Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверка на глоба за превишена скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
    Преди тези снимки ги пращаха по пощата. Много хора се разведоха заради тях...
    Предполагам, че е една от причините за скриването им. Сега може да ги види само собственикът на
    автомобила и то на екран в КАТ.
    И аз плащах за всичките коли, че е по-лесно, но започна да пише отдолу нещо за повторяемо нарушение в рамките на година.
    И при положение, че нито едно не е мое, като ме спрат и се започват едни обяснителни режими що толкова често нарушавам
    правилата...
    Ееее, дали не можеха да пращат още по пощата снимките, и просто да направят петно върху пътника, да не може да се различи...Или, пак остава проблем, защо си бил на това място, къде си отивал, и защо

Коментар

И на електронния фиш пише кога и къде си бил и в каква посока си се движил.

Проблема е че..... ако всеки получава снимка лесно и обжалва фиш лесно, ще им намалят приходите, както и начините да отървават свои хора.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        И на електронния фиш пише кога и къде си бил и в каква посока си се движил.

Проблема е че..... ако всеки получава снимка лесно и обжалва фиш лесно, ще им намалят приходите, както и начините да отървават свои хора.
        По-вероятно са увонили 'не-нашите' хора, които са поддържали и внедрили системата и сега поредната 'загуба на данни от Тър.Рег.'
        ... или поредната ЕС регулация забранява да се изпращат такива 'лични данни' некриптирани по 'безопасен начин'.
        Едно от двете ще да е.

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

По-вероятно са увонили 'не-нашите' хора, които са поддържали и внедрили системата и сега поредната 'загуба на данни от Тър.Рег.'
          ... или поредната ЕС регулация забранява да се изпращат такива 'лични данни' некриптирани по 'безопасен начин'.
          Едно от двете ще да е.
          Никой не ги праща. Сам си тегля фишовете по електронен път, след влизане с КЕП или ПИК. Фиш със снимка се получава само в районното със съответната загуба на време.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Никой не ги праща. Сам си тегля фишовете по електронен път, след влизане с КЕП или ПИК. Фиш със снимка се получава само в районното със съответната загуба на време.
            Значи първото е доста по-вероятно от всяка друга възможност.
            интересен ФАКт - в държавните фирми със по 5 - 8000 + лв чисто месечно - около един от трима е горе-долу компетентен и си върши работата.
            А в администрацията - техническите специалисти, там компетентността е: "Майка плаче, грамофон свири!" проф.Вучков

Коментар

Знам за фишове, отпаднали след получаване от районното и обжалване, заради проблемио със снимката.

Не е лесно да правят простотии, но не е и невъзможно. Дори на фиш без снимка пише къде си щракнат. И вече идват за ден, поне софийските - днес получих честитка че вчера са ме щракнали. И си я платих с отстъпка, съответно. Та въпроса е че като го получиш така, ти в обшия случай знаеш къде си бил и по кое време, и ако има несъвпадение номерът няма да мине. Но преди година една я получих с месеци закъснение. По тоя повод си направих ПИК на НАП - да видя къде ми е издънката, надявайки се да видя и снимка, но.... снимка нямаше.

Коментар

В началото на седмицата в службата се сдобихме с 16 фиша едновременно. Имаше от преди 10 дни, имаше и и от началото на 23 година. Когато колата е лична, добре. Но при служебните шофьорът често е напуснал. А още по- идиотското е, че не е като да не се получават редовно фишове. Пощальонът ги носи. Но не е нормално миналата година да са идвали фишове от 23 година и сега пак. Става въпрос за едно и също място , по редовен маршрут, където няма магистрала. Не че шофьорите не са идиоти. На стационарна камера, която е от 100 години, дет му се вика, инструктирам ги и пак някой проблял.
                Марин Райковски

Коментар

Знам за фишове, отпаднали след получаване от районното и обжалване, заради проблемио със снимката.

Не е лесно да правят простотии, но не е и невъзможно. Дори на фиш без снимка пише къде си щракнат. И вече идват за ден, поне софийските - днес получих честитка че вчера са ме щракнали. И си я платих с отстъпка, съответно. Та въпроса е че като го получиш така, ти в обшия случай знаеш къде си бил и по кое време, и ако има несъвпадение номерът няма да мине. Но преди година една я получих с месеци закъснение. По тоя повод си направих ПИК на НАП - да видя къде ми е издънката, надявайки се да видя и снимка, но.... снимка нямаше.
                  Ако пътуваш всеки ден из цяла България, шанса да се сетиш точно къде си изгорял преди 2-3-5 месеца е нищожен. И си плащаш. Отделно мястото е посочено нещо от сорта на 177 км.+300 на път Видин - Елхово. Та малко е трудно за средностатистическия водач, той тегли една и си плаща. Миналата година получих фиш, ако не пътувах от 15 години всеки ден по маршрута и аз щях да направя така. Да ама не, там няма такова ограничение. Оказа се, че имам и втори след месец на същото място. Отмениха ми ги и двата. Но колко не са....
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Напълно съгласен, но ако днес получиш уведомление че имаш фиш за нарушение, направено вчера, проблема с помненето вече го няма. Тъпо е да получаваш фишове с месеци закъснение. Показва стремеж не за превенция и дисциплиниране, а за прибиране на едни пари. Резултатите са закономерни.

И да, аз въртя едни 15000 годишно и получавам фишове сравнително рядко, примерно 1-2 годишно, а е имало периоди и хич. Няма издънки до сега - знам си че съм аз дори само от текста. Иначе съм наясно че се правят простотии, ако мине номерът. Затова и си маправик ПИК - за да не минава номерът. Ако имам съмнение ще ида в районното за снимка. Просто е тъпо да я няма в изтегления по електронен път, и не вярвам да е случайно.

Коментар

Моите "честитки" от КАТ за превишена скорост почнаха да идват на ел-пощата, пратени от MyVe (office@myve.bg). Не бях дори чувал за тях.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Така де, и моите. И после влизаш в "системата за сигурно електронно връчване" или там както някой я е кръстил, и си теглиш фиша под формата на PDF.

Та в тоя PDF проблема да сложат и снимка е никакъв, само дето не слагат.

Коментар

Започнали са нетрадиционни методи за връчване на фишове.
                          Днес звъннали на майка от районното, че имала фиш за превишена скорост.
                          Това след като се опитаха да и го връчат по пощата преди няколко месеца.
                          Тогава и забраних да получава каквото и да е от пощата, особено на нейно име.

То ясно, че все някога ще се плати но винаги има нищо по-важно за вършене.

Това обаждане обаче не се брои за връчване за разлика от вайбър/поща, както е при мен.
                          То не че и зад тия сто лева пак не съм аз

Между другото човека е бил учтив и разбран.
                          Просто си е вършил работата.
                          Враг усраине

Коментар

• sek.1
                            sek.1 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Връчен невръчен давността тече .

• sparkybg
                            sparkybg коментира
                            Редактиране на коментар
                            Цъ. При връчен дължиш сумата, с прилежащите лихви и т.н. И я дължиш по реда на постъпване, тоест не можеш да платиш по-късни задължения, например данък сгради, докато не изчистиш по-ранните. При невръчен няма нищо такова. Само че давността е такава че няма начин да не ти го връчат, рано или късно.
                            Последно редактирано от sparkybg; 02-04-25, 12:09.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X