Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русофили VS Американофили. Анкета.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• cecoa1 коментира
    Днес, 21:17
    Тоя последния, не е взел предвид НАТО, ама и то напоследък...особено в случая с Гренландия все едно го няма.
    Иначе за Европа, Германия е добре да си преосмисли позицията за АЕЦ. И като цяло трябват общи стратегии по големите въпроси.
    Тея май са се наговорили всичките днеска>
    Париж: Европа е единственият източник на финансова помощ за Киев, нужен ни е канал за комуникация с Москва
    Европа остава прекомерно зависима от други глобални играчи в енергетиката, сигурността и други ключови сектори, заяви външният министър Баро
    даже с Русия искали да си говорят...
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Баси... Толкова пакети санкции за тоалетна хартия ли отидоха!?!

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Трудно се оцелява без евтините руски ресурси .

• Посочете реална алтернатива. Аман от приказки!
    Лъкатушене тип ТЖ, РР или ВО не е алтернатива за мен.
    Сами сме си виновни, че се поставяме в партер. Въпрос на манталитет и на ген.
    Никой да не ни пре....такова и накрая се преебаваме сами.
    Последно редактирано от TigerHunter; 01-02-26, 23:48.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Алтернатива, казваш... Амиии повече Копенхаген в своята лехичка, смирение и страх от Бога!

• Ехо, администрацията! Спите ли?
    В темата за словоблудство и словесен онанизъм се вихрят политически лакърдии и класически простотии!
    Ехо, администрацията! Събудихте ли се вече?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Умри от яд!

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Не може да бъде! 😜

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    Да питам нещо?
    Че гледам тука много го хвалят този ИИ - сякаш ние си нямаме...Не ви ли е хрумвало че ви лъже? По точно подвежда?!
    .............
    ...Та мисълта ми е -не вярвайте на ИИ нито на пряка информация от интернет...
    Нямат, Мишев. Ако разгледаш нагоре, всичко от ИИ е преписано.
    Вярващите са вярващи. Те нямат нищо собствено. Нито достатъчно акъл да се сетят как стана така, че тоя интелект е БЕЗПЛАТЕН!!!!

Бидейки обикновен човек, не проповедник, аз се отказвам.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо O888557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Ааааа,надценяваш ги. Нищо не е преписвано. Всичко е копи-пасте(Copy-Paste).😁

• Пак - ИИ е инструмент. Повтарям: И-Н-С-Т-Р-У-М-Е-Н-Т.

И като с всеки инструмент, има такива, дето могат да го ползват и разултатите да са добри, и такива които не могат да го ползват и резултатите или ги няма, или са трагични.

С един и същи инструмент можеш например да ремонтираш един двигател и той да работи дълго и щастливо, или да го съсипеш до ниво да е за брак. И за последното няма да е виновен инструмента, а празното място между ушите на ползващия го., или мястото където са му пораски ръцете.

..или както казват руснаците "Руки ему расли не оттуда".

Та, към тия, дето очакват от ИИ да е нещо повече от инструмент и сам да свърши работата - не сте познали.

ПП: И обратното - това че не искате да ползвате даден инструмент, не прави тоя инструмент ненужен или несъществуващ.

ИИ не е нещо, с което общувате, нищо че уж си приказвате. Изобщо не е това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Ето ти част от проблема - хем сам казваш че не знаеш какво е ИИ, хем смело оценяваш предоставената от него информация, без дори да знаеш контекста. А именно последното - контекста, е едно от основните неща, които трябва да зададеш на ИИ, за да даде адекватни отговори/резултати или там каквото искаш от него. Като не зададеш контекст, той сам си създава такъв по някакви си негови начини на база на данните, с които е обучен.

Не се заяждам или нещо такова - ти не си изключение. Масово така се разсъждава за ИИ. То е като да не знаеш що е то кухненски нож, но смело да се изказваш за какво става или не става. Друга масова грешка е именно че към ИИ се подхожда като към човек, а той не е.

Пробивът при ИИ се състоя в това че се изнамери начин на общуване с него по естествен за хората начин. Невронни мрежи и всякакви подобни "обучаеми" неща около тях има от много време. Новото е именно начина на общуване и огромнитте масиви от данни, върху които се обучават.

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Това,че не знам как се пече хляб,не означава,че не мога да оценя самия хляб! Аз ИИ не ползвам. За моите нужди,собствения ми си ми е напълно достатъчен.
      В огромните масиви от данни може да се види най-различна и дори противоречива информация по даден въпрос! Чий е Крим? С една дума.Руски? Украински?
      Последно редактирано от kameno karp; Вчера, 16:03.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Пак - сравняваш краставици с круши. ИИ НЕ Е сравним с човек по нищо.

И... там е работата че ИИ ползваш, без да знаеш. Например всяка интернет търсачка ползва някаква форма на ИИ много преди ChatGPT да стане "супер звезда" и да започнете да го псувате че нищо не "знае".

...и ще ползваш все повече, освен ако не се изнесеш на землянка на безлюден остров.

• Наскоро пак пуснаха филми по Дюн книгата, е как се сещам веднага за тоя цитат оттам :

— Много отдавна човеците прехвърлили мисловния си процес върху машините с надежда че това ще ги освободи. Но това само позволило на други хора с машини да ги поробят.

— „И не сътворявай машина по подобие на човешкия разум!“ — цитира Пол.

— Точно така е казано в Оранжевата католическа библия* — отбеляза тя. — Ала онова, което би следвало да се напише в ОКБ, е: „И не създавай машини, които да подражават на човешкия разум.“ Обучавали ли са те в изкуството на ментат*?

— Великият бунт ни счупи патерицата и ние проходихме — продължи тя. — Той принуди човешкия ум да се развие; бяха основани училища, които да развиват човешките способности.
    Последно редактирано от jkd; Вчера, 14:08.

Коментар

• Инструментът формира ползващия го. Това обаче е от областта на културата и технологично ограничените рядко могат да го схванат....

Коментар

• Първоначално публикуван от jkd Преглед на мнение
        Наскоро пак пуснаха филми по Дюн книгата, е как се сещам веднага за тоя цитат оттам :
        ИИ не мисли, нито може да замести мислещ човек. Поне не и това, на което в момента казваме ИИ. Ключовата дума е "генеративен". В ИИ няма креативност, интелигентност и прочие черти, които инстински интелект има.

Той е като цигането дето знае какво е баница, щото брат му е гледал как някой яде баница.

На ИИ му трябва мислещ и разбиращ го човек, за да произведе нещо смислено. Иначе не става.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Очевидно няма да си ти.

Сори, ама не се сдържах.

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          И по-добре!

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Предстои да видим. Щото подозирам че ще се стигне до "Те-такова животно нема!!!", което след години ще изглежда леко комично.

Хич да не споменавам че ти така или иначе с почти пълна сигурност вече ползваш ИИ.

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
        Инструментът формира ползващия го. Това обаче е от областта на културата и технологично ограничените рядко могат да го схванат....
        Точно в случая ползващият формира инструмента. Затова когато едни го ползват има чудсени резултати, а когато други си мислят че го ползват, се получава трагикомедия.

Коментар

• Абе на вас ви е смешно ама този ИИ сериозно бърка работата...
          И представа си нямате колко неща е "объркал" ИИ...
          Представа си нямате колко пъти е трябвало да убеждаваме чиновници в нещо (и се създава лъжлива информация) чиновника я проверява...

Половината дела в съда са написани с ИИ...
          Половината съдебни казуси също са написани с ИИ..Вижте какво говорят съдиите помежду и..
          Последната проява на ИИ е известния запор на Киро Брейка от Расташки...
          Там адвоката на годината е ползвал ИИ който го е подвел...
          Адвокат Расташки говори небивалици. Не знае от кога текат срокове. Киро брейка си вдига запорите

Някъде от 5 минута нататък...

п.п
          За голяма моя изненада наш "познат" е полвал ИИ за запориране на средства..
          Значи ако примерно аз си набележа някой съфорумец вече знам 3 законни начина да му блокирам сметките между 2 седмици и месец...
          И ако няма пари в кеш -за да се оправи - жална му майка!!!
          Считам че ползванео на ИИ в медицината и съдебната практика е изключително грозно и влияе буквално върху съдбите на хората...

Коментар

• Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
            И представа си нямате
            А ти имаш?

Коментар

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              "Има и не малко начини да им кръцнеш сайтовете, дето не искаш"

Човеко направо се изненадвам на мисленето ти... Ти пак не можеш да вденеш за какво говорим...
              Не искам да ограничавам сайтовете или информацията ами да огранича ВРЕМЕТО прекарано в интернет...
              Говорим за съвсем друго нещо - а именно - за промяна на начин на живот.. не може по 15 часа на ден залепен за екрана!!!
              Защото тогава човек се променя-мисленето му се променя ...Целия им живот се променя...

Ти си модератор - предполага се че имаш по висок морален стандарт от мен - толкоз ли не може да вденеш за какво се говори?!
              Трябва да престанеш с политиката - не може всичко да оправдаваш с руснаците или политика...
              Понякога просто човека си е калпав...ограничен...
              Първия признак на калпавия човек - това е хигиената! Може да е със стари дрехи но трябва да са чисти.Трябва косата му да не е на лекета, трябва да е поддържан измит сресан. Няма вариант човека да е качествен успешен - и да е мръсен...
              Това е първия основен и много много важен критерий...

А сега си намери онзи твой пост където пишехме че протестиращите пръскаха със свински лайна (тор) в Брюксел и аз как бях погнусен а на теб не ти пукаше и го приемаш за нормално?? Има го в архивите?
              Ако човек е нормален - бяга от лайната... Всякакви лайна и мизерии.
              Няма вариант да ги приема за нормално!!! НЯМА...
              Няма вариант нормален човек да отиде да се жени - а булката или ритуалния дом да са залети с лайна и той да каже: А нищо бе ще ги позабършем...
              Малко достойнство трябва да се има. Аз затова млъкнах веднага и отстъпих - не искам битка с мръсотии което ти считаш че е нормално.
              Не е нормално - това е нисък клас хора. Те го плюят - той вика "А дъжд вали"
              Не мога и не искам аз да те уча - има си правила на поведение спазвай ги.
              P.S
              По моята логика - Българските протестиращи са на много по високо ниво от западняците европейци - нашия протест какво беше? Скачахме и викахме "Долу Шиши" ? Така ли беше? Скачахме и тук там съборихме някоя кофа?! Лелееееее ако бяха културните западняци да изкарат "лайнарките" и да почнат да заливат?
              Пич,не може "клуба на богатите" да мирише на лайна бе човек. Не може!!!
              Как мислиш кой на какво ниво е?

p.s
              Има едно изключение на горното правило.Когато човека е нормален но около него всичко е в мизерии и лайна.Примерно дома му или работата му.Има сериозен ремонт и човека минава през мръсотията с месеци - тогава някак си почва да възприема лайната за нормално...

Няма смисъл да продължавам това - това не е моето ниво и затова ще се огранича максимално в постовете и само по същество.

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Мишев, добре ли си,? Сериозно питам.

Нерде ИИ, нерде мангалски разправии в Буковлък, нерде лайняни циркове в Европа, и за всичко това виновни социалните мрежи.

По повод на лайняните протести - ти блееше в екстаз, а сега се опитваш да го припишеш на други. Типично.

И не на последно място, я да ме светнеш как се става фермер без да ринеш лайна? Щото аз за такъв начин не знам. Детството ми е минало по селата, включително покрай животните, каквито имаше във всеки двор. От какво да се впечатлявам? На другия ден на мястото на протестите мирише на маргаритки.
              Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 21:40.

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Спарки риненето на лайна по големите стопанства отдавна е механизирано . Ринат в най добрия случай с челен товарач . Това не щото много им е зор на големите собственици а щото и там отдавна не стига нискоквалифицираната работна ръка . Вече и бай мангал неще да рине лайна . Ни тук ни в Европа .

• Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Посочете реална алтернатива. Аман от приказки!
            Лъкатушене тип ТЖ, РР или ВО не е алтернатива за мен.
            Сами сме си виновни, че се поставяме в партер. Въпрос на манталитет и на ген.
            Никой да не ни пре....такова и накрая се преебаваме сами.
            Бе ще дойдете вие на моето, ама очевидно още вода трябва да изтече. Аз тая алтернатива от кога я търся, ама нъцки. После защо не съм гласувал...
            То алтернативи има, ама за лошо или добро тези хора не са в политиката.
            Последно редактирано от Urko; Днес, 00:00.
            Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Малко факти
              трудно се намира в Историята аналог на путинията
              - Подписани лично от вожда договори, да бъдат прегазени пак от същия вожд в нарушение на собствените си закони на Русия. (бледен аналог е Т.Комнин (ама Комнин не се е клел в Конституция ) )
              моля феновете на путлирчу да напишат какво те лично правят с хора дето не си спазват подписите

не Гренландия не е същото като Украйна (тръмпя нищо не им е подписвал лично ) и - не не е нападната а текат предложения да се купи, тук единствената прилика е, че тръмпанара гази законите на САЩ.

Исторически аналогии с другите големи и стари войни са признак на невежество - Хелзинкски споразумения има (след Виетнам) задействани по инициатива на СССР (кой е наследника на СССР) )

никва Русия няма тука
              - имаме джудже узурпирало власт и изсрало се на Конституцията на Русия и на Наказателния и кодекс (по последния трябва да е вързан доживотно или разстрелян - Факт!)
              Последно редактирано от DBRS; Днес, 10:08.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Точно в случая ползващият формира инструмента. Затова когато едни го ползват има чудсени резултати, а когато други си мислят че го ползват, се получава трагикомедия.
                Може и да ти се иска да е така, но в реалността е по-различно. Срещата на "гладък мозък" с Изкуствен Идиот води до обратния резултат - ИИ полира гладките мозъци.

И една реплика от филма Tron (1982): "Компютрите ще започнат да мислят, а хората ще престанат."
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Не вярвах,че това ще се случи,ама на,факт. Напълно съм съгласен с теб.
                  Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 9 потребители онлайн. 4 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                  X