Е, понятието "извън" при магнитните полета е относително. Мисълта ми беше, че спрямо размера на Земята, повечето космонавти обикалят много близо до нея и полето е сравнимо с това на повърхността. На Луната, лунното поле е може би по-силно от земното. Което не променя факта, че и там няма забележима атмосфера, в която частичките да се залутат.
Е, понятието "извън" при магнитните полета е относително. Мисълта ми беше, че спрямо размера на Земята, повечето космонавти обикалят много близо до нея и полето е сравнимо с това на повърхността. На Луната, лунното поле е може би по-силно от земното.
" Луната няма магнитно поле, но някои зони от повърхността показват остатъчен магнетизъм, което показва, че е вероятно Луната да е имала магнитно поле в ранната си история. Нямайки атмосфера и магнитно поле Луната е изложена пряко на слънчевия вятър. " - цитат от една статия...
" Луната няма магнитно поле, но някои зони от повърхността показват остатъчен магнетизъм, което показва, че е вероятно Луната да е имала магнитно поле в ранната си история. Нямайки атмосфера и магнитно поле Луната е изложена пряко на слънчевия вятър. " - цитат от една статия...
От тебе ще излезе средна ръка научен работник. Ако намериш още един независим източник (освен тази статия и мен) можеш да напишеш реферативен труд.
От тебе ще излезе средна ръка научен работник. Ако намериш още един независим източник (освен тази статия и мен) можеш да напишеш реферативен труд.
"Луната няма магнитно поле, което означава, че е няма течно ядро в момента, но преди 10 на 9 - та степен години тя е имала малко течно ядро от Fe магнитно поле. След това течното ядро се втвърдило, а магнитното поле изчезнало. " - пак цитат от друго място..
на човек като му намалее работата - с какви ли не глупости започва да се занимава.
Ей това му беше хубавото на социализма - зор до дупка, пари няма, храна и развлечения също и трудещите се нямат време да мислят за протести или за устройството на света...
Това 109 трябва да е 10^9 или 1000000000, или още казано милиард. Отдавна е, тогава може и да се е въртяла около своята си ос по-бързичко от сегашните 28 дни (има такива сведения) и наистина да е имала суверено магнитно поле. После земните приливни ефекти са я спряли и сега и да е течна, магнитно поле има само където има желязна руда.
Коментар