Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теория на струните и паралелните вселени...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теория на струните и паралелните вселени...

И аз мисля, че е наблюдавал Слъчевата система. Знаел е принципът на прашката, че като завъртиш едно тяло около ос и го освободиш, то ще отлети по допирателната, а също така и че ако вържеш здраво камъка, колкото и да го въртиш, няма да отлети. Луната се върти около Земата, но не ще да отлети... значи има някакъв невидим конец между тях. Единствената му аналогия е била с магнитните сили, значи Земята и Луната се привличат като магнити или като магнит и пирон. В същото време всичко останало пада към земята, включително ябълки, освен ако няма сила, която да преодолее това привличане, като махането с криле на птиците и съответно усилието, което прилагаш, за да раздалечиш два магнита. Да, ама се привличат и немагнити материи, а също и за Земята се знае, че има магнитно поле, но не прилвича всичко към полюсите. Още по-старнно не прилича кой знае колко дори металите, освен дето ориентира стрелката на копаса, но не може да преодолее силата, която я задържа тук и тя не отлита към полюса. Значи има нещо друго, много подобно на магнитно поле, но много по-силно и без полюси. Следват опити, систематизиране на данни... и очевидно трябва и да си гений с освободен ум, за да ти хрумнат тези идеи.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Да се върнем на гравитацията. Няколко пъти задавам един и същи въпрос във форума, а сега ще използвам и тази тема. Може ли някой да даде смислено обяснение, от къде е хрумнала идеята на Нютон? Зарежете приказката за ябълката, тя е просто украсена легенда... За мен продължава да си остава загадка, как в условията на относително силно гравитационно поле, може да ти хрумне идеята за гравитация.
      Е? Човекът е въвел понятието "Сила", за да си реди сметките за търкалящи се по Земята неща.

После забелязал, че законите на Кеплер описват все криви от 2 степен и решил, че ако въведе такова и такова ускорение, небесната механика се свежда до интегриране. Тъкмо са го били измислили и интегрирането (с участието на самия Нютон). После (с още мислене) му хрумнало, че и ябълката се движи по отрязък от елиптична орбита (от клона до главата му). Светът изведнъж се наредил. Останало да се разбере, дали тази сила наистина се изменя с височината по предвидения начин. Това, не знам дали е станало по негово време.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Да се върнем на гравитацията. Няколко пъти задавам един и същи въпрос във форума, а сега ще използвам и тази тема. Може ли някой да даде смислено обяснение, от къде е хрумнала идеята на Нютон? Зарежете приказката за ябълката, тя е просто украсена легенда... За мен продължава да си остава загадка, как в условията на относително силно гравитационно поле, може да ти хрумне идеята за гравитация.
        Това Джорджо го знаят и децата!

Възложили са му да направи балистични изчисления за полет на гюле! Човека започнал да вдига мислено скоростта на изстрелването, докато теоретично гюлето въобще не паднало на земята, а се завъртяло в орбита!

Тогава се сетил и за другото! Че ябълката се привлича от земята!

Така е изчислена и скоростта за излизане в орбита!

Коментар

Аз съм човек опериран от физика още в училище, но все пак - видях, че тук много се говори за гравитацията. Попадал съм случайно на една теория за етерното налягане, която привидно добре обяснява някои важни моменти. Не успях да намеря материала, който съм чел, но намерих нещо като въведение: Теория на всемирната гравитация (кратко резюме)

Коментар

Блогът на pencho...

гравитация, Нютон, Айнщайн, етерни частици, Петър Дънов... Всичко това в един "разговор" ?

Сходни блогове:
            1. Стар Трек - механизъм на фотонните торпеда на USS Ентърпрайз.
            2. Хари Потър - теоретични доказателства на заклинанията.
            3. Клуб на изобретателите на Перпетуум мобиле от Граматиково.

Има и още един: Clash of Titans, или как да създадем мегаскъп и мегатъп филм (но този блог всъщност е сериозен).
            Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Обещана от мен тема се намира тук:http://www.offroad-bulgaria.com/show...0%B0%D1%81...-! Пожелавам ви успех в търсенето на ключа за палатката..!!!

Коментар

Вие май си нямате работа.
                Каква е разликата между Църквата и Науката?

Коментар

Много просто. В едното отначало всичко се знае и постепенно се забравя, в другото - нищо не се знае и постепенно се открива.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                    Аз съм човек опериран от физика още в училище, но все пак - видях, че тук много се говори за гравитацията. Попадал съм случайно на една теория за етерното налягане, която привидно добре обяснява някои важни моменти. Не успях да намеря материала, който съм чел, но намерих нещо като въведение: Теория на всемирната гравитация (кратко резюме)
                    Понеже нямам път към тебе тези дни, просто покажи на Стефан какво си пуснал тука. Носи си и пръчка, той знае нататък.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Понеже нямам път към тебе тези дни, просто покажи на Стефан какво си пуснал тука. Носи си и пръчка, той знае нататък.
                      Ти върви на линка на #67 пост да видиш какви открития има! Добре, че заваля, че съм в Нета, сигурно след малко ще изтрият темата!
                      Последно редактирано от Rabin; 29-05-10, 15:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        Ти върви на линка на #67 пост да видиш какви открития има! Добре, че заваля, че съм в Нета, сигурно след малко ще изтрият темата!
                        А, в спама може.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          Вие май си нямате работа.
                          Каква е разликата между Църквата и Науката?
                          Ми-и-и-и, в Науката ни притесняват нещата, които не знаем, а Църквата се притеснява от нещата, които знае. В Науката незнанието е стимул, а в Църквата незнанието е забранено.... и ред подобни. Доказателство за подобни твърдения е и настоящата тема.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Аз с какво съм виновен? Не съм го писал аз. А дали е вярно или не - много далеч съм от нивото да мога да се изкажа. Явно не е, щом по-запознати казват. Вярвам...

Коментар

Volk си няма работа, подкокоросва ви и...Не очаквах толкова физици във форума. Абе, прочетете какво сте писали, а някой модератор да вземе, да затрие темата!
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                                Аз с какво съм виновен? Не съм го писал аз. А дали е вярно или не - много далеч съм от нивото да мога да се изкажа. Явно не е, щом по-запознати казват. Вярвам...
                                Не опира до запознатост. Този текст еднозначно задейства булшит-филтъра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X