква конкретна причина, ще измисли веднага някакво оправдание.Колко ще си признаят, че са сгрешили?
Исега има работодатели, на новите работници заплатите по-високи, отколкото на старите, които гърбят най-много.Никой не трябва да знае колко получава другия.Когато се разбере накрая, кадърните напускат обидени и огорчени.Ще внесат работници от Шри Ланка?
Ония ядат доматите с колците.Ако им плащат по-малко, ще напуснат и те.Лесно е да направят хората мързеливи, а после да пискат, че липстват работници.А притчата за лозето...Другият път, когато иде да наеме рано сутрин работници, няма да има никой...Някои ще идат към 3 следобяд, защото са хитри.Няма да има кой да работи, няма грозде.Всяка хитрост е ефективна обикновено само първия път
- 2 likes
Коментар
-
Притчата за лозето прилича на притчата на пастора Уилям Боеткер, преразказана по времето на Рейгън от друг пастор - Ейдриан Роджърс и станала оттогава "вирусна" и се върти по медиите до ден-днешен:Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнениеСправедливостта всеки я разбира според неговата гледна точка.Ако е спечелил от нея, по някаква конкретна причина, ще измисли веднага някакво оправдание.Колко ще си признаят, че са сгрешили?
Исега има работодатели, на новите работници заплатите по-високи, отколкото на старите, които гърбят най-много.Никой не трябва да знае колко получава другия.Когато се разбере накрая, кадърните напускат обидени и огорчени.Ще внесат работници от Шри Ланка?
Ония ядат доматите с колците.Ако им плащат по-малко, ще напуснат и те.Лесно е да направят хората мързеливи, а после да пискат, че липстват работници.А притчата за лозето...Другият път, когато иде да наеме рано сутрин работници, няма да има никой...Някои ще идат към 3 следобяд, защото са хитри.Няма да има кой да работи, няма грозде.Всяка хитрост е ефективна обикновено само първия път
Студенти във воден от "реакционен" професор курс настоявали, че социализмът е идеалната система, в която никой не е беден и никой не е богат – всички са равни.
Професорът предложил експеримент: всички оценки от изпитите ще бъдат усреднени и всеки ще получи една и съща „средноаритметична“ оценка.
Първи изпит: Студентите, които учили здраво, получили по-ниска оценка от очакваната, а тези, които не учили – по-висока. Средният успех бил „Много добър“.
Втори изпит: Студентите, които учили малко, учили още по-малко, защото знаели, че към успеха им ще се добавят показателите на "зубрачите". Но тези, които учили здраво, решили, че няма смисъл да се претоварват, след като резултатът им се разпределя между останалите. Средният успех паднал до „Добър“.
Трети изпит: Никой не искал да учи за благото на другите. Средната оценка за всички била „Слаб 2“.
Тогава професорът, след като скъсал всички на изпита, казал:- Не можеш да направиш бедните богати, като направиш богатите бедни.
- Това, което един човек получава, без да е работил за него, друг човек трябва да го е изработил, без да го получи.
- Правителството не може да даде нищо на никого, без първо да го е взело от някой друг.
- Не можеш да умножиш богатството, като го делиш.
- Когато половината от хората разберат, че не трябва да работят, защото другата половина ще се грижи за тях, а другата половина разбере, че няма смисъл да работи, защото някой друг ще вземе изработеното от тях – това е началото на края на всяка нация.
- 3 likes
Коментар
-
Комунизма научи хората на мързел. Ама тотален як мързел.
Кражба- - да се прибереш вечерта от работа без да си откраднал нещо от работата. Буквално не се счита за кражба а че си глупак ако не си откраднал от службата- химикалка, тухли автомат- кой каквото произвежда
Мой човек- бас това е най гнусното - не решаваш проблемите търсиш някой който да уреди.
Доносничеството уникално ...
Всичко по втория начин ..
Мързела е най силен. Имам такива вкъщи
-
Когато популистите започнат да воюват с "чорбаджии-изедници"
, същите бягат да правят бизнес на други места.Това го правят политици, които не са изкарали 1 евро.Обаче знаят да преразпределят чужди пари.Всяка данъчна тежест над 40 % си е пладнешки грабеж. Въпреки че няма официална държавна статистика, която да проследява емиграцията на богатите граждани изрично заради данъци, доклади на водещи консултантски компании и икономически анализи показват ясна тенденция през последните години:- Прогнози за 2025 г.: Очаква се около 800 милионери да напуснат Франция през 2025 г.. Тази прогноза идва в контекста на предложенията на правителството на Мишел Барние за въвеждане на нови данъци за най-богатите домакинства и големите компании с цел справяне с бюджетния дефицит.
- Исторически контекст: Между 2000 г. и 2017 г. около 60 000 милионери са напуснали страната. По-голямата част от този отлив се свързваше с тогавашния данък върху богатството (ISF), който президентът Еманюел Макрон по-късно преобразува в по-ограничен данък само върху недвижимите имоти.
Коментар
-
Като сме на тема притчи, всичко е ясно. Оня експеримент с презадоволените мишки също е показателен. Трябва да има борба между доброто и злото. Трябват ни гадните злодеи, които принцът на бял кон да пребори. Без тая постановка, нещата не се случват.
Много ми се ще да ми препоръчате филм или роман, в който всичко е цветя и рози- младите се обичат, дъртите се обичат, всички седнали на една маса и се веселят цял живот. Не става така! На тоя роман му давам пет-шест реда. Аре, от мен да мине- две страници, включващи греещото слънце, пеещите птички и цялата природна хармония.
Винаги трябва да се появи някой забравен брат или братовчед в ролята на Гаргамел или Мракобес, за да станат нещата.
Кое не е ясно тук? Че сме отвикнали да мислим и сме загубили инстинкт за самосъхранение? Или просто не разбираме и не искаме да разберем процесите около нас, щото и така си ни е добре?Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.
Коментар
-
Брях дагойба? Туйданей правено с Изкуствен Ентеуект ?
Не е шейхът на Катар или президента на Швейцария, а обикновен депутат от треторазредна партия! - Лицето зад черните стъкла в GLS Maybach 600 - специална версия ARMY Armoved B7 - армейска бронировка извършена в специален завод за такива в Германия-вътре е Пеевски! Охряняван от 14 професионални НСО бодигарда, заплатени от българският данъкоплатец + три броя Ленд Круизъра 200 на НСО - заплатени от българският данъкоплатец.Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 8 потребители онлайн. 1 потребители и 7 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.
Коментар