Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проверка на глоба за превишена скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проверка на глоба за превишена скорост

Как мога да проверя точно какво ми е нарушението??

Тоест имам СМС и имейл където ми е посочено серия и номер на документа за нарушението и на коя дата и с коя кола...
    В портала на е услуги МВР излиза задължението но без подробности...

Но искам да знам къде точно (местоположение) и час на нарушението...
    Къде и как да проверя??

Причината е че имам няколко коли шофирани от различни хора

Като ти връчат документа, там пише. Или трябва да идеш в КАТ, или да хванеш някоя патрулка да ти го връчат. Ако искаш да видиш снимката отиваш в полицията. Пиша така, защото аз ходих с КАТ, а лелята ме прати в районното да си гледам фотосите.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• Gadnyara
      Gadnyara коментира
      Редактиране на коментар
      Нещо не се връзва, вижте във фишовете какво точно пише.

Няма как за скорост от 147км/ч при разрешени 140 да имате глоба за скорост. Изобщо за +7км/ч няма санкция.
      Ето в ЗДвП, чл. 182 какво пише: ....за превишаване с 10 km/h = 20лв. Това е глоба за точно 10км/ч.
      За всички останали над 10км/ч си има тарифа, но за 01 - 09км/ч няма.

В същия закон нищо не се казва за х3 и т.н. Само за двоен размер на глобата.

Аз съм си настроил темпомата да е винаги с +10км/ч над ограничението, което види по знаците или навигацията. Това реално е +7..8км/ч и съм в графа "нарушител без глоба"...

• sonda
      sonda коментира
      Редактиране на коментар
      Вероятно не помня добре. Това, което си спомням, е че първия път пишеше 57 км/ч скорост и беше 50 лева, нначи е било 40 ограничението, а втория 157 км/ч на Тракия, значи е било 140 и глоба 50х2. Така се връзва, щото ето какво казва чичата :

"За превишаване на скоростта в населено място от 11км/ч до 20км/ч наказанието е глоба от 50 лева. За превишаване на скоростта с 10км/ч наказанието е глоба от 20 лева. За превишаването на скоростта с до 9км/ч не е предвидено наказание."

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      "'Аз съм си настроил темпомата да е винаги с +10км/ч над ограничението, което види по знаците или навигацията. Това реално е +7..8км/ч и съм в графа "нарушител без глоба"...'' - и аз така правя, даже без темпомат по-мога да изтърва за момент скоростта. При мен на 100 км/ч GPS-а показва 93-4. Само ми липсва активен дистроник, много е тегаво зад някой, който няма контрол над крачето си или си лафи с някой/ телефон/ бърка си в носа.

Тук: https://edelivery.egov.bg/ излизат и фишовете, можеш да си ги "даунлоадваш". Но е нож с две остриета - водят ти се връчени щом постъпят в системата и получиш мейл, че имаш такива фишове. Т.е. вече не можеш да се криеш и да чакаш давност.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      А ако ги изтеглиш ВИЖДА ли се подробности от нарушението?? Снимки и къде и кога е било??

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Снимки не. Снимките отдавна ги законспирираха законово. Така и не ми стана ясно защо.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_947846.jpg
Прегледи:425
Размер:273.1 КБ
ID:6987972

Коментар

Снимки. както споменах по-горе - на място в милицията. Според конкретния град - конкретна милиция. Мен в КАТ не ме харесаха и ме пратиха в районното. Заслужаваше си разходката, отмениха ми и двата фиша.Внимавайте какво плащате, първо проверете! Малко по казуса и от нашия край https://www.youtube.com/watch?v=WZyxesKsqLY
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Благодаря ви хора...

Ама казуса ми продължава... Аз не оспорвам глобите (мисля че са си реални) но проблема е че трябва да ги разпределя между хората...В смисъл всеки си плаща това което е направил...
        Сега всички излезнаха на мое име - защото колите са така...
        Въпроса е да получа инфо като фиша на Versus13 - който е ясен и детайлен (описва нарушението)...
        В противен случай - ще търся патрулка и ще ги помоля да ми връчат фишовете с надеждата за това инфо (може и да е устно) .

Следващия ми въпрос:
        Щом тези коли имат глоби - тогава в конвой имаше и кола с транзитни номера.. Би трябвало и на нея да има глоба? Ама с транзитните дали излизат??

Коментар

Регистрираш се на сайта горе и си теглиш фиша, там пише всичко без снимка. Иначе всеки с достъп до системата може да ти каже и устно - познат полицай например. На транзитни също излизат, доколкото съм чел из нета. Те си имат собственик също, макар и за ограничено време.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Излизат и на транзитките. Личен опит.

Да се свали тояа от кртинката по-горе, може и без да се ходи никъде. извадил съм си ПИК на НАП и с него се сваля всичко. Но снимки няма. За тях - в районното, предполагам. Те нашичките МВР-ейци все ще свършат нещо недоклатено та да им ходиш по гишетата. Някога върху самия фиш имаше и снимка.

Дано като им вдигнат заплатите да вземат да свършат нещо, ама надали.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ееее, като ти пратят снимка с любовницата и точен час, а ти в това време си бил "на съвещание", и жена ти види снимката, тогава?Кво праим?Затова няма вече снимка

Коментар

• KingofROAD
                KingofROAD коментира
                Редактиране на коментар
                То май настина имаше такива издънки. Писаха по вестниците....

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
              Ееее, като ти пратят снимка с любовницата и точен час, а ти в това време си бил "на съвещание", и жена ти види снимката, тогава?Кво праим?Затова няма вече снимка
              Да бе, сигурно.

...или евентуално да са "снимали", не баш твойта кола,или не баш по начин, който еднозначно определя че ти си нарушителя, а не някой друг на снимката.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                Точно затова. На мен така ми го обясниха. Само лично ти можеш да си видиш снимката. Разпределянето ще ти е тегаво Мишев. Двамата в кат . Някви протоколи бяха че той е карал....
                Затова май по-добре да се впише ползвател на колата. Ако са няколко на една кола нямам си на идея как е
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• mishomishev
                  mishomishev коментира
                  Редактиране на коментар
                  А привет Радо!!
                  Как ме виждаш мен да ходя в КАТ да се моля...
                  Плащам всичко и това е...
                  P.S
                  Колкото повече давам толкова повече получавам))

Неприятно е че те ще си платят глобите естествено, но документално негативите са за тебе като водач.
                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Преди тези снимки ги пращаха по пощата. Много хора се разведоха заради тях...
                  Предполагам, че е една от причините за скриването им. Сега може да ги види само собственикът на
                  автомобила и то на екран в КАТ.
                  И аз плащах за всичките коли, че е по-лесно, но започна да пише отдолу нещо за повторяемо нарушение в рамките на година.
                  И при положение, че нито едно не е мое, като ме спрат и се започват едни обяснителни режими що толкова често нарушавам
                  правилата...
                  В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
                    И какво от това? "Кое си требе - оно си сака!"
                    Истината и само истината!
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
                      Предполагам, че е една от причините за скриването им. Сега може да ги види само собственикът на
                      автомобила и то на екран в КАТ.
                      И аз плащах за всичките коли, че е по-лесно, но започна да пише отдолу нещо за повторяемо нарушение в рамките на година.
                      И при положение, че нито едно не е мое, като ме спрат и се започват едни обяснителни режими що толкова често нарушавам
                      правилата...
                      При второ нарушение в рамките на година се води рецидив, и глобата е по две. Така в един момент ще си мнооого рецидивист в очите на КАТ. Относно разводите - ми аз не съм съгласен, искам си снимка, не да се разхождам по разните РПУ-та(оказа се, че в нашия КАТ снимка не мога да видя, пратиха ме в РПУ-то). Който се е возил с някого да се оправя, аз такива проблеми нямам.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X