Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Магнитното поле на Земята?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Магнитното поле на Земята?

Ще се виждат. Даже ще са доста ярки.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Космонавтите са в магнитното поле, но извън атмосферата.
      Тия дето са кацали на Луната са извън него, мисля...

Коментар

Е, понятието "извън" при магнитните полета е относително. Мисълта ми беше, че спрямо размера на Земята, повечето космонавти обикалят много близо до нея и полето е сравнимо с това на повърхността. На Луната, лунното поле е може би по-силно от земното. Което не променя факта, че и там няма забележима атмосфера, в която частичките да се залутат.

Коментар

Е, понятието "извън" при магнитните полета е относително. Мисълта ми беше, че спрямо размера на Земята, повечето космонавти обикалят много близо до нея и полето е сравнимо с това на повърхността. На Луната, лунното поле е може би по-силно от земното.
          " Луната няма магнитно поле, но някои зони от повърхността показват остатъчен магнетизъм, което показва, че е вероятно Луната да е имала магнитно поле в ранната си история.
          Нямайки атмосфера и магнитно поле Луната е изложена пряко на слънчевия вятър. " - цитат от една статия...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            " Луната няма магнитно поле, но някои зони от повърхността показват остатъчен магнетизъм, което показва, че е вероятно Луната да е имала магнитно поле в ранната си история.
            Нямайки атмосфера и магнитно поле Луната е изложена пряко на слънчевия вятър. " - цитат от една статия...
            От тебе ще излезе средна ръка научен работник. Ако намериш още един независим източник (освен тази статия и мен) можеш да напишеш реферативен труд.

Коментар

От тебе ще излезе средна ръка научен работник. Ако намериш още един независим източник (освен тази статия и мен) можеш да напишеш реферативен труд.
              "Луната няма магнитно поле, което означава, че е няма течно ядро в момента, но преди 10 на 9 - та степен години тя е имала малко течно ядро от Fe магнитно поле. След това течното ядро се втвърдило, а магнитното поле изчезнало. " - пак цитат от друго място..

Коментар

на човек като му намалее работата - с какви ли не глупости започва да се занимава.
                Ей това му беше хубавото на социализма - зор до дупка, пари няма, храна и развлечения също и трудещите се нямат време да мислят за протести или за устройството на света...

Коментар

Злоупотреба с онлайн-преводачи ли надушваме?

Това 109 трябва да е 10^9 или 1000000000, или още казано милиард. Отдавна е, тогава може и да се е въртяла около своята си ос по-бързичко от сегашните 28 дни (има такива сведения) и наистина да е имала суверено магнитно поле. После земните приливни ефекти са я спряли и сега и да е течна, магнитно поле има само където има желязна руда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X