Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русофили VS Американофили. Анкета.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ами хора казах каквото се говори - дет тука не се говори!

Политиката ми е неприятна но трябва да се знае дотолкова защото ни бърка живота..
    Казаното не е мое мнение ами на разбирачи и експерти(не ИИ) - аз препредадох..
    По голям интерес за мен лично представлява икономическата ситуация и разните му нюанси...
    Лятото - ей къде е - ще проверим какво се случва.
    Не ми се включва на политически теми - още повече да коментирам какво бил казал ИИ

Коментар

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
      Ама какво вика АИ

Сравнение на БВП за 2025 г.
      🇺🇸 САЩ $31.82 трилиона ~25.7%
      🇪🇺 ЕС $22.52 трилиона ~18.2%
      🇨🇳 Китай $20.65 трилиона ~16.7%
      🇷🇺 Русия $2.51 трилиона ~2.0%
      Нищо не мога да разбера от това сравнение, нали доскоро говориха, че китай и щатите са на кантар, сега изведнъж едните дръпнали с една трета.

Кажи му да пусне нещо по отделни отрасли и не по крайни цени, а по количества (произведено еди какво си, бройки услуги оказани, тонове изкопани, енергия добита...).

Коментар

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Не знам СИ какво е, но ии-то ако даде някаква справка по количества поне може да избегнем инфлацията в сметките.

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Собствен интелект.

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Тъкмо се сетих, че това трябва да е

• Трябва да търся статии да ровя статистики , за да извадя информация
      или да ползвам гугъл да свърши вместо мен.
      Или смяташ wikipedia за по достоверна

Гъгъл са създакли инструмент, Тоно в намиране и обобщаване на информация е ненадмината. Мога и аз. но да загубя един ден за да ви убеждавам че глупостите който пишете , че и се само надъхвате са истина, колкото къща от карти в облаците

Кое не ти харесват цифрите, такива са . Смешно ми е как градите някакви кули в облаците да обяснявате каква сила е .
      Ами по БВП по население е на 61 позиция.

Ето ти една разбита таблица
      По малко ще ти хареса. Тая таблица камара банкери я правт един месец гемини на гъгъл за секунда. като не ти харесва имам и друга
      1 Германия Държава $5 013 Най-голямата в Европа
      2 Япония Държава $4 284 -
      3 Индия Държава $4 135 -
      4 Калифорния Щат (САЩ) ~$4 050 Колкото Индия/Япония
      5 Великобритания Държава $3 965 -
      6 Франция Държава $3 359 -
      7 Тексас Щат (САЩ) ~$2 750 Изпреварва Италия и Русия
      8 Италия Държава $2 540 -
      9 Русия Държава $2 540 Наравно с Италия
      10 Ню Йорк Щат (САЩ) ~$2 350 По-голям от Канада
      11 Канада Държава $2 284 -
      12 Бразилия Държава $2 263 -
      13 Гуандун Провинция (Кит) ~$2 100 Най-богатата китайска провинция
      14 Дзянсу Провинция (Кит) ~$1 950 По-голяма от Мексико
      15 Мексико Държава $1 862 -
      16 Испания Държава $1 832 -
      17 Южна Корея Държава $1 818 -
      18 Австралия Държава $1 810 -
      19 Флорида Щат (САЩ) ~$1 750 Колкото Индонезия
      20 Шандун Провинция (Кит) ~$1 420 Колкото Турция
      Втората армия в света за 4 години не може да победи 60. Още по лошо резултата на полувремето е отчайващ
      Тръгнали Европа да превземат
      Последно редактирано от trav; 07-02-26, 17:46.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Моли се наистина да не тръгнат .

• trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Германия-
        €649 милиарда общо за отбрана за периода до 2029 г..
        С годишен бюджет от €108 милиарда (~$126 млрд.), Бундесверът се превръща в четвъртата най-добре финансирана армия в света след САЩ, Китай и Русия.

Русия 2025 ~$145,0 – $175,5* 6,3% – 7,2% Но това е официално. Споменава се за 30% от бвп отиват за армията

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Нормално оказа се че НАТО няма резерв от артилерийски снаряди и за една седмица интензивни бойни действия . От бившия ВД само ние сме си запазили капацитетите за производство на оръжие и боеприпаси а в някои сфери сме го увеличили .

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      Ами хора казах каквото се говори - дет тука не се говори!

Политиката ми е неприятна но трябва да се знае дотолкова защото ни бърка живота..
      Казаното не е мое мнение ами на разбирачи и експерти(не ИИ) - аз препредадох..
      По голям интерес за мен лично представлява икономическата ситуация и разните му нюанси...
      Лятото - ей къде е - ще проверим какво се случва.
      Не ми се включва на политически теми - още повече да коментирам какво бил казал ИИ
      Нали знаеш че пилците се броят на есен? Ако не стане лятото, чакаме есента!

Коментар

• Тука малко от Фейса... Русофилите газ пикаят в отговорите под тоя постинг....Чак пяна им излиза от устата, за да убеждават, колко лоша и долна е Америка, как ги заплашва, как ги краде и бля, бля, бля.......

Шимон Перес към Путин

"Аз му казах: вие сте на 63 години, аз съм на 93 години. Кажете, какво искате да постигнете в близките 30 години? За какво се борите? Опитвате се да дразните Америка?
        Той каза: Не.
        Иска ли Америка част от Русия? Не.
        Имате ли недоразумения с Обама?
        Той каза: А вие защо питате?
        Казах му: Вижте, аз не съм шпионин, може да говорите с мен за всичко.
        Той попита: Какво мислите?
        И аз казах: Америка ще спечели, без значение какво правите.
        Защо? – попита той.
        Защото те са щастливи, а вие не сте.
        По-нататък му казах:
        Когато американците се събуждат сутрин, какво виждат? Мексико е на юг, те приемат мексиканци в своята страна. Канада е на север, те са много добри приятели с канадците. А вдясно и вляво има риба във водата. За какво трябва да се безпокои Обама?
        А вие? Вие се събуждате сутрин до своите съседи. Кои са те? Япония, Китай, Афганистан! Боже мой! Те знаят, че имате огромни земи, но на никого нищо не давате. Притежавате 20 процента от прясната вода в света, но нищо не давате. Така че когато снегът в Сибир се стопи, какво ще видите отдолу? Китайци! Защото на изток китайците са много, а руснаците – малко.
        Второто, което му казах:
        В Америка съотношението между размера на земята и числеността на населението е по-добро. При вас е лошо. Двайсет милиона квадратни километра! Боже мой! Но вие нямате толкова хора. Вашите хора умират. Не се заблуждавайте от аплодисментите и от това какво говорят за вас. Те няма да ви простят. Защо руснаците живеят само 62 години, докато американците доживяват до 82 години?
        И тогава му казах: вие се държите като цар.
        Казах му още: Какво са направили царете ви? Построили са два града, Санкт-Петербург и Москва, те са като витрини. Всичко, за което се сетите, ще го намерите там. Останалата част на Русия е като Нигерия, но покрита със сняг. Вашите хора умират. Вие не им давате живот. Мислите, че ще ви простят?
        Защо Америка е прекрасна? – го попитах.
        Защото са дарители. Защо Европа има проблеми? Защото чака дарения. Америка дава. Хората си мислят, че това е така, защото американците са щедри. Аз мисля, че е, защото са мъдри. Ако давате, вие създавате приятели. Най-полезната инвестиция е да създаваш приятелства.
        Америка имаше мъжеството да приеме плана Маршал, да отдели огромен залък от нейния БВП, за да го даде на онази умираща Европа. И в този смисъл показаха, че това е най-добрата инвестиция в света.
        В онази Европа нямаше нито една страна, която да не е била империя. Французи и англичани, португалци, всички. И какво се случи? Бяха изритани отвсякъде и останаха без нищо. Англия, най-голямата империя – от изток до запад, в която слънцето никога не залязваше, на всички океани – но дори неагресивните индийци ги изгониха и ги оставиха само с три малки острова, с които не знаят какво да правят.
        Повярвайте ми, казах на Путин, враговете и враждата водят до най-големите загуби в живота.
        Вие инвестирате в глупост..."
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Мислех си, че е менте този разговор. Ама не - разказан е от самия Перес: https://www.tabletmag.com/sections/i...last-interview

• ezhko
          ezhko коментира
          Редактиране на коментар
          Интересно, какво ли Шимон Перес мисли за Израел при такава гледна точка ?
          Нещо евреите не се славят като дашни или добри, миролюбиви съседи...

• Гаврил Груев Хлътев
          Гаврил Груев Хлътев коментира
          Редактиране на коментар
          ezhko всъщност точно обратното - поинтересувай се как дружат с друзите, как поддържат африканците които изповядват религията им.... ти реално цитираш пропаганда - просто провери фактите.

• ezhko коментира
        Днес, 16:45
        Интересно, какво ли Шимон Перес мисли за Израел при такава гледна точка ?
        Нещо евреите не се славят като дашни или добри, миролюбиви съседи...
        Откъде идват електричеството и водата в Газа и в Палестинската автономия? От руски АЕЦ, обезсоляващ морска вода?
        Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Газа в Европа с американски танкери ли го карат!?!

• blackfirefly коментира
        Днес, 20:07
        Газа в Европа с американски танкери ли го карат!?!
        Повечето танкери са на Hafnia ltd. - сингапурско-хонгконгски конгломерат.
        В Европа гАзЪт е преимуществено американски, а не руски, както здравите сили заблуждават ("ПростоКиро продавал руски газ маскиран като американски, ма молекулата ® била съветска" )
        В ГазА (туй географска ивица в Израел) и токът и водата, па и лекарствата, па и една камара други стоки са израелски, не ги фъргат с парашути братушковци или аятоласи.

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Филистимляните-газианци никога не са плащали нито за ток, нито за вода... освен ако "Хамас" не са въвели някакво "Частно Енерго" кат` на бат` Сали, ДПС-дупетата от едно време, който го помни.

• MFr
          MFr коментира
          Редактиране на коментар
          Те за кво ли са плащали, всичко им идваше наготово, само и само да мируват. Ма то простотията не ходи у гората...

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Гагич газа който идва по трасе през Турция какъв е ?

• sek.1 коментира
        Днес, 05:45
        Гагич газа който идва по трасе през Турция какъв е ?
        Минава през нас кат` експресен влак край селска гара и нищо от него не остава тука. Не е предвидена и техническа възможност да черпим от Боековия Турски поток.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
        X