До: Пернишките дипломи и приватизацията на БАН
Важно е да има качествени университети а не такива в които отиваш за да можеш после да кажеш имам висше образование и да не знаеш какво точно си завършил и какво се работи с тая специалност. В днешно време имам чувството че всеки втори е с висше образувание и не повече от 10% от хората работят по специалността си която са завършили в университета или училище. 90% процента от младите и не толкова младите си избират специалност която да учат по това колко престижно и звучи името а не по това ли им се раборти и имат ли и най-малка представа в областа към която са се насочили.
За БАН- общо взето проблема излиза да е в това че България печели от разрботки които отиват за чужбина а не дава пари на тези които ги правят. Аз това не мога да го повярвам, или няма пазар за разработките или не са качествени и не ни ги искат или просто липсват според мен. Не вярвам да има останали наистина кадърни хора в БАН на малки заплати.
Първоначално публикуван от philipp
Преглед на мнение
За БАН- общо взето проблема излиза да е в това че България печели от разрботки които отиват за чужбина а не дава пари на тези които ги правят. Аз това не мога да го повярвам, или няма пазар за разработките или не са качествени и не ни ги искат или просто липсват според мен. Не вярвам да има останали наистина кадърни хора в БАН на малки заплати.

Коментар