Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Русофили VS Американофили. Анкета.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Няма да посоча нищо!
    Не съм никакъв "фил".
    А на колко години съм ... почти всички писали в темете знаят!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Румба, от уважение, утре ще пусна анкета за фоби.
      Там ще участваш ли?

ПП Ти не се заблуждавай. Багера не ти е подарък от демокрацията.

• disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      А от кой?

Преди Тръмпутин да бъде възкачен на трона, бях (явно наивен) американофил. И това, щото съм съветски човек Писал съм неведнъж тука как първото научено от мен стихотворение не беше "Аз съм българче", а "В лесу родилась ёлочка" и как съм расъл в Северна Корея
    (без да съм от някакъв "смесен брак"!). Именно заради това. Давал съм примери как комунизмът е бил първо измислен и приложен (и се е провалил) в бъдещите САЩ, как няма по-златни думи в историята на човечеството от:

Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие...

Онѝ си избраа Тръмпутя! Еми-и-и-и, край с американофилията ми. Мислех следващата ми кола да е "Wrangler 392", нема да бъде Бойкот на хамериканските продукти!
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Ще се откажеш от 392-ката заради Тръмп? Ти си луд.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Въпросът е принципен.

От дискусията тук разбирам че съфорумците не са информирани с последните новости?!

Визирам последния форум(среща) в Давос и какво говорят за нея участниците...
    Тука има "програмисти" и чудно за мене не могат да се ориентират в информацията?! Тоест не знаят как да боравят с нета?!
    В общи линии:
    По рано новините ги пишеше в вестниците като текст... После тези новини се пишат в нета (мрежата) също като текст.
    Но от година някъде - истински важната информация се предава не като текст (статия текст) ами като видеофайл в полузатворени групи или определени кръгове...
    Тоест сега информацията не я пишат като текст ами я съобщават във вид на видеоклипове - твърди се че така цензурата те пропуска...
    Та според запознати какво станало в Давос:
    Скарали са се много сериозно...Всички... Зарад това е имало обиди тоз си тръгнал онзи не се появил...
    Ама се очерта основната картинка:
    Русия и Сащ ще се бият срещу Европа!!! Можете да го проверите сами - има достатъчно информация...
    Това нещо с Русия е врага отпадна - в Давос казаха главния враг кой е!!!
    В Европа няма демокрация - казаха го почти всички.. Като почнеш от Тръмп и стигнеш до канадския премиер...(вижте оригиналното изказване на канадеца)
    Врага са неолибералите - така ги наричат!!!
    Става дума за Макрон, Мерц, Урсула,Калас Стармър и други... Оня американец директно им каза- утре с Русия ще се бием срещу вас...
    Открито им казаха - демокрацията е мъртва вие водите Европа към самоубийство.
    На практика ние европейците плащаме войната. Тия лидери теглят заем след заем и ни загробват.
    И сега главното (което ме заинтригува) - запознати казаха че Орбан и някъв си унгарец публично обвинил европейските лидери в измами!!!!
    Измамата (според унгарците) е че украинските пари се крадат! Назоваха и точната схема: 50/50 ... тоест от 100 милиарда за Украйна - 50 се връщат обратно при "европейските лидери"
    Тоест войната е идеалния повод да се краде - а иди разбери колко и какво оръжие е купено след като още първия ден руснаците го взривили...
    За мен звучи много ъъъъъ много шокиращо(не ми се вярва) ама после се сетих и Тръмп като се пазареше с Зеленски в Белия дум и онези думи: ама то пишело 300 милиарда ама били 100 реално --еееееееееее така и не стана ясно колко точно са биле...Ама е имало ала бала определено...
    Между другото американците казаха аргументирано и защо ще се бият срещу европейците...
    Това всичкото не са мои предположения ами информация точно от такива източници...
    Сега всеки си решава дали да им вярва и доколко...
    Но имайки във впредвид горното - тия спорове за комунизъм демократия и ...

Неоспоримия факт обаче е следния:
    Всичкия боклук като ЛБТ, гейове, политически отрепки,измамници и най вече некадърници е събран в Брюксел!!! Най калпавото е там!!
    Това е мнението на американци китайци африканци араби и прочие...

Та коя за европа говорим?! Сегашната ?? Или отпреди 10 години? Какво точно сравняваме?
    Последно редактирано от mishomishev; Вчера, 21:54.

Коментар

• disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Бореца срещу ойрото пак се изходил мощно. Скоро не е празнил червото, беше в нелегалност.

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Прав си! Наистина прекалих може би...
      Между другото - не съм срещу еврото АЗ СЪМ СРЕЩУ ХОРАТА ЗАД ЕВРОТО....просто сега не му е момента!!
      Оправям се с лев евро долари и всичко --- но не мога да се оправя срещу Брюксел... просто еврото в момента ни води към война и мизерия...
      Горното го написах щото то за мен си е шокиращо - утре да се бием срещу Сащ и Русия??
      Допреди месеци не ми беше хрумвало...
      Направо ме е страх за утре...и какво ще решат брюкселските тарикати

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
    От дискусията тук разбирам че съфорумците не са информирани с последните новости?!

Визирам последния форум(среща) в Давос и какво говорят за нея участниците...
    Тука има "програмисти" и чудно за мене не могат да се ориентират в информацията?! Тоест не знаят как да боравят с нета?!
    В общи линии:
    По рано новините ги пишеше в вестниците като текст... После тези новини се пишат в нета (мрежата) също като текст.
    Но от година някъде - истински важната информация се предава не като текст (статия текст) ами като видеофайл в полузатворени групи или определени кръгове...
    Тоест сега информацията не я пишат като текст ами я съобщават във вид на видеоклипове - твърди се че така цензурата те пропуска...
    Та според запознати какво станало в Давос:
    Скарали са се много сериозно...Всички... Зарад това е имало обиди тоз си тръгнал онзи не се появил...
    Ама се очерта основната картинка:
    Русия и Сащ ще се бият срещу Европа!!! Можете да го проверите сами - има достатъчно информация...
    Това нещо с Русия е врага отпадна - в Давос казаха главния враг кой е!!!
    В Европа няма демокрация - казаха го почти всички.. Като почнеш от Тръмп и стигнеш до канадския премиер...(вижте оригиналното изказване на канадеца)
    Врага са неолибералите - така ги наричат!!!
    Става дума за Макрон, Мерц, Урсула,Калас Стармър и други... Оня американец директно им каза- утре с Русия ще се бием срещу вас...
    Открито им казаха - демокрацията е мъртва вие водите Европа към самоубийство.
    На практика ние европейците плащаме войната. Тия лидери теглят заем след заем и ни загробват.
    И сега главното (което ме заинтригува) - запознати казаха че Орбан и някъв си унгарец публично обвинил европейските лидери в измами!!!!
    Измамата (според унгарците) е че украинските пари се крадат! Назоваха и точната схема: 50/50 ... тоест от 100 милиарда за Украйна - 50 се връщат обратно при "европейските лидери"
    Тоест войната е идеалния повод да се краде - а иди разбери колко и какво оръжие е купено след като още първия ден руснаците го взривили...
    За мен звучи много ъъъъъ много шокиращо(не ми се вярва) ама после се сетих и Тръмп като се пазареше с Зеленски в Белия дум и онези думи: ама то пишело 300 милиарда ама били 100 реално --еееееееееее така и не стана ясно колко точно са биле...Ама е имало ала бала определено...
    Между другото американците казаха аргументирано и защо ще се бият срещу европейците...
    Това всичкото не са мои предположения ами информация точно от такива източници...
    Сега всеки си решава дали да им вярвам и доколко...
    Но имайки във впредвид горното - тия спорове за комунизъм демократия и ...

Неоспоримия факт обаче е следния:
    Всичкия боклук като ЛБТ, гейове, политически отрепки,измамници и най вече некадърници е събран в Брюксел!!! Най калпавото е там!!
    Това е мнението на американци китайци африканци араби и прочие...

Та коя за европа говорим?! Сегашната ?? Или отпреди 10 години? Какво точно сравняваме?
    С лева кво праим?

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Нищо - загубихме го! Нищо не можем да направим вече... Между другото - финансовите разбирачи след последните месеци казаха че няма голямо значиние...вече...
      Логиката им беше че валутния борд е важното за нас - което ни стабилизираше.. Но никой европеец не е очаквал че самата Европа ще се срине толкова ниско и ще пропадне.. което до голяма степен обезсмисля борда..т.е еврото вече няма сила...

Не го притеснявай, че пише изпод леглото...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Emilppp
      Emilppp коментира
      Редактиране на коментар
      Кутия цигари - 6,40лв = 3,27евро

2000 кутии х 3,27 = 6540 евро
      2000 кутии х 6,40 = 12 800лв

6540 * 1,95583 = 12 791,13 лв

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Да, превалутира се единичната цена, по която се води в склада. Единична цена на кутия, ако се водят кутии, единична цена на стек, ако се водят стекове, единична цена на мастербокс, ако се водят мастербоксове. Могат да се водят и трите дори.

Имаше онлайн курсове и презентации на корем кво става с разликите, как се отчитат, къде отиват. Дори аз, дето счетоводството не ме касае пряко, съм гледал 2 такива, освен собствената ни, защото поне на елементарно ниво е редно да мога да туширам безграничните глупости, които са в състояние да се съчинят за аргументи от "счетоводни" кадри на най-различни нива.

Всичките тия практики са транспонирани от европейското законодателство. Дъвкани, предъвквани, изплюти и приложени като минимум във всяка държава, приела еврото. Гледам ниокй не се е затрил.

• Emilppp
      Emilppp коментира
      Редактиране на коментар
      "И не е технически проблем - проблем е кой неграмотник как си го тълкува."
      Сам си го написал. Чак се изкушавам да ти препратя кореспонденцията си с
      немците, за да им "тушираш безграничните глупости", но без да ми прекратят договорите...

Аз харесвам китайците. Малки са и не заемат много място. Могат да направят от боклуци прилично ядене. Продават евтино, стига да умееш да се пазариш. Изглеждат еднакво, и като видиш един все едно си видял всички. Казват се Ли. и.т.н.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
      ...Но от година някъде - истински важната информация се предава не като текст (статия текст) ами като [B]видеофайл в полузатворени групи или определени кръгове...
      Някъде пишеше за тия групи. Появата им била съвпаднала с прекарването на интернет за пациентите в заведението в Карлуково.
      От тогава се били появили много нови блогъри и болни от инфлуенца...

И коментаторите...

Коментар

На Мишо плановете явно се провалиха и нещо не е добре психически. Иначе няма обяснение, как човек, който се представя за бизнесмен, има такива елементарни дертове с еврото. Повечето от които ще продължат още точно 4 дни.
        Всъщност намирам едно, и то е ролята на полезния идиот...

Коментар

Има хора, влече си ги, и си го влачат цял живот.
          Еххх какви времена бяха…
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Отиде ми хубавата анкетка. Започна се политиката.
            Мишев, какво значение има кой с кого се е скарал. Питането е за лично мнение за ново и старо време. На млади и стари.
            Или ти чакаш да се разбере кой колко пари от къде е откраднал вчера за да прецениш какво е било 86г.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо O888557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Мишев, какво значение има кой с кого се е скарал. Питането е за лично мнение за ново и старо време. На млади и стари.
              Или ти чакаш да се разбере кой колко пари от къде е откраднал вчера за да прецениш какво е било 86г.
              Ааа, не. Питането ти е за социализъм vs демокрация. И даже не си уточнил дали изрично иде реч за българските им варианти, или въобще.

Щото моето любимо старо време е примерно преди 25 години, щото... знаеш ли какъв ... имах тогава? Безгрижен млад келеш, вървящ във всичко нагоре. Което обаче хич не значи че моято любимо старо време за друг изобщо е старо или с нещо добро. На баща ми любимото старо време сигурно е било 30-40 години преди това като е мачкал в спорта или 20-те години хвърчане колкот и както си иска, което сега никак не може да се случи на който и да е в РъБъ. Което никак не значи че примерно 60-те са били чудесни, сравнени със сегашната ни демокрация.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Точно за това не добиваш място при старите. Аз 90та гледах семейство и изплащах апартамент.
                Можеш вече да гласуваш

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Баща ми 90-та имаше собствен бизнес по Указ 56, състоящ се в.... камион. Руски. Изплащаше го и издържаше семейство. Тогава беше изключение, сега е масовост.

Доволно количество товари на тоя камион са ми минали през ръцете. След ден яко бачкане, се мъкнех по междуградски автобуси на прибиране. Понякога ми ставаше лошо. Някъде там ми купи компютър за чутовните 1000 долара (20 бона тогава) - нещо невиждано. По думите му най-смислената му инвестиция.

От прозореца на училището - толкоз. На 49,37 години съм към днешна дата.

Дали съжалявам - категорично не. Това ме е направило какъвто съм. Ама да въздишам колко било хубаво - хубавото беше младостта. Бих се върнал там заради нея, не и заради нещо друго.

Като чета Мишо и ме лови страх за България.
              Страх ме е като се замисля , че на изборите ще изпратим човек зад който ще стоят такива като Мишо.
              Майкко мила , Представете си 120 мишо в парламента. Леле какви закони ни чакат ...

Помощ за тези който скоро излизат в пенсия и търсят по добро място. Възползвайте се поне докато сме в европа и еврото
              https://www.spitogatos.gr/en
              Последно редактирано от trav; Днес, 08:57.

Коментар

Няма се оправим…….ония едно време излъга

И се стегнете малко,че водим 🤨

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3863.png
Прегледи:0
Размер:221.6 КБ
ID:7023826
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Нещо друго ли очакваше? Бях сигурен в резултата още като видях заглавието. Сега пусни тема Украйна или Венецуела/ Гренландия и пак се чуди.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Изедохте го то'а Мишев. Оставете го малко на спокойствие за да ревизира какви пачки е инвестирал в "Исторически парк"...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 5 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 13,406 в 15:26 на Днес.

Зареждам...
                    X