Обява

Свий
Няма добавени обяви.

компютърът

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: компютърът

От първото виждане на правец 8 съм гледал на него като средство за забавление
    SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
    0878299791

Коментар

Началото на 90те (аз съм набор 83). Майка ми я съкратиха от БАН и като безработна трябваше да минава на курсове по преквалификация. Ходих с нея на комютърни такива. Малко по-късно се сдобих с компютър и вкъщи.

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
        А кой е този Живко ? Фамилно име помниш ли ?
        Гърненков.

Симеоне, Симеоне, започнал си да забравяш... Нямам предвид фамилията на Живко, а това, че освен компютъра и аз (освен Живко) чертаех и те биех... на шах...

Мисля, че се сблъсках с тези машинки през 1980, когато за пръв път получих достъп до "институтския" компютър в часовете между 3.00 и 5.00, сутринта... Останалите часове бяха разпределени, вечер между дипломанти, а през деня между асистенти, доценти и професори.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Като погледнах темата се върнах 25 г. назат и си спомних за КАРАТЕКАТА.
          "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
            Някой дали си спомня първата си реакция при срещата с компютър? Моята беше пълно неразбиране за какво може да служи това.
            И аз така... Някъде 1984... ще да е било. Правец 8, Правец 16, но бързо минахме на PC XT и PC AT, за отбранителния комплекс тогава не се пестяха пари по второ направление

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
              Гърненков.

Симеоне, Симеоне, започнал си да забравяш... Нямам предвид фамилията на Живко, а това, че освен компютъра и аз (освен Живко) чертаех и те биех... на шах...

Мисля, че се сблъсках с тези машинки през 1980, когато за пръв път получих достъп до "институтския" компютър в часовете между 3.00 и 5.00, сутринта... Останалите часове бяха разпределени, вечер между дипломанти, а през деня между асистенти, доценти и професори.
              Нарочно не те споменах заедно с живко. Понеже знам, че ще скочиш!! с опровержение....

А за шаха - забравил си клопките, които ти устройвах, че като си отивахме с рейса, хората играят белот, а ти на малък магнитен шах се дивиш как така като имаш повече фигури и качество, получаваш мат!!

Коментар

1987 - по 1 PC XT на цяла кантора. Ама бързо се усети каква е благинка.

На когото се е налагало по няколко пъти да коригира и препечатва на чисто многостранични договори с предълги ценови анекси на пишеща машина Марица или Роботрон (ГДР), ще разбере за какво говоря ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Осемдесет и някоя... не помня точно, беше чудото ИМКО. Бил съм келеш 5ти клас или някъде там, не помня вече. Баща ми работеше в "интересно" място, където всякакви технически благинки се появяваха навреме. Първите 10 минути беше голямо пулене - понеже бях единственото хлапе, което пускаха из лабораториите (по начало имаше ограничен достъп), колегите на баща ми много се забавляваха да ми показват фокуси на гореспоменатото чудо на техниката. Единственото, което ми се видя познато като думичка тогава, беше PLOT, та успях да го накарам да нарисува една наклонена линия - гордост голяма

После някак така се извъртяха нещата, че ми стана занаят...
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

86-та нейде , първо в у-ще , после един приятел си сглоби
                    яко смятахме трансформатори .
                    малко по-късно с флопитата и вирус си видяхме

то и вирусите вече не са като едно време
                    синтезатора на българска реч оттогава досега няма особен напредък
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Имам и една маркова антика от онова време. Някой ден ще я реставрирам...
                      Прикачени файлове

Коментар

Извинете за спама.
                        2001 г. работих в Германия като програмист. Шефа на фирмата пазараруваше като луд стари компютри за да си прави частен музей. Един ден ни помоли да слезем долу да му помогнем с една доставка. Машината беше сървър DEC Alpha 2000. 2 години по-късно вече съм в България. Работя за БГ държавна организация като системен администратор и съпорт. Какво виждам? Exchange сървъра върви на точно такава машина. Бях потресен. В момента тази машина в нашата организация е спрян. Предвиден е за брак. Всеки ден минавам покрай голямата кутия и се сещам за случката как го сваляхме от един микробус в Берлин за да ходи в музей а ние до скоро сме го ползвали.
                        Иван
                        ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Есента на 82-ра. В МГ-то докара 6 или 8 компютъра.
                          10 BEGIN
                          ....
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от panjeto71 Преглед на мнение
                            Като погледнах темата се върнах 25 г. назат и си спомних за КАРАТЕКАТА.
                            и като влезеш с бойна стъпка при принцесата те пребива... Сори за спама

Коментар

Аз не бях добър на каратеката. Много ми харесваше Индиана Джоунс.
                              Иван
                              ivanp98[at]mail.бг

Коментар

1984г. механото в Плевен..... помня единствено, че с касетофон един по-светнат съученик му прехвърляше игрички да джиткаме.... но някак си не ме заплени, може би щото тъкмо бях открил съществуването на момичетата

после ВИИ "Карл Маркс" /за младите колеги - да си го търсят в гуглето/ имаше зала с терминали..... писахме някакви задачки....въвеждаш и ако е ОК - ЗАЧОТ!

истински се запознах с компютрите когато почнах работа през 92г. първо с WORK 5.O и един предшественик на ексела..... куадро или нещо такова....

последно - чистия въздух си е чист въздух, но не забравяйте колко нови приятели имате в следствие на компютъра и в частност интернет, де
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X