Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теория на струните и паралелните вселени...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теория на струните и паралелните вселени...

Всичко е това, което може да обясни всичко... Иначе няма как да е всичко...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Ще съм ви изключително задължен и благодарен..., при това съм сигурен, че няма да съм само аз...
      Абсолютно!
      В очакване съм.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
        Ще съм ви изключително задължен и благодарен..., при това съм сигурен, че няма да съм само аз...
        След малко ми идват гости, но утре ще ви затрупам с прелюбопитни "нещица", които всеки да тълкува сам за себе си...!!! Тази тема ли да използвам, Г-н Администратор или да отворя нарочна...?!

Коментар

Най-добре отделна тема, че да не спамим хубавата тема на Volk
          VPetrov.photography

Коментар

Аз ще съм изключително задължен ако може проекта "Филаделфия" и производните му да седят далеч от раздел "Наука и образование". Колкото по-далеч - толкова по-добре.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Аз ще съм изключително задължен ако може проекта "Филаделфия" и производните му да седят далеч от раздел "Наука и образование". Колкото по-далеч - толкова по-добре.
              Мога и в "Коша", ако това ще ви накара да се чувствате щастлив...!!! Колегата песимистичен представител на ортодоксалната наука ли е, или така ми се струва..?!! Една задачка - закачка: Ако някъде в Чукотка, някой чукча не знае, че има и кафеви мечки, означава ли, че кафевите мечки не същесвуват...?!!!
              Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 28-05-10, 21:43.

Коментар

Дайте да разчоплим термина "гравитон"!

Айде Меито, дайте едно рамо на краварите! И без това едва удържаме фронта ..

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                  Не вярвайте нито на Анщайн, нито на Нютон..!!! Според "Теорията на относителноста" - скороста на светлината е предела и е непосилна за човешкия организъм... В същото време (малко по-късно) същия този Анщайн ръководи проекта "Филаделфия", чиято основна цел е телепортирането на един стар разрушител на американския военен флот (барабар с екипажа) от едното крайбрежие на щатите, на другото, използвайки именно тези "червееви тунели" в които скороста е толкова голяма, че нямаме мерна единица за нея...
                  Чакай малко, идеята на пътуване през "червееви тунели" е именно да се измине голямо разстояние, без да е необходимо да де развива огромна скорост. Този ефект би трябвало да се получи, ако успееш да сгънеш пространството, така че две точки да се окажат по-близо една до друга. Т.е., ако София е на единия край на листа хартия, а Алфа-Кентавър на другия, би трябвало да можеш да сгънеш листа, така че Алфа-Кентавър да се окаже само на стотина километра и да можеш да отидеш до там с джипката, без да вдигаш повече от 100 км/ч. Нещо което не е изключено от теориите на Анщайн, напротив дори твърди че е възможно.

Колкото до нютъновите закони... ами те са едни от първите сериозни стъпки във физиката. Дават много добро приближение за известно количество събития, те са един вид... примитивни. Не може и да очакваме друго от човек, преди който напрактика тази наука не е съществувала. Древните гърци са имали колесници, но бая време е минало, докато стигнем до днешните автомобили...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                    Ако някъде в Чукотка, някой чукча не знае, че има и кафеви мечки, означава ли, че кафевите мечки не същесвуват...?!!!
                    Означава че докато чукчата си запазва правото да избере дали да вярва дали съществуват или не, не е длъжен да вярва на приказките че ловците от съседната юрта преди шейсетина години са отстреляли бонбонено розова мечка на зелени точици, с кранчета за шоколад Нутела в ушичките. Особено когато въпросните ловци сами твърдят че не са отстрелвали такава мечка, както и че не са отстреляли и кафява мечка, както и че не са имали пушки по онова време.

Не съм човек на науката, не ми стига акъла. По същия начин не мога и да разглобя и сглобя самолет, но мога да преценя дали го движат двигатели или джуджета гребци.

Коментар

Трябва да се въведе ред!

Първо ще разнищим гравитона, а после всички отклонения, включително и извънземните!

Май в тоя гравитон се е затворила цялата истина!
                      Все пак, Айнщайн изкривява пространството и времето около него!

Коментар

Много съм любопитен. Светила на физиката говорят за теории, а ние ще разнищваме...
                        Забравих да попитам Goblin, защо е против "Филаделфия"?!
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Мдаааа аз съм по добре от вас вчера си пасох кравите не мислейки щуротии.И благо си прочетох последната излязла книга на Лев Пучков ..Тротилов еквивалент.....сапьорът греши само веднъж..
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            Мдаааа аз съм по добре от вас вчера си пасох кравите не мислейки щуротии...
                            Е те точно това имах въф на предвид...
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Лекинко офтопик - някой знае ли нейде събрана и систематизирана тая теория? Не че ще да тръгна да уча (пак) висши математики, но поне искам да видя как изглежда.
                              Малко като за извънземните - всички говорят, ама никой няма доказателства.

По бегли спомени - многообразие на Калаби-Йо от тая теория май беше - доказва, че струнната теория може да опише всякаква вселена.
                              Всъщност математиката може да опише всичко, дето ни е в главите.

http://old.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/...%20Rovelli.htm
                              Последно редактирано от Rabin; 28-05-10, 22:50.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Много съм любопитен. Светила на физиката говорят за теории, а ние ще разнищваме...
                                Забравих да попитам Goblin, защо е против "Филаделфия"?!
                                Не съм против. Занимателна и весела приказка е. Просто съм против обсъждането му в раздел "Наука". Телепортирал се кораба, че и няколко пъти, че и при изместването му някои некъсметлии от екипажа се вградили в стените и в пода. Горкичките.

Размагнетизирането на кораб само по себе си мисля е достатъчно постижение на ръба на фантастиката за онова време и заслужава достатъчно уважение. Не е нужно да се опорочава с надстройка лудост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X