Обява

Свий
Няма добавени обяви.

квадратурата на кръга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: квадратурата на кръга

Отишли едни банскалии да пият в Разлог, яли, пили, веселили се, дошло време да си ходят и си тръгнали. От многото вино, обаче им се препикало и те решили да свършат таз работа, изпикали се и продължили по пътя, но стигнали пак в Разлог. Така банскалии открили, че земята е клабо.
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Искаш да кажеш, че на къщата не й действат силите, които действат на планетите?
      Всъщност е почти така. Действат същите сили, но с друго съотношение. Всичко достатъчно голямо става сферично, защото го оформя гравитацията, а тя, пущинята, друго не знае. По-малките неща могат да имат и друга форма, включително в космоса, защото формата им се поддържа от електромагнитни сили. Електромагнитните сили отслабват на разстояние по-бързо от гравитацията, но на малки разстояния са по-големи от нея.

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
      повечето племена и на различните континенти строят кръгли домове- шатри Северна Америка, иглу Сибир , колиби в Африка, само където има цивилизация Шумер и Централна Америка има квадратни форми, в частност Шумер понеже пекат тухли, но защо тях ги изпичат квадратни??
      Тухлите трябва да се редят плътно една до друга, за да направят стена. С кръгли няма да стане - ще остават много празнини, а хоросанът е скъп.

Да си направиш къщата кръгла си има една основна причина - с минимум стени става максимум затворен обем. Което е добре, ако земята е без пари.

Коментар

когато е започвано квадратно-ромбоидното стрителство не мисля , че основен фактор са били парите, по скоро нещо религиозно-храмово или незнам, живели в колиби, а правели квадратни храмове. Примерно североамериканските племена гробниците им са квадратни наколни постройки, труповете слагат отгоре да съхнат на слънце и мястото е свещено. В наши дни църквите са кръгловати или заоблени , а къщите ни квадратни. Бе може и наистина да е за проблясъци, случайно ми хрумна... и ме дразни

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
          к... не мисля , че основен фактор са били парите, по скоро нещо религиозно-храмово или незнам,
          Религията, по-отгоре погледнато, просто е начин да се организират хората. Парите също. За да правят хората нещо, независимо дали по традиция или заради пари, обикновено има и истинска причина.

Дадох ти ясния пример - нареди кръгли къщи една до друга и ще видиш колко неефективно се използва пространството, а и общите стени стават невъзможни. Ако няма да ги редиш плътно - кръглите са по-добри.

Ако почнеш и стаи да правиш, нещата съвсем отиват наникъде. Трябват си правоъгълници.

Коментар

Пчелите най-хитро са решили всички тези проблеми .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ами да почнем от там кое е по лесно да се направи права или определена крива, която искаме да постигнем? за шатри и тн. замъци това са определени специални згради, а сега да се замислим върху строежа трудно е да се спази права камо ли радиус 5 метра ,а защо тухлите са правоъгълни ами просто първо по-лесно се правят второ като строите с тухли с радиус какъв радиус да са или като си ги купувате искам тухли с радиус 6 метра . Остава да се реши следвашия въпрос функционалното използване на помещенията примерно искам леглото до стената ама то пак правоъгълник ок има и кръгли ама те не са същия радиус телевизора секцията, измерването на площа и деленето, плочките и кво ли още не просто плоскостите се правят по лесно така, а не под радиус всичко е въпрос на функционалност. Вярно е, че една кръгла къща с конусовиден или сферичен покрив ще е два пъти по-здрава, но и два пъто по-нефункционална и скъпа

Коментар

Трябва да има и нещо общо с ергономията...... Чудя се как ли ще ходи човек по пода на сферична къща ? Все трябва да си седиш най-долу в центъра ...... по-добре си е да е прав и равен. Може би верният отговор се крие в онзи човек дето го е рисувал Да Винчи - Витрувианският.

Май само един испанец си позволява да прави "неправилни" сгради и много хора твърдят , че е гениален .....

Абе много ми е рано да мисля още!
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Всъщност е почти така. Действат същите сили, но с друго съотношение. Всичко достатъчно голямо става сферично, защото го оформя гравитацията, а тя, пущинята, друго не знае. По-малките неща могат да имат и друга форма, включително в космоса, защото формата им се поддържа от електромагнитни сили. Електромагнитните сили отслабват на разстояние по-бързо от гравитацията, но на малки разстояния са по-големи от нея.
                  Идеята беше, че силите действат. Не знам колко малки са гравитационните сили, ама мен ме държат на земята, на моретата и океаните гравитацията на една мижава луна им действа силно мотивиращо. Е, не стигат да закръглят квадратните ни къщи.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
                    Без да засягам някого,ама някои умозаключения не са ли за бисери и проблясъци,а защо не и цялата тема
                    А знаете ли защо на слона краката са кръгли?
                    www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
                      Не знам, ще ми кажете ли?
                      П.П. Не се вписваме в темата
                      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
                        За да могат да ритат топка?

Коментар

Бъзикате се,но като се позамисли човек върху казаното до тук,как биха могли да се впишат в темата...пирамидите?

ПП Витрувианският човек е онагледяване на Златното сечение.
                          Хич не е бил прост Леонардо,пустият му българин...

Коментар

...македонец, македонец...

Коментар

Заглавието на темата е подвеждащо! Не може нещо кръгло да има КВАДРАТура!
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Браво, ти ги разкри! И на мен на времето ми писаха двойка, че не успях да намеря колко кв.см. е един кръг. Никой не се съгласи с мен че трябва да са кръгли сантиметри
                                Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                                0894328706

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X