Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тъжно, но очаквано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

mishomishev коментира
    Днес, 19:23
    Не не си прав!
    Не е това.
    Работя с чужденци които са много дисциплинирани. И по време на работа - аз непрекъснато се шегувам и непрекъснато правя смешки и номера...Отначало бяха много изненадани от моето поведение и първите седмици буквално ме издържаха един вид изтърпяха ми странностите...
    На третия четвъртия месец вече - видяха че работата върви и започнаха и те да се бъзикат...
    В един момент - работата стана приятна готина с българина(мен) се работи с усмивка и майтапи...
    И е приятно...
    Да - начин на работа и на живот е...
    П.П
    И още нещо - прибирам се от работа - поздравявам съседа бъзикаме се със съседката всичко е с усмивка майтапи...
    Това нещо - в чужбина го няма...
    Ама мисля че и в София го няма - така че едва ли ще ме разбереш...
    Нали помниш, защо почти всички ТВ-реклами за България се снимат с хърватски, чешки и разни други актьори? Имаше такова обяснение навремето: "Защото българите имат мрачни изкривени от злоба лица".
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Купона!
      90та година вече бях видял как живеят германците. От работа в къщи, после пак на работа. Разходка в парка с жената и кучето....за час. Не ми хареса
      Приятелите, гаджетата, кръчмите, палатките, планините, танците, китарата и песните още съществуваха. Това е купон. Заради него останах.
      Не се бъркайте със сегашните си смешни развлечения. .... на "смартофона"
      Покарайте ски на някой язовир, спете на палубата до някое самотно гръцко островче, малко истински офроуд ( 3 км за 6 часа, предимно на лебедка) после запалете барбекю между дърветата, пейте с приятелите в пияно бара.

Чужбината мами младите защото не я познават. Като чужда жена.
      Сина отиде в Канада. Официално, с жената и децата, с всички документи, намери си добра държавна работа, купи къща (със заем, естествено) и ...се прибра на шестата година. Единствената далавера им останаха канадските паспорти.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Купона!
        90та година вече бях видял как живеят германците. От работа в къщи, после пак на работа. Разходка в парка с жената и кучето....за час. Не ми хареса
        Специално за германците това което ми е казвал човек който 30 години е бил представител на Балканкар в Берлин . В Германия още от времето на чичо Хитлер е национален спорт да се топят един друг за абсолютно всичко . Имало даже много случаи на разводи защото мъжа топи за нещо на властите жена си или обратното . До колко е актуално сега незнам но казват че много не се е променило . Имало даже нещо като това което искаха и тук да го въведат парична награда за донос . Тук слава богу единодушно го отхвърлиха . Поне аз в такава обстановка не бих могъл да живея .
        Последно редактирано от sek.1; 22-03-25, 06:47.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Става въпрос за това . https://www.cash.bg/articles/18608/1...tu-sagrazhdani Висшия пилотаж в престъпния свят като нашите шиши ; тиквата ; вълка ; черепа и тнт и там си живеят доволно комфортно . Казвали са ми че в ГДР ЩАЗИ са имали обратния проблем . Поради многото доносници да отсееш стойностните .
          Последно редактирано от sek.1; 22-03-25, 10:05.

• vwbeetle
          vwbeetle коментира
          Редактиране на коментар
          Комшията ми по донос,го глобиха 50€,защото паркирал колата и двете гуми са 2-3 сантиметра върху бордюра за пешеходци.Това в затънтено
          село където полицай виждам един път на две години...да доколкото знам,при донос 10% от глобата се изплаща на доностника.

• vasil lazarov
          vasil lazarov коментира
          Редактиране на коментар
          Преди нова година отивам на рожден ден с колата. Наквасих се порядъчно, и се обадих на сина, да дойде с някой приятел да ме прибере. Слизам да го чакам в колата, но той се забави. Пуснах си група Сигнал в колата, е може би малко по силничко. След 15мин дойде полиция, а ма ти така ли ще караш. А аз, каде да карам, не виждаш ли че съм на дясната седалка. Е след проверка на всички документи и дрегер който показа 1,33 ме глобиха 125евро за нарушаване на обществения ред.

Поредната тема, която само доказва, че Държавата не ни е виновна за нищо. Е, почти за нищо.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• gy6ter
          gy6ter коментира
          Редактиране на коментар
          То, държавата сме ние..

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Че то за повечето позиции в туризма се иска поне висше инженерно образование . Щом повечето позиции могат да се заемат от индийци и разни други доволно екзотични народности които и български език не знаят заяждането с нашите е само ако може да плащат по малко пари . В момента на ортака сина е изключително кадърен компютърен специалист в една от трите телекомуникационни компании в България . Взима заплата тук колкото колегите му в Германия ; Франция и тнт . Неще и да чуе за работа някъде навън .
          Последно редактирано от sek.1; 23-03-25, 06:04.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          trapper, да се научат да плащат и ще има. Моите уважения, ама болшинството "хотелиери и ресторантьори" са диви тъпунгери, неосъзнаващи че зависят от персонала си и държащи се с него по съответния начин. Няма случайни неща.

И медицински сестри за това няма - шеф на болница взима минимум 5-цифрена заплата, често от няколко места, сестрите мизерстват. Ми няма кой да работи за такива пари.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Поредната тема, която само доказва, че Държавата не ни е виновна за нищо. Е, почти за нищо.
        Разбира се! Нашата държава е майка-кърмилица. Тя се грижи за КУПОНА.

vasil lazarov коментира
        Днес, 14:33
        Преди нова година отивам на рожден ден с колата. Наквасих се порядъчно, и се обадих на сина, да дойде с някой приятел да ме прибере. Слизам да го чакам в колата, но той се забави. Пуснах си група Сигнал в колата, е може би малко по силничко. След 15мин дойде полиция, а ма ти така ли ще караш. А аз, каде да карам, не виждаш ли че съм на дясната седалка. Е след проверка на всички документи и дрегер който показа 1,33 ме глобиха 125евро за нарушаване на обществения ред.
        В готина КаЭмБея нещата можеше да се развият така: https://dariknews.bg/regioni/stara-z...estant-2413363 КУПОН да става!

Коментар

Русия, съсед изпратил на властите видео в което всички си подгряват колите повече от 5 минути (което е забранено).
          На другия ден цялата махала видяла, как се подхлъзнал и си счупил челюстта.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            В Германия е забранено да си подгряваш колата повече от 1.5 минути . Там е голям купон .

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          74% от младите българи обмислят да емигрират ...
          https://telegraph.bg/bulgaria/novini...-godini-449707
          Толкова ли е безнадеждно битието и съзнанието в родината?
          Нагласите са едно, но реалността е друго.
          Мнозина 18 годишни момчета имат нагласа да си хванат красива, добра в леглото, скромна, вярна мацка - по нагласи над 90%.
          Реално около 3 - 5 % имат нещо близко до това..... при останалите е ....

Имам няколко познати - младежи (под 30) 'емигрираха' в Германия, след 2 седмици - "Много се работи тук. А парите не остават толкова много след като платиш наем, храна, комунални".
          След още седмица - обратно в Бг.

Сина завърши една от най-елитните гимназии в Бг - всички от класа му, които заминаха в чужбина се върнаха, с изключение на един.
          От целия випуск над 250 човека - в чужбина са под 20.

Нито един от върналите се не мисли пак да ходи в 'чужбина',

Просто сегашното младото поколение е свикнало да живее доста добре ,
          отива навън - а в чужбина се конкурира с хора от Ирак, Сирия, Афганистан, Индия, Русия, Украйна, Беларус - и са като пудели пред гладни чакали.
          Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 23-03-25, 14:29.

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Отвявам ги тия стига бачкането да не изисква да се копа мангалската

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Ако знаеш езика вече си ги отвял . Вие като отидохте в щатите поне езика на някакво елементарно ниво знаехте ли го ? Повечето които са дошли от така наречения трети свят са там не за да работят а защото има големи пакети социални помощи . Слава богу нашите са малки даже и за нашите мангали за това не се задържа тук тая сган . В последно време даже и украинците ревнаха че Германия и другите им орязали помощите .
            Последно редактирано от sek.1; 24-03-25, 06:27.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Език се учи,това не е проблем ако имаш правилната нагласа и виждане,езика не тежи,не го копам,не го мъкна на гръб

нЕма 'се притесняваш. Талибаните настъпват и в България. Дъщерята се е хванала на работа във фирма която внася тъмнозелени работници.
          Хубав случай младите да видят как е в Германия, Англия.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

https://www.nsi.bg/bg/content/13036/външна-миграция-по-възраст-и-гражданство-на-мигриралите-лица
            WG 2.7 CRD

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
              Гаврил Груев Хлътев коментира
              Редактиране на коментар
              Младеж на 21 години отказва начална заплата от 1800 чисто - за 2 месеца докато се обучава,
              а после 2500 чисто . Работата е лека, но иска акъл - машинки с ЦПУ.
              Отиде на под 1500 в 'заведение' щото има много мацки и са лесни....

Работа има - нямат нужда от пари, нито обичат да имат отговорност съвременните млади. И още няколко места където търсят хора за по над 2000 чисто има наоколо.
              ако си въобразявате, че младия ще иде да емигрира в чужбина при условията при които се предлага работа в БГ - яко сте се филмирали от взъзрожденско-руски опорки колко загива ЕС.

• BatGeorgeone
              BatGeorgeone коментира
              Редактиране на коментар
              imarh Ясно...
              Последно редактирано от BatGeorgeone; 26-03-25, 12:40.

• imarh
              imarh коментира
              Редактиране на коментар
              BatGeorgeone , не разбрах - данни, по-официални, по-обективни и по-представителни имаш ли?

Колкото и да мрънкаме и да сме черногледи, не можем да отречем, че сме доста по-добре, отколкото преди 15-20 години.Оня лаф, че "срещу нас да се движат, пак не можем да ги стигнем", все още е валиден.Но се оказа пророчески, и наистина в много отношения тръгнаха назад.Особено от Великобритания се върнаха много хора.Едва ли са си дошли от много хубаво.И тук има нужда от добри специалисти, и се изкарват също добри пари.Пикът на емиграцията отдавна е отминал, та не е невъзможно тренда да се обърне

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
              ...Особено от Великобритания се върнаха много хора.Едва ли са си дошли от много хубаво.И тук има нужда от добри специалисти, и се изкарват също добри пари.Пикът на емиграцията отдавна е отминал, та не е невъзможно тренда да се обърне
              Саме дето завръщащите се не са от категорията "добри специалисти"... освен по усвояване на социални помощи и някакви далавери, които там (се оказва, че) не вървят

Коментар

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                krassitch От къде имаш реална, от извора, истинска информация ти точно за да твърдиш, че Англия не върви на добре - нима живееш в държавата от много години, владееш езика, работиш там, имаш жилище, семейството ти е там и имаш опит и наблюдение върху икономическите промени, социалните промени, данъчните промени, инфраструктурните промени, криминогенните промени, политическите промени и очевидните трендове във всички тия области, може би трябва да се обосновеш за да преценят пишещите тук дали да ти се доверят или не?

• krassitch
                krassitch коментира
                Редактиране на коментар
                BatGeogeone За това, някой английски журналист може да напише дисертация от 100 страници.Мнението ми е лично,косвено, не съм живял там, нямам и намерение.След като живееш там, и си много доволен, ще се радвам да не съм прав

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Красич, хич не съм доволен, но за сега съм принуден. Аз с най-добри чуства и намерения помолих да споделиш как си формирал мнението си, защото е добре да се знае от къде произлизат гледните ни точки и личното ни мнение. Благодаря ти за отговора.

Изолирани случаи. Масовката е крадци на социални помощи (https://www.google.com/search?q=%D1%...hrome&ie=UTF-8 ) пишман-шпиони и тем подобни.

Коментар

• дядо владо
                дядо владо коментира
                Редактиране на коментар
                Подочут разговор от моето детство "......Нкъде не ценят така високо некадърника както у нас....." завърнал се "невъзвращенец" както ги наричаха тогава, това с давност от преди 50+ години

Тя темата е за новото младото поколение...
              Я да го кажа директно :
              Новото младо поколение е по калпаво от старото(предишно поколение) !!!!
              Това вече е видимо ясно и единствените спорове е колко по калпаво е .
              Има написан труд точно за това със приблизително сравнение (ще го намеря ако се оспорва)
              Сравнението е предимно за България но може да се отнесе 90% вярно за Европа .
              Старото поколение -това са хората родени 60-70-80-90 години...
              Новото поколение - това са хората след 2000-2005 година родени
              Има известен хибрид - 90г ~2005г - смесено малко проявяващи симптоми на двете поколения...
              В общи линии
              Старото поколение (комунистически социалистически тип) - отличават се с много по добро здраве физически и ментално с отлични физически и психични умения. Като цяло интелекта им е по висок с отлична обща култура...
              По експертно мнение: По време на социализма хората в училище учеха много предмети(наистина учеха) - много от тези предмети по тогавашно мнение бяха излишни и после в демокрацията се окастриха...
              Обаче сега стана ясно - комунистически/социалистически човек - е усвоил умението да учи.Той просто е по подготвен за живота.И става за всичко - учил за инженер но лесно се става счетоводител(ако е необходимо). Човек с всестранни умения и умеещ да решава проблеми - тези хора лесно се оправят в живота....
              Това реално са най умните хора - типичен пример:
              Студент през социализма учещ за инженер го питат :
              -Колко време ти трябва да се подготвиш за изпит по икономика?
              -Дайте ми подробен конспект кана кафе и утре в 8.30 съм готов!!

Сегашното поколение - учи само най най необходимото...смяно синтезирано...и при първия проблем(какъвто и да е той) лесно се предава...С много по лоша физическа форма - и много психични проблеми. Ако трябва да свърши някоя работа първата му мисъл е: Ама защо аз трябва да я върша? Това не ми е задължение... абе дай му само да си търси правата...

Това поколение идва навлиза сега в живота - става активно и сега му се налага да управлява живей изобщо да има решаваща роля...
              В България (и Европа) старото качествено поколение започна да отстъпва - естетвено този период не е изведнъж ама в течение на десетина години примерно...
              В общи линии ако една нация иска да върви напред - трябва да почне от младото поколение. Трябва да им скъсаш гъза от учене - като това учене са знания но и умения(практика).
              Идеята е тогава индивида се развива всестранно - и той придобива знания и умения с които ще просперира навсякъде. За съжаление обаче това е много дълъг процес - тоест ако сега го започнем - резултата ще бъде след 15 години най рано...
              Демокрацията и евроатлантическите ценности не се отразяват добре на младото поколение - абе направо го убиват според мен...

Има написани точни разчети кога ще бъде дъното на Европа заради това поколение - някъде около 2035-2040 (по мои спомени)... Тогава в пълната си сила ще управлява сегашното поколение сополанковци които "учеха онлайн" - съответно и резултатите ще бъдат такива...

Коментар

• Skorpion_BG
                Skorpion_BG коментира
                Редактиране на коментар
                Всяко следващо поколение е по-калпаво от предишното! Това се знае от хилядолетия! )))))

• mishomishev
                mishomishev коментира
                Редактиране на коментар
                "Всяко следващо поколение е по-калпаво от предишното!"

Не не е така! Има цикли - в нашия случай(европейския) цикъла е низходящ - тоест от 2015г вървим надолу...
                За Китай е възходящ - те си отгледаха златното поколение - и примерно от 2020 това златно поколение вече навлиза в живота. Затова и тренда на Китай е нагоре... Кога ще се обърне тренда? Примерно за децата на това златно поколение - ако примерно демокрацията ги разврати почнат да учат онлайн и да си търсят само правата...

Специално за България - на всеки възрастен съфорумец(разбирай качествен щото е социалистически) му е смешно защото си мисли че децата му са оправени или няма да бъдат засегнати...
                Това обаче е до момента в който качествения човек се сблъска с боклука утайката и тази утайка му развали живота - примерно създал си човек той се е реализирал успешно всичко е супер и...някъв пиян го е блъснал с колата или дрогиран го е нападнал или...
                Накратко - средата е най важна - качествен човек в калпава среда - трудно ще оцелей...и ...няма да има толкова качествен живот

• gy6ter
                gy6ter коментира
                Редактиране на коментар
                Едно време бабите говореха,че от нашето поколение нищо няма да стане,а сега ние за младите,аз мисля,че ще се оправят по-добре от нас.

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
              Колкото и да мрънкаме и да сме черногледи, не можем да отречем, че сме доста по-добре, отколкото преди 15-20 години.Оня лаф, че "срещу нас да се движат, пак не можем да ги стигнем", все още е валиден.Но се оказа пророчески, и наистина в много отношения тръгнаха назад.Особено от Великобритания се върнаха много хора.Едва ли са си дошли от много хубаво.И тук има нужда от добри специалисти, и се изкарват също добри пари.Пикът на емиграцията отдавна е отминал, та не е невъзможно тренда да се обърне
              През последните 30 години в ЮК на година е имало около 30 000 новодошли мигранти.
              За последните три-четири години са влязли над 640 000 .....

Много тъмнозелени, много търсене на квартири - които няма от къде да дойдат.
              Много конкуренция за работни места.

НО българите в ЮК не са на нивото на гладните африканци, които сега са дошли - затова отиват някъде на по-лесно.
              Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 26-03-25, 11:39.

Коментар

• krassitch
                krassitch коментира
                Редактиране на коментар
                Халал да са им африканците...Щом ги оценяват по-високо, отколкото българи, поляци и други европейци, дано да не се окаже грешна преценка след време

Кратко инфо, едва ли си измисля:
              https://www.facebook.com/watch/?mibe...42467942772353
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X