Обява

Свий
Няма добавени обяви.

квадратурата на кръга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: квадратурата на кръга

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ...македонец, македонец...

НАцист!
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Заглавието на темата е подвеждащо! Не може нещо кръгло да има КВАДРАТура!
      Хайде сега на бас, че може! Например кръг с радиус r сантиметра има лице Pi*r^2. Сега познай мерните единици на това лице какви са - КВАДРАТНИ САНТИМЕТРА!

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
      Браво, ти ги разкри! И на мен на времето ми писаха двойка, че не успях да намеря колко кв.см. е един кръг. Никой не се съгласи с мен че трябва да са кръгли сантиметри
      Ех... пак двойка

Коментар

А природата го е измислила отдавна. Шестостен - най-голяма квадратура с най-малко мат'рял за стени, без да има загуба на площ като ги редиш едно до друго.

Те насЕкомите, правещи пити (пчели, оси и прочие) да не са гламави че да се морят залудо.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Защо краката на слона са кръгли?

Първоначално публикуван от ilko75bg Преглед на мнение
          Не знам, ще ми кажете ли?
          П.П. Не се вписваме в темата
          За да не падат в квадратни дупки.
          Толкова е просто...
          www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            Хайде сега на бас, че може! Например кръг с радиус r сантиметра има лице Pi*r^2. Сега познай мерните единици на това лице какви са - КВАДРАТНИ САНТИМЕТРА!...
            Грешиш!
            И не извъртай терминологията ако обичаш. По-горе ставаше въпроса за квадрарура, а не за лице, крак или ухо!

Ето един аналогиен случай.
            Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
            - Защо краката на слона са кръгли?
            - За да не падат в квадратни дупки...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Колкото по-близо до окръжност(но без да става съвсем правилна) е контура, толкова по-естествена и лесна за постигане е формата. За това и шатрите са кръгли, т.е. многостени приближаващи се към кръга. За толкова им е стигала технологията. Колкото повече се приближаваме до квадрата обаче, толкова по-практично се използва площа и вътре и вън от контура. Като имаме развита технология, веч може да си го поволим.

Симеон спомена ниви. И те са квадрат/правоъгълник. И са наредени плътно една до друга. Представете си кръгли ниви, пак наредени една до друга... и тракторист орящ в тях.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В книгата КОНТАКТ на Карл сейгън има описан такъв случай:

задават на един много мощен компютър да намери точното измерение на числото ПИ - 3.14...................тоест,да изчисли безкрайността.Минават дни ,седмици,месеци...машината си бръмчи.В един момент обаче,машината попада на ЕДНАКВИ знаци...Такива,при които не би следвало да има закономерност,но има!Превръщат ги в двоична систева,подреждат ги и се получил...ИДЕАЛЕН КРЪГ!

Подписът на Автора...

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  ...Представете си кръгли ниви, пак наредени една до друга... и тракторист орящ в тях.
                  Намери кого да впечатлиш. Познаваме МНОГО трактористи.

Коментар

...Представете си кръгли ниви, пак наредени една до друга... и тракторист орящ в тях.
                    Това ми напомня за една книжка от детството ми - май беше "Приключенията на Незнайко" на Джани Родари. Там тракторите оряха без трактористи кръгли ниви, като трактора е завързан с едно въже за цилиндър в средата на нивата, и движейки се около цилиндъра и навивайки въжето, изорава цялата нива (спирала).
                    Та така де, и кръглите ниви си имат своята логика

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                      Това ми напомня за една книжка от детството ми - май беше "Приключенията на Незнайко" на Джани Родари. Там тракторите оряха без трактористи кръгли ниви, като трактора е завързан с едно въже за цилиндър в средата на нивата, и движейки се около цилиндъра и навивайки въжето, изорава цялата нива (спирала).
                      Та така де, и кръглите ниви си имат своята логика
                      Точно в Незнайко беше, и беше голяма хитрина. Колецът беше завързан на кормилото. Но Джани Родари няма общо - авторът е Николай Носов

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Точно в Незнайко беше, и беше голяма хитрина. Колецът беше завързан на кормилото. Но Джани Родари няма общо - авторът е Николай Носов
                        Точно! Цитирах по памет, а тази книжка ми я чете майка (или баба - това вече не помня), преди повече от 22г.. Явно доста ме е впечатлила, че да я помня още

Коментар

А сега се замислете и двамата защо идеята е крайно неефективна
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

а, авторът и това беше предвидил - машината си обгрижва само едно кръгче. Навън и навътре.

В междините между големите кръгове на супер-новите големи машини имаше по-малки кръгчета на предишния модел.

Коментар

Ясене, мисли малко Това е движение по спирала, не по концентрични окръжности, т.е. още по време на първия оборот почва да се губи от периферията. Въпросът е и колко е дебел кола в средата, отнесено към широчината на ралото. При широко рало, трябва дебел кол, за да не се получи, че след първия оборот, започваме да орем само с крайчето му. Това пък означава сериозна загуба на площ в центъра и по-големи загуби по периферията. При много тясно рало пък имаме огромен брой обороти около кръга и съответно огромен разход на гориво.

Е, ако трактора се захранва със слънчева енегия, има форма на изправена грамофонна плоча и времето не е от значение, в идеята има хляб. Но пък трябва и тези трактори да са безумно евтини и в същото време безумно надежни, за да се отдели по трактор на нива и да се остави без надзор...

Коментар

Е, ако трактора се захранва със слънчева енегия, има форма на изправена грамофонна плоча и времето не е от значение, в идеята има хляб. Но пък трябва и тези трактори да са безумно евтини и в същото време безумно надежни, за да се отдели по трактор на нива и да се остави без надзор...
                                Захранваха се със слънчева енергия, диаметрите на нивите бяха големи спрямо трактора, а поддръжкаджиите дремуцаха, докато не дойде да се разтоварва продукция или да се товарят семена и препарати. Тракторът беше комбайн и в подходящия сезон в даден ден се озоваваше на периферията, пълен с чушки или каквото там. При такава идилия, мисля, че една тракторна ширина може да се жертва за схемата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X